F1. Marele Premiu al Statului Singapore

| 22 septembrie 2010 | 0 Comments

În 2008 Singapore avea onoarea de a găzdui prima cursă din istoria Formulei 1 pe timp de noapte. Inaugurarea circuitului Asiatic a fost un imens succes pentru lumea Marelui Circ. Cursa a fost anunţată în 2007, momant în care a fost semnată o înţelegere pe cinci ani între autorităţile locale şi oficialii din Formula 1.

Weekendul acesta caravana Formulei 1 se vor întoarce pe străzile iluminate din jurul Golfului Marina pentru o nouă bătălie pentru titlul suprem al piloţilor şi nu în ultimul rând al constructorilor.

După victoria lui Alonso de weekendul trecut de la Monza lucrurile s-au complicat şi mai mult. Ibericul a recuperat din avansul pe care îl avea faţă de liderul clasamentului mondial, ajungând acum pe locul trei, la 21 de puncte în spatele lui Mark Webber. Australianul este urmat însă la doar cinci lungimi de Lewis Hamilton, şanse la titlu păstrând şi Button sau Vettel.

Detalii circuit:

Dată: 26 Sep 2010

Circuit: Marina Bay Street Circuit

Tururi: 61

Lungime Circuit: 5,073 km

Distanţă: 309,3 km

Record pe tur: 1:45.599 – K Raikkonen (2008)


Tags: , , , , ,

Category: MotorSport, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Promo Rally powered by Total la startul sezonului de toamnă

În preajma finalului de sezon al practicanților profesioniști ai sportului auto, amatorii acestui îndrăgit sport pot răsufla ușurați pentru startul...

Închide