spot_img

Dublă victorie pentru pilotul clujean Luca Savu pe circuitul MotorPark România

După titlul obținut în 2022, la vârsta de doar 14 ani, fiind cel mai tânăr participant, dar și cel mai tânăr campion al acestei competiții, pilotul clujean Luca Savu a revenit în 2023 în focurile uneia dintre cele mai complexe competiții de circuit din România – Romanian Radical Cup.

Weekendul care tocmai a trecut i-au adus pilotului clujean încă două victorii, acest fapt oferindu-i păstrarea poziției de lider în clasamentul general al Radical Romanian Cup, categoria SR1.

Etapa a doua din Radical Romanian Cup s-a desfășurat în sensul invers al circuitului MotorPark România, abordarea fiind una diferită față de sensul folosit pentru majoritatea curselor desfășurate pe acest circuit.

Chiar dacă prima etapă, care s-a desfășurat în luna mai, a adus 2 victorii pentru pilotul clujean și moralul era unul foarte ridicat, calificările de la a două etapă nu au fost foarte mulțumitoare, astfel că Luca a obținut locul 3 în ambele manșe calificative, poziție de pe care a și plecat în ambele curse. Însă, experiența vastă în cursele de circuit avea să își arate valoarea până la finalul ambelor manşe de concurs, Luca reușind,  la bordul Radical-ului SR1, să obțină victoria în ambele stint-uri. La fel ca și la prima etapă, Luca cucerește totodată și tofeul de cel mai rapid junior al competiției.

Cu obiectivul îndeplinit, tânărul clujean își îndreaptă astfel din nou atenția către sfera internațională a motorsportului, următoarea experiență programată fiind vineri, 30 iunie, la celebrul circuit Le Mans, unde își are sediul Academia Federației Franceze de Automobilism Sportiv. Aici Luca se va antrena virtual, pe simulator, în vederea pregătirii cursei următoare, de la Misano, Italia, a 5-a etapă a Campionatului Francez de Formula 4. Bătăliile cu cei mai buni aspiranți la Formula 1 vor continua în weekendul 14 -16 iulie pe circuitul din Misano, circuitul de casă a lui Valentino Rossi.

În perioada 5-6 iulie va urma o nouă sesiune de teste, de această dată pe circuitul Paul Ricard din Le Castellet, pentru pregătirea etapei a 7-a a aceluiași Campionat, care însă se va desfășura în toamnă.

Dublu Campion Naṭional, atât la karting cât şi la automobilism sportiv, Luca Savu a participat până în prezent la 72 de curse de karting, peste jumătate din ele fiind în afara ṭării, respectiv la 17 curse pe circuit cu diverse maşini.

În aventura sa spre Formula 1 Luca Savu este susținut de către Direct Line Inox, Foundever, Arobs Transilvania, Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca, Federația Română de Automobilism Sportiv.

Romanian Radical Cup este organizată sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv.

Sursa si imagine (credit foto neprecizat): comunicat remis Autostiri.ro

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,348FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,380AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri