spot_img

Enduro for Romania, ecologizarea confluenței râurilor Valea lui Stan și Lotru

La finalul lunii mai, membrii echipei de organizare a Romaniacs, cel mai dificil raliu hard enduro din lume, și inițiatorii „Enduro for Romania“ au desfășurat încă un proiect de ecologizare menit să-i învețe pe copiii care locuiesc lângă râuri de ce nu trebuie să arunce gunoiul în apă. De data aceasta am mers în Valea lui Stan din județul Vâlcea, iar la acțiune au participat elevii din clasele 5-8, alături de profesori și mediatorul școlar.

După ce în octombrie 2023, „Enduro for Romania“ a interacționat cu elevii școlii din Câinenii Mari (judeţul Vâlcea), reușind să adune de la vărsarea râului Uria în râul Olt sute de saci cu gunoi care a putut fi trimis la reciclat, la sfârşitul lui mai am mers în Valea lui Stan, judeţul Vâlcea.

Nivelul râului care poartă numele localității a crescut în urma unor ploi de la începutul lunii și deșeurile nu au mai putut fi oprite de stăvilare, acestea ajungând la confluența cu râul Lotru. Acțiunea a început în sala de sport a școlii, unde copiilor li s-a arătat impactul pe care deșeurile aruncate în apă îl au asupra mediului înconjurător.

Nu a fost simplu să le captăm atenția, dar s-au alăturat membrilor echipei de organizare a Romaniacs și, timp de două ore, împreună cu Martin Freinademetz, dublu campion mondial de snowboard și fondatorul raliului, au strâns deșeurile de pe malurile râului. Membrii echipei au intrat și în râu, cantități însemnate de deșeuri fiind prinse sub pietre.

Zeci de saci au fost strânși și preluați ulterior de compania Urban, acțiunea beneficiind de sprijinul primăriei din Brezoi.

Pentru că acea comunitate are nevoie mai mult de sprijin comparativ cu altele când vine vorba de înțelegerea motivului pentru care nu mai trebuie aruncate deșeuri în apă, am vrut să aflăm care sunt greutățile întâmpinate în zonă:Serviciul de Ambulanță Sibiu și Secția de Neonatologie a Spitalului Județean Sibiu.

Totodată au fost utilate cu echipamente pentru terenurile de joacă grădinițe din patru localități de pe raza raliului.

Cum poți contribui

La Prologul Romaniacs 2024, marți 23 iulie, poți dona direct sau poți cumpăra unul dintre produsele scosase la vânzare în cortul „Enduro for Romania“. Vei găsi echipament de enduro donat de concurenți, tricouri sau alte obiecte semnate de una dintre vedetele din hard enduro etc. Membrii echipei Red Bull Romaniacs fac un angajament pentru un mediu mai curat și încurajează oamenii să se alăture eforturilor lor strângând deșeurile întâlnite în ieșirile outdoor.

Sursa si imagini: comunicat remis autostiri.ro

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,334FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,500AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri