Două podiumuri pentru BMW i Andretti Motorsport în cursele New York City E-prix

| 16 iulie 2019 | 0 Comments

Finalul sezonului din Campionatul FIA Formula E ABB a fost unul foarte bun pentru BMW i Andretti Motorsport. La capătul New York City E-prix, echipa a obţinut clasări pe podium prin ambii piloţi – câte una în fiecare cursă – şi pole position în a doua manşă, performanţă reuşită de Alexander Sims (Marea Britanie). Victoriile au revenit lui Sébastien Buemi (Elveţia, Nissan) şi lui Robin Frijns (Olanda, Virgin).

Cursa 1: Clasat al treilea la finalul primei curse desfăşurate pe „Brooklyn Circuit” (SUA), António Félix da Costa (Portugalia), plecat al optulea de pe grilă, a bifat a patra clasare pe podium din acest an, după victoria de la Ad Diriyah (Arabia Saudită), locul al doilea din Mexico City (Mexic) şi poziţia a treia de la Sanya (China). Pentru a doua oară în această stagiune, Sims a încheiat al patrulea, acumulând puncte importante.

În timp ce fanii din New York au asistat la numeroase incidente – unul dintre acestea a dus la apariţia BMW i8 Coupé Safety Car pe circuit – şi câteva dueluri atractive în condiţii de temperaturi ridicate, cei doi piloţi BMW i Andretti Motorsport au reuşit să stea departe de probleme şi să facă o cursă curată. În cele din urmă au fost recompensaţi cu un rezultat bun pentru echipă.

Reacţii după prima cursă din New York City E-Prix:

Jens Marquardt (director BMW Group Motorsport): „Felicitări întregii echipe pentru acest rezultat bun în etapa noastră americană de casă de la New York. Suntem în formă foarte bună aici, la finalul stagiunii. António Félix da Costa şi Alexander Sims şi-au păstrat calmul şi au rămas concentraţi în cursă, în ciuda căldurii şi a numeroaselor incidente. Locurile la treilea şi al patrulea sunt încă o dovadă că BMW iFE.18 este una dintre cele mai puternice maşini din pluton şi poate obţine rezultate de top.”

Roger Griffiths (director de echipă BMW i Andretti Motorsport): „Am avut o zi bună. Am fost competitivi cu ambele maşini încă din prima sesiune de antrenamente. Puteam termina şi mai sus în calificări, dar rezultatul reuşit a însemnat că am putut ataca în cursă. António şi Alexander au avut starturi bune, fără probleme. Au reuşit câteva depăşiri interesante şi au pilotat inteligent. Neutralizarea cu safety car nu ne-a fost chiar favorabilă, dar acesta este motorsportul. Şi totuşi, ambii piloţi au aveau ce trebuie pentru a urca pe podium. Mai mult, exceptând Ad Diriyah, aceasta a fost cea mai bună cursă a noastră ca total de puncte acumulate.”

António Félix da Costa (#28 BMW iFE.18, calificări: locul 8, cursă: locul 3, vor FANBOOST: locul 5): „Chiar dacă maşina mea a fost afectată la start, după câteva contacte, am avut un ritm foarte bun. Am făcut o cursă inteligentă, în unele momente am putut economisi energie pentru a o folosi spre final. Acest lucru mi-a permis să urc treptat în pluton. Alexander m-a ajutat puţin în drumul meu spre podium. Merita şi el să fie în Top 3. Amândoi am marcat puncte preţioase pentru echipă. Sunt foarte mulţumit că am reuşit podium pentru BMW i Andretti Motorsport aici la New York. Este bine pentru toată echipa.”

Alexander Sims (#27 BMW iFE.18, calificări: locul 5, locul: 4, vor FANBOOST: locul 14): „A fost o cursă foarte interesantă – foarte cald şi foarte solicitantă. Startul meu a fost foarte bun, ca şi ritmul nostru din faza iniţială a cursei. După problema tehnică a lui Alex Lynn, brusc m-am trezit pe locul al doilea. În final, m-am mulţumit cu poziţia a patra. Am reuşit un rezultat superb pentru echipă, ceea ce este bine.”

Cursa 2: BMW i Andretti Motorsport a încheiat sezonul 2018/2109 din Campionatul FIA Formula E ABB cu încă o clasare pe podium. Aflat la comenzile #27 BMW iFE.18, Alexnader Sims a plecat din pole position şi a terminat al doilea, fiind prima sa clasare pe podium în competiţia monoposturilor electrice.

Graţie locului al patrulea reuşit cu o zi înainte, el a făcut un nou salt în clasamentul piloţilor. Félix da Costa a pornit de pe poziţia a 14-a a grilei, dar a recuperat cinci locuri pe parcursul întrecerii, încheind astfel al nouălea – în final, el a fost al şaselea în ierarhia finală a piloţilor. Titlul a revenit pilotului Techeetah, Jean-Éric Vergne (Franţa). BMW i Andretti Motorsport a fost a cincea în clasamentul echipelor.

La finalul sezonului său de debut în Formula E, echipa se poate mândri cu o victorie, două pole positions şi cinci clasări pe podium. Félix da Costa a început stagiunea cu un succes la Ad Diriyah, după care au urmat podiumurile de la Mexico City, Sanya şi sâmbătă la New York. După ce anterior bifase două clasări pe locul al patrulea, Simt a încheiat anul cu un pole position şi poziţia a doua în cursă, pentru cea mai de succes zi a lui în Formula E.

Reacţii după a doua cursă din New York City E-Prix:

Jens Marquardt (director BMW Group Motorsport): „Sunt foarte mândru că am putut sărbători un nou rezultat superb la finalul primului nostru sezon în Formula E cu BMW i Andretti Motorsport. Felicitări lui Alexander Sims pentru primul pole position şi pentru prima lui clasare pe podium. Alex a avut o performanţă consistentă şi a meritat acest rezultat. A încheiat sezonul său de debutant cu un podium, ceea ce este excelent. António Félix da Costa a putut marca câteva puncte graţie locului al nouălea.

Am încheiat sezonul într-o notă pozitivă. De-a lungul celor 13 curse am acumulat multă experienţă preţioasă ca echipă. Am început stagiunea cu stil – victorie pentru BMW iFE.18 la chiar prima sa cursă. La prima încercare am putut exploata potenţialul fantastic şi eficienţa ridicată a trenului de rulare Racing eDrive01.

Acelaşi lucru a fost valabil şi în etapa următoare de la Marrakesh, unde am avut şansa mare de a obţine prima noastră dublă. Cu toţii ne amintim ce s-a întâmplat acolo. În unele dintre cursele ce au urmat, din diferite motive nu am putut să ne folosim de potenţialul avut. Pe de-o parte am făcut erori, pe de altă parte multe curse întrerupte cu steag roşu au însemnat că nu am putut transforma eficienţa fantastică a trenului de rulare în rezultate de top.

Ţinând cont de experienţa acumulată în acest an, sunt încrezător că vom putea să ridicăm nivelul odată cu Sezonul 6 – în ciuda nivelului ridicat de competitivitate din campionat. Week-endul de succes de la New York motivează echipa şi mai mult pentru a pregăti următorul sezon. Ştim că avem un tren de rulare foarte bun şi echipa potrivită pentru a reuşi în Formula E. Felicitări DS Techeetah şi Jean-Éric Vergne pentru titluri!”

Roger Griffiths (director de echipă BMW i Andretti Motorsport): „Am început sezonul în forţă – şi l-am încheiat la fel. Pole position şi locul secund, adică primul lui podium, înseamnă un rezultat mare pentru Alexander. A lucrat tot anul pentru această reuşită. Plecarea de pe poziţia a 14-a i-a îngreuna misiunea lui António, dar a făcut o cursă inteligentă şi la final a putut beneficia de incidentele din faţă. În special, consistenţa performanţelor noastre din acest week-end ne dau motive să fim optimişti. Pentru noi, Sezonul 6 a început luni.”

Alexander Sims (#27 BMW iFE.18, calificări: locul 1, cursă: locul 2, vot FANBOOST: locul 13): „Este fantastic să urc pe podium, lucru pe care l-am ratat la limită de câteva ori. Desigur, mi-aş fi dorit să câştig din pole position. Cu toate acestea, sunt foarte mulţumit cu rezultatul general. Locurile al patrulea şi al cincilea la ultima etapă înseamnă un efort mare. Am învăţat multe în acest sezon şi au fost multe suişuri şi coborâşuri. Având acest lucru în minte, sunt foarte fericit că mergem în vacanţa de vară după o asemenea cursă.”

António Félix da Costa (#28 BMW iFE.18, calificări: locul 14, cursă: locul 9, vot FANBOOST: locul 5): „Nu a fost deloc uşor să recuperez din mijlocul plutonului. Am reuşit să ajungem pe locul al nouălea. Ca şi ieri (n.a. sâmbătă), amândoi am punctat pentru echipă. Este păcat că nu avem şi o treia maşină, pentru că am mers foarte bine aici, la New York. Am încheiat sezonul pe locul al şaselea la piloţi – am fost în plutonul fruntaş pe tot parcursul stagiunii, iar victoria din prima cursă rămâne punctul de atracţie. Cred că am avut un an bun per total.”

Flota BMW i

BMW i este „Official Vehicle Partner” al Campionatului FIA Formula E ABB în Sezonul 5. Liderii flotei BMW i sunt două modele: BMW i8 Roadster Safety Car, care a fost modificat special pentru utilizare pe circuit, şi BMW i8 Coupé Safety Car. Flota BMW i include BMW i3s în rol de „Maşină a Directorului de Cursă” (Race Director Car) şi BMW 530e în rol de „Maşină Medicală” (Medical Car).

Clasamente după etapa 13/13

Piloţi: 1. Jean-Éric Vergne 136p; 2. Sébastien Buemi 119p; 3. Lucas di Grassi 108p; 4. Robin Frijns 106p; 5. Mitch Evans 105p; 6. António Félix da Costa 99p; 7. Daniel Abt 95p; 8. André Lotterer 86p; 9. Sam Bird 85p; 10. Oliver Rowland 71p; 11. Jérôme d’Ambrosio 67p; 12. Pascal Wehrlein 58p; 13. Alexander Sims 57p; 14. Edoardo Mortara 52p; 15. Felipe Massa 36p; 16. Stoffel Vandoorne 35p; 17. Maximilian Günther 20p; 18. Alex Lynn 10p; 19. Gary Paffett 9p; 20. Oliver Turvey 7p; 21. José María López 3p; 22. Nelson Piquet Jr. 1p.

Echipe: 1. DS Techeetah Formula E Team 222p; 2. Audi Sport ABT Schaeffler 203p; 3. Envision Virgin Racing 191p; 4. Nissan e.Dams 190p; 5. BMW i Andretti Motorsport 156p; 6. Mahindra Racing 125p; 7. Panasonic Jaguar Racing 116p; 8. Venturi Formula E Team 88p; 9. HWA RACELAB 44p; 10. Geox Dragon 23p; 11. NIO Formula E Team 7p.

Ce urmează

Sezonul 6 al Campionatului FIA Formula E ABB va începe la 22-23 noiembrie 2019, cu etapa dublă de la Ad Diriyah (Arabia Saudită).

Sursa si imagini: comunicat transmis Autostiri.ro


Tags: , , , , , , , , , ,

Category: Formula E, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Battlecross X31: cea mai nouă anvelopă motocross Bridgestone oferă motocicliștilor tracțiune și aderență uimitoare, precum și stabilitate și autonomie sporite

Anvelopa Motocross Bridgestone Battlecross X31 le permite motocicliștilor să-și intensifice jocul pe teren accidentat.Bridgestone Battlecross X31 aplică cele mai noi...

Închide