După IronMan 70.3 la Budapesta, pentru Alex Filip urmează Rally Rzeszow în ERC

| 2 august 2016 | 0 Comments

După ce a terminat cu succes competiția IronMan 70.3 de la Budapesta (1,9 km înot, 90 km bicicletă și 21 km alergare) în 5 ore și 30minute, Alex Filip este pregătit și pentru Rally Rzeszow, etapa a șaptea din Campionatul European de Raliuri (ERC). În urma participării în Acropolis Rally, prima experiență în europeanul de raliuri din acest sezon, Alex Filip și Bogdan Iancu vor concura în acest weekend în Polonia, la Rally Rzeszow, etapa a șaptea din Campionatul European de Raliuri. După 113 kilometri înot, pe bicicletă și în alergare, pentru Alex Filip urmează 214,5 km pe asfalt la volanulul modelului Renault Clio R3T într-un raliu complet nou.

“În afara programului din ERC mai aveam și alte câteva provocări, iar una dintre ele a fost participarea la IronMan 70.3 de la Budapesta. Am terminat după 5 ore și jumătate, iar în urma acestei experiențe mă simt mai mult decât pregătit pentru etapa din Polonia”, a spus Alex Filip, primul pilot de curse din România care a terminat un IronMan 70.3. Pregătirea pentru etapa din Polonia a început săptămâna trecută cu o serie de teste, pe drumuri similare cu cele pe care se va desfășura raliul, în județul Alba.

“După primii kilometri pe asfalt am prins încredere în noul Renault Clio R3T și sunt foarte încântat de comportamentul și dinamica mașinii pe asfalt. Am pornit de la un set-up furnizat de Renault Sport, iar cu sfaturile primite de la pilotul maghiar Zoltan Bessenyey sunt sigur că vom avea cea mai buna strategie pentru această etapă”, a continuat Alex Filip.

După experiența extremă din Ungaria, pentru Alex Filip urmează o zi de recunoaște pe drumurile înguste din Polonia și apoi 214,5 km, împărțiți în 13 probe speciale. Joi după amiaza, înaintea startului festiv, Alex Filip și Bogdan Iancu vor avea și o întâlnire cu fanii polonezi la Orange store-ul din Rzeszow, acolo unde este cartierul general al raliului. “Am avut o serie de activări similare la etapele din România și sunt curios cum va fi interacțiunea cu fanii din Polonia. Știu că sunt foarte pasionați de motorsport și abia aștept acest moment”, a spus Alex Filip, citat de autostiri.ro.

“Recunoașterile sunt extrem de importante la un raliu nou și trebuie să fim foarte concentrați, cu atât cu cât vom avea la dispozitie o singura zi pentru pregătirea caietului de dictare. Știm că raliul are probe cu multe capcane și schimbări de aderență din cauza numeroaselor viraje care se pot tăia așa că va trebui să avem o dictare cât mai precisă. Cu cât suntem mai atenți la recunoașteri, cu atât șansele de a obține un rezultat bun sunt mai mari”, a spus și Bogdan Iancu, copilotul echipajului, citat de autostiri.ro.

Joi, 4 august, sunt programate antrenamentele libere, unde doi fani polonezi vor avea ocazia să stea in dreapta lui Alex Filip, apoi calificările dupa ora 11, iar startul festiv și super speciala Rzeszow sunt programate începând cu ora 18:00, ora României. Vineri sunt programate 6 probe speciale (108,3 km), cu start de la ora 11:10, iar sâmbătă restul probelor (106,14 km) cu începere de la ora 10:35. Sosirea este prevăzută începând cu ora 18:40 în Piața Mare din Rzeszow. Evenimentul va putea fi urmarit pe Eurosport HD.

Alex Filip si Bogdan Iancu sunt susținuți in 2016 de Orange, Renault, Rombat  Batteries, Michelin, BCR Leasing, Mobil 1 prin Star Lubricants si de partenerii tehnici – Isostar si Gerble prin nutrivita.ro, Polar, Running Mag, Colina Motorsport, Felt bicycles, Hotel Hilton Sibiu, Ludicass Traduceri si Automobil Clubul Român.

Sursa si imagini: comunicat remis Autostiri.ro


Tags: , ,

Category: Prima pagina, Rally

Citește articolul precedent:
Mazda CX-5 2021 – conectivitate crescuta

Mazda CX-5 2021 dispune de tehnologia Human Machine Interface (HMI) îmbunătățită pentru un confort mai ridicat și un plus de...

Închide