F1. 18 Ianuarie 1950 s-a născut Gilles Villeneuve

| 18 ianuarie 2011 | 0 Comments

Gilles Villneuve a fost un pilot de Formula 1 canadian, tatăl campionului mondial de Formula 1(1997), Jaques Villneuve.

Gilles Villneuve s-a născut în anul 1950 şi a murit pe 8 Mai 1982 pe timpul calificărilor pentru cursa din Marele Premiu al Belgiei.

El şi-a început cariera concurând în cursele de snowboard, în provincia natală, Quebec, unde a câştigat campionatul Statelor Unite şi al Canadei, Formula Atlantic, în anul 1976. Ulterior s-a mutat în Formula 1 unde a alergat sub culorile echipei McLaren.

În 1978 s-a mutat la campionii mondiali de atunci, Ferrari, pentru care a pilotat până la moartea sa, în anul 1982.

A alergat în cursele din Formula 1 între anii 1977 – 1982. Din 67 de curse a câştigat şase Mari Premii. În 1979 a terminat campionatul pe locul 2, la patru puncte în spatele lui Jody Scheckter.

Gilles V. a murit într-un accident, în timpul calificărilor, în urma unui acrosaj cu Jochen Mass, la o viteza de 225 km/h.

Gilles Villeneuve a combinat tenacitatea şi strategia lui Michael Schumacher, cu talentul şi onoarea lui Ayrton Senna, cu temperamentul şi intuiţia lui Juan Pablo Montoya.

Datorită spiritului său de luptător, talentului, dorinţei de a câştiga şi pe ultima sută de metri duelul roată la roată cu un adversar, a fost unul dintre cei mai iubiţi piloţi ai Marelui Circ. Carisma sa a atras precum un magnet fanii.

Alain Prost, al cărui record de 51 victorii de Grand Prix a fost depăşit doar de către Schumacher, la un an de la decesul lui Villeneuve declara: „Gilles a fost ultimul pilot mare. Restul dintre noi sunt doar o adunătură de buni profesionişti.”

Iar dacă nu te-am convins cu ceea ce am scris, priveşte unul dintre cele mai frumoase dueluri din curse:

Şi alte cateva imagini cu unul dintre cei mai iubiţi şi respectaţi piloţi ai Formulei 1:


Tags: , , , , , ,

Category: Formula 1, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Istoria logo-ului Opel

Noul Mokka, primul model Opel care prezintă noul design al logo-ului mărcii

Închide