Competiţia „Cel mai 4×4” din România, ediția a XVII-a

| 1 iunie 2017 | 0 Comments

Tendințe confirmate

• Suzuki SX4 este „Cel mai 4×4 SUV” din România, în timp ce categoria SUV Premium a fost adjudecată de Jeep Grand Cherokee.

• Jeep Wrangler Rubicon a fost ales „Cel mai 4×4 off-road” din România, iar Volkswagen Amarok a câștigat categoria pick-up.

• Eurotax, parte a Autovista Group a revenit după câțiva ani, în calitate de partener al evenimentului.

Perioada excelentă pe care marca Suzuki o traversează în România s-a transpus și în cadrul concursului Cel mai 4×4. După ce anul trecut modelul Vitara S, a adus brandului japonez primul premiu din istoria competiției, de această dată a fost rândul noului Suzuki SX4 să își adjudece titlul „Cel mai 4×4 SUV” din România. Victoria este cu atât mai spectaculoasă, cu cât SX4 s-a impus la o diferență mare față de celelalte modele competitoare: Dacia Duster, Hyundai Tucson, Kia Sportage, Nissan X-Trail, Peuogeot 3008 și Renault Kadjar.

Suzuki câștigă așadar a doua oară consecutiv titlul ”Cel mai 4×4 SUV”, ceea ce nu face decât să certifice competența mărcii în domeniul 4×4. Membrii juriului au apreciat pachetul omogen pe care îl oferă SX4, pornind de la caracteristicile tehnice, dotările de infotainment aflate la bordul mașinii și ajungând la prețul competitiv și echiparea de serie generoasă.

„Suzuki este un constructor cu tradiție atunci când vine vorba de dezvoltarea tehnologiilor 4×4, iar titlul „Cel mai 4×4 SUV” pentru modelul SX4 este cea mai bună confirmare în acest sens. Suntem onorați că, pentru a doua oară consecutiv, un model Suzuki primește această distincție, succesul de anul trecut al modelului Suzuki Vitara S fiind confirmat și de vânzările excelente de până acum. SX4 înglobează cele mai noi tehnologii Suzuki și mă bucur că acestea au convins organizatorii competiţiei că acest model este „Cel mai 4×4 SUV”, a declarat Alin Radu, Director General al Suzuki România.

„Cel mai 4×4 SUV Premium” din România în 2017 este Jeep Grand Cherokee, model care s-a impus anul trecut la secțiunea off-road. De această dată a învins, după o luptă foarte strânsă, noul Land Rover Discovery. Cu o capacitate excepțională în teren accidentat, dublată de o calitate de top a interiorului, cu echipamente specifice segmentului de lux, Jeep Grand Cherokee a strâns adeziunea juriului.

Tot un Jeep a primit laurii pentru „Cel mai 4×4 Off-Road”. Wrangler Rubicon a făcut o adevărată demonstrație de forță, juriul apreciind la el ușurința nativă cu care poate merge în cele mai dificile terenuri accidentate. Solid, echipat cu sisteme de tracțiune perfecționate în zecile de ani de expertiză ale mărcii, de încredere în orice situație, Wrangler a depășit chiar și „fratele” mai mic, dar deosebit de capabil, Jeep Renegade Trailhawk.

„Legendarele abilități în offroad ale mărcii Jeep® încă scriu istorie, iar dovadă stau toate edițiile “Cel mai 4×4” la care marca noastră a atras cele mai importante premii ale juriului.

Vă mulțumim pentru o nouă confirmare adusă modelelor noastre, care le certifică tuturor clienților noștri alegerile făcute și care amplifică, totodată, poziția noastră pe piață. Ne bucurăm să putem reafirma prestigiul și performanța vârfului nostru de gamă în an aniversar, prin intermediul distincției “Cel mai 4×4 SUV Premium din România”.

Grand Cherokee va conduce brandul Jeep® printre provocările aduse de 2017, un an de referință, ce marchează 25 de ani de la apariția modelului.”, a declarat Narcis Ghiță, CEO Auto Italia”

„Cel mai 4×4 pick-up” din România, este, în 2017, Volkswagen Amarok, care a devansat anul acesta modelul Isuzu D-MAX, ce a câștigat la rândul său acest titlu cu trei ediții în urmă. Amarok a convins juriul printr-un mix foarte bun între calitățile rutiere și capacitatea în teren accidentat. În plus, modelul german oferă un grad ridicat de rafinament în segment, prin oferirea unui V6 diesel puternic și rafinat.

“Ne onoreaza premiul castigat, confirmand perceptia clientilor pentru Amarok ca fiind cel mai performant model in segmentul pick-up, un model care din octombrie si pana acum s-a dovedit castigator in toate confruntarile multimarca din segment. Robustea si fiabilitatea noului motor V6, confortul interior si sistemele de asistenta sunt de departe punctele forte, care detaseaza noul Amarok de concurenta.”, a declarat Eugen Grigoraș, director Volkswagen Autovehicule Comerciale.

Pentru a fi eligibile în această competiţie, modelele prezente au intrat în vânzare în România în primul semestru al anului 2017. Toate modelele din concurs au avut echiparea pe care fabricantul a omologat-o pentru utilizarea rutieră obişnuită, nefiind permise îmbunatăţiri ale motorului, transmisiei, trenului de rulare sau caroseriei, inclusiv în privința pneurilor, mașinile au fost echipate standard.

Competiția a avut ca partener exclusiv Eurotax, parte a Autovista Group, unul dintre cei mai importanți furnizori de soluții informatice pentru industria auto de pe piața europeană.

“Autovista Eurotax Romania, lider de piață în domeniul Automotive Business Intelligence și partener al evenimentului “Cel mai 4×4 SUV”, felicită participanții și câștigătorii ediției de anul acesta.”, a declarat Cristian Micu, Country Manager Eurotax.

Anul acesta, atât probele on-road cât și off-road s-au desfășurat în locații noi, tot în zona Câmpulung Muscel. Testele pe asfalt au avut loc pe traseul de VTM dintre Lerești și barajul Râușor. Este o porțiune tehnică, rapidă ce alternează virajele cu liniile drepte și care s-a dovedit a fi o alegere excelentă pentru aprecierea calităților rutiere ale modelelor participante.

Testele off-road au avut loc pe două trasee de munte amenajate deasupra comunei Dragoslavele în poiana de sub vârful Prislop. Locația a oferit toate ingredientele necesare evaluării în teren accidentat a mașinilor, membrii juriului având la dispoziție secțiuni cu noroi, piatră, zone pentru încrucișarea punților, urcări și coborâri abrupte, macadam.

Acordarea celor 4 distincţii s-a făcut în urma testelor efectuate pe 27 şi 28 mai de către membrii juriului cu automobilele nominalizate în competiţie.

Competiţia „Cel mai 4×4” din România a ajuns la a XVII-a ediţie. Titlurile acordate în această competiţie sunt Mărci Înregistrate la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci, aceasta fiind singura competiţie naţională de tradiţie rezervată domeniului 4×4 care îşi propune să ofere consumatorului „SUV-ul, SUV-ul Premium, off-road-ul şi pick-up-ul anului”.

În cele 16 ediții precedente, producătorii asiatici au înregistrat 22 de victorii, cei europeni 17 victorii, iar americanii trei. Constructorul cu cele mai multe victorii la activ este Mitsubishi (9 victorii), urmat de Land Rover cu șapte victorii.

Ca și concluzie a ediției 2017 a concursului „Cel mai 4 x 4” juriul a notat faptul că trendul de dezvoltare și implementare a sistemelor de conectivitate și infotainment la bordul automobilului se află în plin având și în cazul modelelor 4×4, fie că este vorba despre mărci populare sau premium.

În plus, chiar și în teren accidentat, majoritatea sistemelor de tracțiune prezente în concurs s-au comportat excelent, diferența fiind dată de garda la sol sau tipul anvelopelor de stradă, care în condiții de ploaie, au pus probleme de aderență pe noroi.

Autofan Company, organizatoarea acestei ediţii, este o companie specializată în evenimente auto, având o vastă experienţă în domeniul testelor 4×4.

Juriul celei de-a XVII-a ediții a fost format din:

Dan Damian (revista AUTOpro)
Filip Sirbu (revista 4×4 crossover lifestyle magazine)
Florin Oprea (www.auto.ro)
Gigi Gavrilă (specialist Off-road Adventure)
Robert Stan (revista Capital)
Daniel Costea (www.autoprem.ro)
Edi-Ovidiu Popa (www.autostiri.ro)
Robert Adam (www.turatii.ro)
Aurel Niculescu (www.inautonews.com)

Echipa Autostiri.ro multumeste organizatorilor pentru oportunitatea de a participa in premiera la un astfel de eveniment.

Drum bun si numai bine! 

Sursa si imagini: comunicat remis Autostiri.ro


Tags: , , ,

Category: Drive-Test, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Ciprian Daniel Lupu On Board la Trofeul TOTAL Brasov 2019

Bine v-am regăsit! De această dată, cu ajutorul Lui Ciprian Daniel Lupu vă oferim imagini din interiorul mașinii sale de...

Închide