Final în Raliul Argesului – Catena powered by Peugeot

| 27 iunie 2020 | 0 Comments

Restartul în lumea motorsportului a adus weekendul acesta prima etapa din Campionatul National de Raliuri Betano.

După o pauza lunga impusa de situația mondiala, Raliul Argesului a deschis balul atât în CNR Betano cât și în CNR 2. Cu un total de peste 50 de concurenti, etapa a debutat cu prezentarea oficiala a echipajelor în piață Vasile Milea din Pitești, apoi cu o prima proba nou introdusa în aceasta etapa. Proba speciala Godeni l-a adus în fruntea clasamentului pe Simone Tempestini secondat de Sergiu Itu, cei doi oprind cronometrul la 6:43,40.

Dupa cum a mărturisit și la prezentarea oficiala, brașoveanul Dan Girtofan alături de Tudor Marza a încercat sa păstreze un ritm cat mai bun și mai alert, și sa urce cât mai mult în clasament. Locul 3 al acestei probe speciale a fost ocupat de echipajul 48, Alexandru Pițigoi-Anton Avram, care s-au impus în clasament cu un timp de 7:01,10.

Surpriza primei probe a fost echipajul Norbert Maior-Francesca Maior care au reușit sa se impună în clasament cu un timp fantastic de 7:11,90 fiind urmați de favoritul local Vali Porcisteanu.

Ultima proba speciala a Raliului Argesului și-a adjudecat câștigătorii. Simone Tempestini-Sergiu Itu, Dan Girtofan alături de Tudor Marza și Alexandru Pițigoi-Anton Avram sunt cei ce au ocupat primele 3 poziții ale clasamentului Open în aceasta prima etapa a Campionatului National de Raliuri Betano.

In clasamentul Open locul patru a fost ocupat de echipajul Vali Porcisteanu-Dan Dobre, aceștia făcând eforturi considerabile sa participe la acest raliu de casa. Cu un parcurs fantastic în aceasta etapa, locul 5 este ocupat de frații Maior care au avut un parcurs de-a dreptul nebun.

Putem spune ca aceasta etapa este clar una a surprizelor, în clasamentul debutanților impunându-se echipajul format din Roland Csato-Csikos Șandor, cei doi venind din divizia a doua a Campionatului National de Raliuri. La aceasta clasa locul doi a fost ocupat de echipajul Gabriel Stoian-Mihai Capet iar locul 3 de Victor Supuran-Andrei Pintilii.

Raliul Argesului este pentru al doilea an în Campionatul National după o perioada de pauza, anul acesta introducând-se și proba speciala Godeni, un traseu cu totul nou și la fel de spectaculos ca toate celalalte ale acestei etape.

Credit foto: Mihnea Tatu


Tags: , ,

Category: Prima pagina, Rally

Citește articolul precedent:
Istoria logo-ului Opel

Noul Mokka, primul model Opel care prezintă noul design al logo-ului mărcii

Închide