Elita pilotajului virtual, premiată la gala Racing League Romania

| 30 decembrie 2019 | 0 Comments

Sezonul al IV-lea al celui mai important campionat de curse virtuale din țara noastră, Racing League Romania, s-a încheiat pe 20 decembrie cu festivitatea de premiere organizată de West Competition Racing în incinta showroom-ului Porsche din Capitală.

Comunitatea online a celebrat un deceniu de competiții, reușind să crească pas cu pas prin competitivitate și ambianță. Contorul sezoanelor a fost resetat de fiecare dată când s-a schimbat platforma, iar ultimele patru campanii au avut loc în cadrul Assetto Corsa, o alegere populară prin gradul ridicat de fidelitate al simulării, dar și grație posibilităților de a integra conținut original.

Punct important de atracție a fost astfel și rezultatul efortului organizatorilor de a implementa o fidelă simulare a traseului Motor Park România, gazdă a antrenamentelor din pre-sezon. Ulterior, s-a concurat pe circuite de top din lume, precum Nurburgring Nordschleife, Spa-Francorchamps, Laguna Seca, Imola sau Donington Park, de-a lungul celei mai lungi stagiuni: 10 weekenduri de cursă între lunile septembrie-noiembrie.

Campionatul a devenit tot mai popular, ajungându-se la completarea unei grile pline. Nu mai puțin de 46 piloți au luat startul în etapele din toamna lui 2019, toți la bordul modelului Porsche 911 Cup cu setări fixe. Diferența s-a făcut astfel exclusiv prin abilitatea fiecăruia, ultima rundă certificând un nou campion în colectivul RLR, în persoana lui Cristian Berindea.

Acesta i-a devansat în ierarhia finală pe Victor Nicolae și Andrei Bechir. Pentru prima oară, aceștia au fost recompensați cu trofeele oferite de APR Competition, dealer Michelin Motorsport în România, în cadrul unei festivități de premiere ce a avut loc înaintea sărbătorilor de iarnă. Ioan Olaru (director sportiv al Automobil Clubului Român), Viorel Nicolae (organizator Romanian Endurance Series) și Jancsi Soos (fondator RacingSim) au înmânat cupele celor trei simraceri de top, așteptați să reprezinte țara noastră în ligi internaționale de prestigiu.

Totodată, a fost premiată de către Loredana Matei (Porsche) și câștigătoarea din ierarhia specifică echipelor, tripleta Apex Hunters Racing formată din Berindea, Bechir și Andrei Dincă reușind să devanseze East Friendly Racing și alte 12 grupări. Echipa de organizare a fost recompensată în cadrul galei de către Cristian Manea (fondator al publicației 100% Sport), partener ce a facilitat mediatizarea Racing League Romania în cadrul revistei dedicate sportivilor autohtoni de top.

Pentru mulți dintre cei prezenți a fost o primă ocazie de a-și cunoaște față în față adversarii de pe circuitele virtuale, iar partenerii de la Racing Sim le-au oferit acestora ocazia de a-și etala abilitățile la bordul simulatorului profesional Vesaro. Asta a dus la o competiție ad-hoc în care doar câteva miimi i-au separat pe Andrei Bechir și Alexandru Cascatău – unul dintre piloți din viața reală care se antrenează în plan virtual în cadrul RLR, alături de alte nume importante precum Alex Mirea sau Sergiu Nicolae.

Festivitatea de premiere a ilustrat și dorinta organizatorilor ligii de a continua pe acest trend ascendent, pregătirea sezonului de primăvară din 2020 fiind impulsionată de expunerea avută în ultimele luni. Competițiile virtuale din România au parte de regulamente bine definite, de comisii sportive competente care veghează la un standard ridicat al respectului pe pistă și de o platformă de streaming ce sporește interesul față de campionat. Feedback-ul pozitiv față de aceste aspecte face ca intersezonul să fie cât mai scurt și pregătirea următoarei campanii să treacă într-o viteză superioară.

,,După ani de consultanță și servicii oferite proiectelor internaționale ale românilor în motorsport, am venit în 2019 și alături de universul competițiilor virtuale. Am găsit atitudinea potrivită pentru progres în Racing League Romania, așa că ne-a făcut plăcere să contribuim la popularizarea acestei discipline care nu este nicidecum o joacă. Investițiile sunt importante, atât ca infrastructură IT, cât și ca timp necesar antrenamentelor.

Toate marile competiții (Formula 1, WEC, WTCR, Blancpain GT), echipele de top și evenimentele de specialitate s-au deschis în ultimul timp către simracing și avem încredere că România va conta tot mai mult pe plan internațional, dacă va exista sprijinul mediatic și organizațional necesar. Acesta este și motivul pentru care am inițiat demersurile de comunicare la TV, în presa scrisă, în mediul online și alături de partenerii noștri de la Porsche, care au arătat o deschidere deosebită în organizarea acestei prime gale de profil,” Alexandru Șiclovan, Manager West Competition Racing, citat de autostiri.ro.

Participanții au putut admira și picturile inedite realizate de Adrian Mitu, artistul român expunând deja consacratele sale desene în cafea ce sărbătoresc trecutul competițional al brandului Porsche în cursele de anduranță. Tema expoziției a pus în lumină succesele de la LeMans, unde Porsche deține cel mai mare număr de victorii în cursa clasică de 24 de ore.

Parteneri: Porsche Center Bucharest, APR Competition, Racing Sim, Zeedo Shop, Aquarelief by Adrian Mitu

Sursa si imagini (credit foto neprecizat): comunicat remis autostiri.ro


Tags: , , , , ,

Category: Altele, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Cursa de 24 de ore de la Nurburgring, transmisă în premieră în România

Cursa de 24 de ore de la Nurburgring, transmisă în premieră în România

Închide