Examenul iernii

| 23 ianuarie 2018 | 0 Comments

Până la urmă a sosit iarna şi pentru participanţii Campionatului Judeţean Promo Rally TOTAL. 65 de temerari au ales să se prezinte cu maşinile personale duminică dimineaţa la startul celei de-a patra etapă a campionatului Promo Rally TOTAL.

S-au prezentat şi nu au regretat pentru că au putut participa la o competiție desfăşurată în condiţii de iarnă în adevăratul sens al cuvântului. Traseul a fost acoperit cu un start subţire de zăpadă, iar în locurile cu viraje periculoase chiar cu “mantinelă” din zăpadă. De asemenea, temperatură scăzută (-70C la ora startului în prima manşă) sunt doar câteva din “ingredientele” care au fost la dispoziţia participanţilor duminică dimineaţa.

Spre lauda lor, concurenții au trecut cu bine examenul iernii şi au fost aplaudaţi de numerosul public prezent. Indiferent dacă au primit o cupă sau doar aplauze,  fiecare participant a plecat cu o experienţă de conducere sportivă în regim de aderenţă redusă de neuitat.

Etapa a patra a Promo Rally TOTAL a oferit şi o premieră naţională pentru sportul auto românesc, anume s-a consemnat prima participare într-o competiţie sportivă organizată sub egida Federaţiei Romane de Automobilism Sportiv a unui grup de automobile cu motorizare integral electrică. Astfel calendarul istoriei sportului cu motor din România, în care numele oraşului Braşov este marcat cu numeroase premiere, va mai cuprinde o dată: “21 ianuarie 2018 – Promo Rally TOTAL – prima cursă având la start maşini cu motorizare electrică.

Organizator: Asociaţia Judeţeană de Automobilism Sportiv prin clubul Auto Blic Braşov, sub egida Federaţiei Romane de Automobilism Sportiv”.

Prima întrecere sportivă a acestor automobile a “produs” şi primele clasamente sportive pentru acest gen de curse. Dincolo de aceste clasamente contează însă participarea acestor automobile şi faptul că în unanimitate toţi cei care au condus (pilot) aceste vehicule au promis că vor reveni.

Întrecerea automobilelor cu motorizare termică a fost la fel de spectaculoasă ca şi în etapele anterioare.

Astfel, “examenul iernii” a fost trecut de: Csongor Bilibok, la volanul unui Fiat Punto, acesta obtinând si cel mai bun timp al zilei, oprind cronometrele la 3 minute și 18 secunde. Csongor a fost urmat pe podiumul clasamentului general de Cătălin Ienășel (Hyundai i20) și de Andrei Cărămidă (Renault Megane RS)

Podiumurile claselor de concurs au fost următoarele:

Victoria la Clasa 3, destinată propulsoarelor cu cilindree echivalată peste 2201 cmc, i-a apartinut lui Andrei Cărămidă (Renault Megane RS), el fiind urmat pe locul doi de Călin Daniel Paraschiv (Mitsubishi Colt) și de Claudiu Popescu (Subaru Impreza WRX) – locul trei.

Victoria Clasei 2, destinată propulsoarelor cu cilindree echivalată între 1601 și 2200 cmc, i-a revenit lui Csongor Bilibok (Fiat Punto), care l-a devansat pe Cătălin Ienășel (Hyundai i20) – locul doi. Ultima poziție a podiumului a fost ocupată de Karoly Kovacs (Toyota MR2).

Clasa 1, destinată propulsoarelor sub 1600 cmc, a fost câștigată de Adrian Manta, la volanul unui Citroen C2 VTS. Podiumul a fost completat de Bogdan Țugui (Mazda 3) – locul doi și de Alexandru Olteanu (Opel Corsa) – locul trei.

Pe prima treaptă a podiumului clasamentului automobilelor Diesel a urcat Marian Cristi Neculcea (Opel Astra G Caravan), fiind urmat de Mihai Constantin (Dacia Logan) – locul doi și de Alexandru Olteanu (Opel Corsa) – locul trei.

În întrecerea piloților licențiați, Mihai Alexandru Popa, la volanul unui Ford Fiesta, a urcat pe prima treapta a podiumului. Mihai a fost urmat, pe locul doi, de Lucian Răduț (Peugeot 206) și pe locul trei de Florian Niturad (Opel Corsa).

Pe prima treaptă a podiumului echipelor a urcat Richy Racing Team. În componența: Csongor Bilibok – Fiat Punto, Karoly Kovacs – Toyota MR2, Alexandru Nicolae Teslea – Opel Astra). Locul doi a fost ocupat de echipa Rosenau Racing Team, formată Adrian Manta – Citroen C2 VTS, Mihai Constantin – Dacia Logan și Radu Rotaru – Opel Vectra, iar pe ultima treaptă a podiumului au urcat componenții echipei Richy Racing Team Junior, în alcătuirea: Erik Fazakas – VW Scirocco, Zsolt Kadar – VW Golf, Zsolt Kopacs – Peugeot 306, Laurențiu Eduard Hanga – Opel Corsa.

Etapa următoare (ultima a sezonului) va avea loc duminică, 25 februarie 2018.

 


Promo Rally TOTAL este organizat sub egida Asociaţiei Județene de Automobilism Sportiv Braşov, după normele şi regulamentele Federaţiei Române de Automobilism Sportiv.

Partenerul oficial al campionatului este TOTAL România, iar PRO–X este partener principal. CYCLON MOTORSPORT este partener logistic. Cupele sunt asigurate de INFINITY TROPHY.

Parteneri: Konvekta, OMNIASIG, Apel OneMed, Agenția Century Image, Time is Coffee.

Parteneri media: www.autorally.ro, Brașov TV, Rock FM, Zile și Nopți.

Eveniment susţinut de Primăria Municipiului Braşov, Poliţia Braşov – Biroul Rutier, Poliția Locală Brașov, ISU Braşov, Gruparea de Jandarmi Mobilă Braşov.

Sursa si imagini: comunicat remis Autostiri.ro


Tags: , , , ,

Category: Altele, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Revenire în forţă pentru István Soós cu ocazia Trofeului Râşnov powered by Total

Trofeul Râşnov powered by Total va marca şi o schimbare majoră pentru István, cel care va lua startul cu un...

Închide