După 66 de ani de absenţă, România participă la Olimpiada Motocrosului

| 27 septembrie 2013 | 0 Comments

Motocrosul Naţiunilor se va desfăşura pe circuitul de la Teutschental, în Germania

Olimpiada Motocrosului are loc din 1947, dar până acum, ţara noastră nu a avut parte niciodată de reprezentare! Este vorba despre Motocrosul Naţiunilor (MXON), cursa creditată drept Olimpiada Motocrosului, un eveniment pentru care ţările cu tradiţie în acest sport formează echipe naţionale.

Anul acesta, Motocrosul Naţiunilor se va desfăşura pe circuitul de la Teutschental, în Germania, pe 28 şi 29 septembrie, iar piloţii români sparg gheaţa, aliniindu-se în grila de start.

Adrian Răduţă, multiplu campion naţional şi balcanic va alerga la cea mai puternică clasă MX1, alături de George Căbăl, dublu campion naţional şi triplu campion balcanic la MX2, un pilot care vine după un sezon foarte bun, în care a încheiat pe locul 8  puternicul campionatul german ADAC MX Masters.

Virgil Corbea, campion naţional la MX2 şi vice-campion naţional şi balcanic la MX2, are misiunea să reprezinte ţara noastră la clasa MX Open. Cei trei „muşchetari” ai MX-ului românesc sunt coordonaţi de către experimentatul antrenor zărneştean Spârchez Ovidiu, potrivit comunicatului transmis publicatiei Autostiri.ro

Deşi spun că nu le va fi uşor să se califice în primele douăzeci de echipe din cele 41 care evoluează anul acesta în Motocrosul Naţiunilor, sportivii noştri sunt hotărâţi să dea tot ce au mai bun pe circuitul de la Teutschental, alături de elita motocrosului mondial.

“Este o ocazie care rar apare în viaţa oricărui pilot de motocross şi suntem încântaţi să fim deschizători de drum pentru acest nivel al motocrosului”, s-au pus de acord cei trei sportivi români care sunt sprijiniţi în principal de către echipa germană Kosak Racing, la care aleargă promiţătorul George Căbăl.

Sursa si imagini: comunicat remis publicatiei Autostiri.ro


Tags: , , , , , , , ,

Category: Moto GP, Prima pagina

Citește articolul precedent:
2021 – un an cu speranță și obiective importante pentru Napoca Rally Academy

Echipa va avea șase echipaje la start în 2021 Winter Rally Covasna, desfășurat în perioada 19-21 februarie, va fi un...

Închide