spot_img

Femei in motorsport, o pagina dedicata promovării femeilor implicate în automobilismul și motociclismul din România

„Motorsportul este unul dintre puținele sporturi care nu impune evaluarea și clasificarea performanțelor în funcție de gen. Bărbații și femeile se pot implica în mod egal, iar de-a lungul anilor femeile s-au remarcat atât ca sportivi, cât și în roluri de oficiali, organizatori, team manageri, PR, fotografi, jurnaliști, ingineri, mecanici, etc.

Cu toate acestea, mass media și publicul larg percep prezențele feminine din motorsport ca o excepție, iar mesajul transmis astfel este în defavoarea sportivității și a valorilor pe care motorsportul le inspiră.

Platforma Femei în Motorsport își asumă rolul de a promova toate femeile implicate în automobilismul și motociclismul românesc, active sau din trecut, încurajând o cultură care facilitează și valorifică implicarea acestora în toate ariile motorsportului,” este mesajul de bun augur pentru toti cei pasionati si de motorsport.

Ne face placere si bucurie sa va anuntam prezenta in galeria membrilor a colegei noastre Ana Maria Florea. Asadar accesati pagina Femei în Motorsport si descoperiti aportul, efortul, implicarea sau pasiunea femeilor implicate si in motorsport.

Pentru doamnele și domnișoarele implicate în sporturile cu motor, Mărțișorul de anul acesta este cu totul deosebit: este vorba despre lansarea Femei în Motorsport, o platformă dedicată promovării femeilor din toate ariile automobilismului și motociclismului din România. Cu aproape 30 de membri în faza inițială, invitația este acum deschisă pentru toate femeile active sau implicate în trecut în motorsportul românesc, atât ca sportivi, dar și în roluri de oficiali, organizatori, team manageri, PR, fotografi, jurnaliști, ingineri, mecanici, etc.

Pasiune, sportivitate, eleganță, putere, ambiție…sunt toate caracteristici care nu depind de gen, cu atât mai mult în motorsport unde bărbații și femeile își măsoară performanțele laolaltă, pe un plan de egalitate. Cu toate acestea, mass media și publicul larg percep prezențele feminine din motorsport ca o excepție, iar mesajul transmis astfel este în defavoarea valorilor și a modelelor pe care sportul le inspiră.

Platforma Femei în Motorsport a apărut astfel din necesitatea de a încuraja o cultură care facilitează și valorifică implicarea femeilor în mod egal în toate ariile motorsportului. Mai mult decât atât, un punct esențial este deschiderea față de membrii debutanți: tinerele aflate la început de drum au acum la dispoziție o platformă unde își pot publica comunicatele de presă și impresiile de la competiții, facilitându-se astfel comunicarea cu presa, cu spectatorii dar și cu potențialii parteneri. Palmaresul este binevenit, însă nu limitează înscrierea pe platformă. Principalul obiectiv este prezentarea comunității femeilor din motorsport la adevărata ei dimensiune și valoare, invitând să se  înscrie membri din toate disciplinele din automobilism, inclusiv din zona competițiilor de regularitate, dar și din motociclism. 

Inițiativa aparține nimeni alteia decât pilotului Cristiana Oprea, care începând cu 2016 a readus în atenția tuturor pasionaților de mașini ideea de echipaj feminin de raliuri. Drumul său către performanță a demontat stereotipuri și a modificat statisticile motorsportului românesc atunci când, în iulie 2018, ea și copilotul Diana Hațegan au devenit primul echipaj feminin românesc care au participat la un raliu în afara țării în ultimii 50 de ani, la ERT Rally Sliven în Bulgaria. 

Felicitari si multa bafta, fetelor! La multi ani!

Sursa: https://femeiinmotorsport.ro, comunicat de presa

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -spot_img
15,357FaniÎmi place
700CititoriConectați-vă
1,110AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -spot_img
- Partener – GT Auto Club Sportiv -spot_img

Parteneri Autostiri