Final dramatic pe ploaie după 24 de ore

| 31 mai 2017 | 0 Comments

Un final dramatic marcat de ploaie, temperaturi de vară şi 205.000 de spectatori încântaţi: a 45-a ediţie a cursei de 24 de ore de la Nürburgring (Germania) a confirmat reputaţia evenimentului ca una dintre cele mai dure şi mai spectaculoase curse GT din lume.

Alexander Sims (Marea Britanie), Markus Palttala (Finlanda), Nick Catsburg (Olanda), Richard Westbrook (Marea Britanie) şi BMW au toate motivele să sărbătorească. După ce au parcurs 158 de tururi la comenzile #98 BMW M6 GT3 înscris de ROWE Racing, cei patru au încheiat pe locul al doilea. Poziţiile au fost decise abia în ultimul tur, unul pasionant.

O aversă serioasă pornită cu doar jumătate de oră înainte de finalul cursei a dus la scene de haos pe întreaga lungime a buclei Nordschleife. Catsburg a rămas calm, fiind ultimul pilot în cockpitul maşinii #98, şi a îmbunătăţit clasarea cu un loc după trecerea pe anvelopele de ploaie, sărbătorind clasarea pe locul al doilea alături de colegii săi. Poziţia a doua este cea mai bună clasarea înregistrată până acum de ROWE Racing în cursa de 24 de ore din regiunea Eifel.

Performanţă bună şi din partea celorlalte echipe BMW M6 GT3

Alte cinci BMW M6 GT3 au reuşit să se claseze în Top 15. #42 BMW M6 GT3 a ratat la limită un loc pe podium, încheind pe poziţia a patra la revenirea BMW Team Schnitzer în cursa de 24 de ore. Marco Wittmann (Germania), Tom Blomqvist (Marea Britanie), Martin Tomczyk (Germania) şi Augusto Farfus (Brazilia) au reuşit o performanţă bună după ce au pierdut timp ca urmare a unei defecţiuni tehnice la un pit stop pe timpul nopţii.

A doua maşină Schnitzer, #43, a trebuit să se retragă cu cinci ore înainte de finalul cursei ca urmare a unui accident. Până la acel moment, António Félix da Costa (Portugalia), Alex Lynn (Marea Britanie), Timo Scheider (Germania) şi Farfus s-au luptat pentru un loc pe podium.

Cele două BMW M6 GT3 ale Schubert Motorsport au obţinut locurile al 11-lea (#20) şi al 12-lea (#19) pe circuitul cu o lungime de 25,378 kilometri. Jesse Krohn (Finlanda), Bruno Spengler (Canada), Kuno Wittmer (Canada) şi Jörg Müller (Germania) au format echipajul maşinii #20. Jens Klingmann (Germania), John Edwards (SUA), Tom Onslow-Cole (Marea Britanie) şi Müller au pilotat maşina #19. Al doilea BMW M6 GT3 înscris de ROWE Racing (#99) a reuşit să încheie pe locul al zecelea, piloţii săi fiind Philipp Eng (Austria), Alexander Sims (Marea Britanie), Maxime Martin (Belgia) şi Marc Basseng (Germania).

Evoluţia bună din partea Falken Motorsports – BMW M4 GT4 a trecut testul
Şi echipa Falken Motorsports a reuşit o evoluţie bună. Peter Dumbreck (Marea Britanie), Alexandre Imperatori (Elveţia), Stef Dusseldorp (Olanda) şi Marco Seefried (Germania) au dus #33 BMW M6 GT3 pe locul al optulea în clasamentul general şi au avut mereu acelaşi ritmul cu plutonul fruntaş. Echipa Walkenhorst Motorsport a avut mai puţin noroc, după ce #101 BMW M6 GT3 a abandonat devreme – în schimb, Walkenhorst BMW Z4 GT3 a trecut linia de sosire pe poziţia a 18-a.

BMW M4 GT4 a trecut cu bine testul de anduranţă al celor 24 de ore din „Infernul Verde”: Dirk Adorf (Germania) – participant pentru a 25-a oară la cursa de 24 de ore de pe Nordschleife -, juniorul BMW Motorsport Ricky Collard (Marea Britanie), Jörg Weidinger (Germania) şi Jethro Bovingdon (Marea Britanie) au încheiat pe locul al 37-lea în clasamentul general.

Reacţii după cursa de 24 de ore de la Nürburgring:

Jens Marquardt (director BMW Motorsport):

Anul acesta, am trăit un nou week-end deosebit la Nürburgring. Am fost priviţi de o asistenţă mare, cu număr-record de spectatori – a fost un adevărat party. După câteva zile cu vreme excelentă, ploaia inevitabilă a ajuns la Nürburgring chiar înainte de sfârşit şi ne-a oferit un final dramatic, nerecomandat cardiacilor. Spectatorii de la circuit şi cei care au privit la televizor se pot declara mulţumiţi de ceea ce au văzut.

Locul al doilea pentru ROWE Racing şi cvartetul de piloţi – Palttala, Catsburg, Sims şi Westbrook – este un succes mare. Acest rezultat excelent al echipei este accentuat de alte trei BMW M6 GT3 în Top 10. Aceasta arată nivelul ridicat de performanţă şi fiabilitate care a fost atins.

A fost recompensa pentru pregătirea intensă prin care a trecut întreaga echipă – mecanici, ingineri, echipe şi piloţi. Le mulţumesc tuturor. Am fost încântat şi cu performanţa reuşită de media car, BMW M4 GT4. Echipa şi piloţii au făcut o treabă foarte bună, au câştigat categoria lor şi au trecut linia de sosire în Top general. Desigur, ne-am fi dorit să adăugăm un nou succes la cele 19 victorii pe care le-am reuşit aici în clasamentul general, dar, fără îndoială, suntem mulţumiţi cu acest rezultat. Felicitări echipei Land pentru victorie!

Rezultatele echipelor BMW M6 GT3:

#19 BMW M6 GT3, Schubert Motorsport – locul al 12-lea
Jens Klingmann (Germania), Jörg Müller (Germania), John Edwards (SUA), Tom Onslow-Cole (Marea Britanie)

#20 BMW M6 GT3, Schubert Motorsport – locul al 11-lea
Jesse Krohn (Finlanda), Jörg Müller (Germania), Bruno Spengler (Canada), Kuno Wittmer (Canada)

#42, BMW M6 GT3, BMW Team Schnitzer – locul al patrulea
Marco Wittmann (Germania), Tom Blomqvist (Marea Britanie), Martin Tomczyk (Germania), Augusto Farfus (Brazilia)

#43, BMW M6 GT3, BMW Team Schnitzer – abandon
Augusto Farfus (Brazilia), Alexander Lynn (Marea Britanie), António Félix da Costa (Portugalia), Timo Scheider (Germania)

#98 BMW M6 GT3, ROWE Racing – locul al doilea
Markus Palttala (Finlanda), Nick Catsburg (Olanda), Alexander Sims (Marea Britanie), Richard Westbrook (Marea Britanie)

#99 BMW M6 GT3, ROWE Racing – locul al zecelea
Philipp Eng (Austria), Alexander Sims (Marea Britanie), Maxime Martin (Belgia), Marc Basseng (Germania)

#33 BMW M6 GT3, Falken Motorsports – locul al optulea
Peter Dumbreck (Marea Britanie), Alexandre Imperatori (Elveţia), Stef Dusseldorp (Olanda), Marco Seefried (Germania)

#101 BMW M6 GT3, Walkenhorst Motorsport – abandon
Henry Walkenhorst (Germania), Jordan Tresson (Franţa), David Schiwietz (Germania), Jaap van Lagen (Olanda)

Sursa si imagini: comunicat remis Autostiri.ro


Tags: , , , , , ,

Category: Altele, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Raliul Clujului, 24-26 septembrie

Ne apropiem cu pași repezi de Raliul Clujului (24-26 septembrie), care va conta atât ca şi etapa a 9-a a...

Închide