Eduard și Bianca Anton își continuă parcursul european la Brands Hatch

| 5 mai 2017 | 0 Comments

După ce au încheiat ambele manșe din deschiderea sezonului în top 5 la clasă, Eduard și Bianca Anton fac în acest weekend deplasarea la Brands Hatch, lângă Londra, pentru cea de-a doua etapă din GT4 Northern Cup.

Cele două manșe disputate în urmă cu o lună pe traseul Misano-Marco Simoncelli (Italia) au reprezentat debutul la acest nivel pentru Bianca Anton, fratele său Eduard având deja experiența finalei din 2016 de la Zandvoort (Olanda). Cei doi și-au intrat în ritm și n-au avut probleme tehnice cu modelul Sin R1 GT4, adunând astfel puncte importante, deși nu aveau experiență anterioară nici pe acest circuit, nici în cursele de noapte.

La Brands Hatch vor fi pe grilă 30 de echipaje, pe lângă cele ce fac sezon complet fiind și specialiști locali care cunosc foarte bine fostul traseu de Grand Prix din comitatul Kent. Interesele sunt mari și pentru constructorii naționali implicați, Aston-Martin și McLaren bucurându-se de o puternică susținere în rândul fanilor, așteptați în număr ridicat în tribune, indiferent de vreme.

Pentru a-și antrena reflexele și a se adapta la efortul fizic al pilotajului, în săptămâna anterioară cursei, tinerii piloți ai Sofia Car Motorsport by BADI efectuaseră deja o zi de antrenament cu karturi de clasă KZ.

Ca să învețe cât mai bine circuitul, Bianca și Eduard Anton au programat înaintea etapei o sesiune de pregătire la Base Performance Simulators, compania înființată de celebrul pilot britanic de anduranță Darren Turner. Ulterior, cei doi piloți români s-au înscris la un test colectiv la Brands Hatch, chiar cu mașina de concurs.

Eduard și Bianca Anton ocupă în prezent poziția a cincea în clasamentul general al clasei Am, cu 22 de puncte. Ei se află la 13 puncte de liderul categoriei.

Programul weekendului de la Brands Hatch (ora României):

Sâmbătă 6 mai: FP1 de la 12:55 (1h), FP2 de la 16:25 (1h), calificări de la 19:35 (50 min);
Duminică 7 mai: Cursa 1 de la 12:15 (1h), Cursa 2 de la 16:25 (1h).

Toate sesiunile vor fi transmise în direct pe canalul oficial de Youtube al competiției și pe gt4series.com/live

Sursa: comunicat remis Autostiri.ro

Credit foto: Alexandru Siclovan


Tags: , , , , , , ,

Category: Altele, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Revenire în forţă pentru István Soós cu ocazia Trofeului Râşnov powered by Total

Trofeul Râşnov powered by Total va marca şi o schimbare majoră pentru István, cel care va lua startul cu un...

Închide