Florian Popescu și Alexandru Gheondea – cel mai rapid Logan din Cupa Dacia

| 27 iunie 2019 | 0 Comments

Raliul Moldovei a consolidat poziția echipajului 465 – Florian Popescu și Alexandru Gheondea – din Cupa Dacia, și anume cel mai rapid Logan. O performanță consecventă care, dacă se va menține pe tot parcursul anului competițional, le va aduce băieților trofeul cel mare la sfârșitul campionatului național de raliuri.

În ciuda performanțelor reduse ale mașinii din prima zi, Florian Popescu și Alexandru Gheondea au reușit să se acceseze podiumul debutanților din Cupa Dacia, terminând pe un frumos loc 2.               

“ În prima zi am avut o problemă cu sistemul de aprindere, din păcate. Acest lucru ne-a afectat serios ritmul și a crescut nivelul de stres. Aș vrea să mulțumesc echipei de asistență, care a reușit să rezolve problemele, iar a doua zi mașina a livrat corect puterea, fapt care s-a văzut și în rezultatele obținute. Sunt foarte mulțumit de faptul că am reușit să ne îmbunătățim relația de pilot – copilot, dar și timpii pe fiecare trecere pe probele Bacăului. Pe Trebeș am reușit să ˂˂dăm jos˃˃ 40 de secunde față de prima trecere, ceea ce m-a bucurat foarte mult. Mai sunt lucruri de îmbunătățit, dar lucrăm progresiv la obținerea unei performanțe pe care să o putem susține fără abateri,” a declarat pilotul de raliuri Florian Popescu, citat de autostiri.ro.

În prima zi de concurs echipajul a fost forțat să adopte un ritm lipsit de riscuri, dar și rezultatele au fost afectate serios.

A doua zi de concurs a adus în fața echipajului 465 probele de macadam complexe și atât de schimbătoare ale Bacăului, Hemeiuș, Trebeș și Racova. Prima prestație a celor doi pe macadam a pus la grea încercare rezistența fizică și concentrarea echipajului, în căldura infernală, praful și noroiul raliului Moldovei. Împingând constant ritmul, Florian și Alex au reușit să descopere noi limite ale Daciei Logan și s-au impus în poziția de lideri ai acestui model de mașină. Cei doi debutanți s-au urcat de doua ori pe podium, revendicând locul 2 în clasamentul debutanților la Cupa Dacia și locul 1 în Trofeul Logan.

Copilotul Alexandru Gheondea, citat de autostiri.ro, a declarat: “Mi-a plăcut foarte mult macadamul Bacăului și faptul că am reușit să ducem Loganul la limită. Sunt aspecte pe care le putem îmbunătăți în dictare, ba chiar suntem obligați să facem asta, dar luăm lucrurile pe rând și învățăm din propriile greșeli. Trebuie să lucrăm și la condiția fizică, pentru că la startul ultimei bucle am început să simțim oboseala și ne-am cam pierdut tonusul, iar nivelul de concentrare a scăzut puțin. Dar am reușit să consolidăm relația de la bord și să stabilim premisele unui parcurs plin de progrese.”

Continuarea campionatului rămâne sub semnul întrebării pentru Florian, acesta fiind unul dintre piloții care se autofinanțează, căutarea sponsorilor rămânând activă de-a lungul anului competițional.

Echipajul 465 – Florian și Alex –  le multumește lui Titi Aur și Silviu Moraru pentru susținere și îndrumare, lui  George Grigorescu –  “motorul” Cupei Dacia,  partenerului media Rally Magazin/Motor Media – Alex Tamașescu . Multumiri speciale familiei și prietenilor – Florentin Ivan, Bogdan Talașman, Laurențiu Mandu, Cristi Pârcălab, echipei tehnice – Sorin , Dragoș , Cornel. Să ne vedem sănătoși la următoarea etapa.

Credit foto: Bogdan Barabas – ABimages.ro

Sursa: comunicat remis Autostiri.ro


Tags: , , ,

Category: Prima pagina, Rally

Citește articolul precedent:
Adrian RĂSPOPA aproape de victorie în Raliul Moldovei Bacău

Cu un start excelent pentru Adrian RĂSPOPA, concretizat cu victorie pe prima probă specială a raliului, pilotul băcăuan anunța o...

Închide