Final la Raliul Sibiului – Legenda a revenit pe macadam

| 16 august 2020 | 0 Comments

Sibiul a devenit in acest weekend capitala motorsportului romanesc, adunand la start un numar mare de concurenti impartiti in doua divizii. Dupa cum au spus si organizatorii, legenda a revenit pe macadam, dandu-le startul echipajelor pe vechile probe speciale ce au consacrat acest raliul.

Dealul Gusteritei, Paltinis, Cheile Cibinului, Calugarul, Gura Raului sau Santa au fost doar cateva dintre probele pe care pilotii le-au considerat extreme de dure si tehnice. Power Stage-ul s-a desfasurat pe circuitul paralel Schade Berater, fiind astfel o premiera in lumea motorsportului romanesc.  Celebra proba Santa, parcursa pe noapte, a fost pana acum si singura din acest sezon, fiind la fel, o legenda in motorsportul romanesc.

Probele dure si extrem de tehnice au adus cu ele si incidente mai putin dorite, dar chiar si acestea fac parte din ,,decorul” unei etape de raliu.

Cunoscutul pilot Vali Porcisteanu a format, cu ocazia acestei etape, si o noua echipa-Vali Porcisteanu Racing Team, ce a adus la start un numar de 3 echipaje: Vali Porcisteanu-Dan Dobre, Cristi Sugar-Vlad Colceriu si Enis Arif-Carmen Poenaru.

Finalul acestei etape a venit cu un bine meritat podium pentru echipajul NRA, Simone Tempestini-Sergiu Itu ce au reusit sa se impuna categoric in fruntea tuturor probelor speciale ale celor doua zile de concurs. Podiumul a mai fost completat si de Dan Girtofan-Tudor Marza ce au obtinut locul doi in clasamentul general, dar si de Sebastian Barbu-Bogdan Iancu.

La inceputul lunii septembrie lumea motorsportului romanesc isi va muta capitala la Iasi, unde va avea loc bine cunoscutul Raliu al Iasului.

Credit foto: Marian Avram


Tags: , ,

Category: Prima pagina, Rally

Citește articolul precedent:
Surpriză pentru echipajul DTO Rally prezent la Raliul Clujului

Campionatul Național de Raliuri se mută în acest weekend în inima Transilvaniei, unde va avea loc Raliul Clujului, o cursă...

Închide