Dominic Marcu: Omul, instructorul, pilotul

| 30 aprilie 2021 | 1 Comment

Nascut in localitatea Sinaia, la umbra Bucegilor in anul 1991, Dominic Marcu traieste de aproape 30 de ani o frumoasa poveste de viata intr-un spirit competitiv, plin de pasiune, dragoste de oameni , munte si masini, educatia si inaltele valori spirituale fiindu-i insuflate de familie, inca din primii ani de viata.

Inca din copilarie, Dominic a fost fascinat de natura, de muntii semeti care inconjurau localitatea natala si de anotimpul alb, pasiunea lui pentru sporturile de iarna si in special pentru ski, devenind in mod firesc o parte importanta a vietii sale. La varsta de 3 ani descopera ski-ul apoi impulsionat fiind de catre tatal sau, isi dedica intreaga viata acestei frumoase discipline, performand cu rezultate notabile ,in Campionatul National de Ski Alpin.

Interactiunea cu oamenii, usurinta cu care putea explica tehnica alunecarii pe skiuri si dorinta de a impartasii cunostintele sale si celorlalti, l-au facut pe Dominic sa obtina brevetul international de instructor de ski sis a fondeze Scoala de Ski si Snowboard Snowline. Astfel, dragostea pentru munte , oameni si sport, devine activitatea sa zilnica, iar pasiunea venita la pachet cu responsabilitatea, job-ul sau.

Hotararea , determinarea si dorinta sa de a face tot timpul ceva nou, l-au determinat sa-si indrepte privirea si catre alte ramuri sportive care implicau viteza.In acest scop, tanarul impatimit al vitezei descopera pe strazile orasului natal, competitia care avea sa-l aduca in lumea motorsportului.

Pasionat inca de mic de masinile de curse, Dominic devine fascinat de prezenta masinilor de curse, care isi turau motoarele an de an pe strazile cochetei statiuni, in cadrul Campionatului National de Viteza in Coasta – Trofeul Sinaia. Astfel, in anul 2013 devine absolvent al Scolii de Pilotaj Sportiv Auto “Claudiu David Driving Academy”, incepe aventura in motorsport, iar doi ani mai tarziu obtine victoria la grupa N1 chiar pe “traseul de casa”, urcand pe cea mai inalta treapta a podiumului, in cadrul Trofeului Sinaia.

In vara anului 2020 Dominic propune BMW Romania un nou proiect, participarea la „çoasta”a unui Mini Cooper electric. Proiectul este asumat de Divizia Mini Cooper Racing si sprijinit de Vitesco Technologies , astfel la etapa de la Cheile Gradistei din CNVC, tanarul pilot participa cu un Mini Cooper SE 100% electric in calitate de forlighter, cu aceasta ocazie semnand o premiera mondiala cu acest model. In acest an , la prima etapa din Campionatul National de Viteza in Coasta, pe acelasi traseu si cu aceiasi masina, dar imbunatatita, participa la Cupa Cheile Gradistei unde se claseaza la Open , pe locul 31 din 46 de participanti, obiectivul fiind acomodarea cu masina si testarea modelului in conditii de cursa. De altfel, in acest an, cel mai bun timp pe mansa a fost cu 5 secunde mai mic decat cel din anul precedent.

Nascut si crescut la umbra muntelui, sprijinit de familie, prieteni si iubita, Dominic Marcu se dovedeste a fi nu doar un om obisnuit, ci unu pentru care adrenalina, altruismul, viteza si aventura au devenit un mod de viata.

Iar pentru ca pe data de 30.04.2021, Dominic va implini 30 de ani, sa-i uram sanatate, realizari fantastice in tot ceea ce face si bineanteles un calduros La Multi ani!

Credit foto: Dan Strauti


Tags: , , , , ,

Category: Prima pagina, Special

Citește articolul precedent:
Sinaia, din nou in carti

Dupa ce in sezonul competitional 2020, din cauza pandemiei generata de noul coronavirus, cocheta statiune de la poalele Bucegilor a...

Închide