spot_img

Dominic Marcu a scris istorie la cea de-a 55-a ediție a Trofeului Râșnov powered by Pro-X

Ediția din acest an a competiției râșnovene de viteză în coastă a fost martora unei premiere absolute în țara noastră, asta după ce Dominic Marcu a triumfat fără probleme în clasamentul absolut al primei etape a Campionatului Național de Viteză în Coastă, dar nu orișicum, ci cu o mașină 100% electrică – Tesla Model 3 Performance

Pilotul originar din Sinaia nu a avut adversar la această primă etapă a sezonului, astfel că urcare după urcare a reușit nu doar să-și îmbunătățească timpul, dar a și mărit diferența dintre el și urmăritorii să-i direcți.

Pentru Dominic, victoria Trofeului Râșnov powered by Pro-X – în matematica CNVC – este cu atât mai specială cu cât vicecampionul categoriei I din sezonul anterior al aceluiași campionat, și-a făcut debutul la comenzile modelului Tesla chiar la Râșnov, în ediția din 2022.

Revenit la viteză în coastă cu gândul de a face sezon complet, clujeanul Bogdan Duma a pilotat excepțional modelul Mitsubishi Lancer Evo pentru a-și asigura poziția secundă în clasamentul absolut – și implicit – și victoria în cadrul categoriei I.

Prezent la start în vederea pregătirii pentru prima etapă a sezonului național de raliuri, Andrei Gîrtofan a ieșit învingător din bătălia cu Sorin Huțanu, cel dintâi completând podiumul absolut al primei etape din CNVC – respectiv ocupând poziția secundă la categorie.

Deși l-au despărțit doar câteva zecimi de primul podium absolut din carieră, Huțanu se poate declara mai mult decât mulțumit de evoluția sa, după ce și-a trecut în cont nu mai puțin de 3 clasări pe podium – dintre care, o clasare fiind pe cea mai înaltă treaptă, adică o victorie.

Podiumurile categoriei I și ale Grupei 3 au fost identice, cu Duma pe prima poziție, urmat de Gîrtofan și Huțanu – acesta din urmă trecându-și în cont victoria clasei 3A, în timp ce clujeanul Duma s-a impus la 3B.

Medieșeanul Florin Roșca a ieșit învingător din bătălia Grupei 4 – și a clasei 4A, în vreme ce reșițeanul Răzvan Dan Goșta s-a impus categoric în ierarhia Grupei 5 – și a clasei 5B, împărțind podiumul cu Ionuț Șimon și sibianul Gheorghe Badea – acesta din urmă triumfând la clasa 5A. Costin ‘DOC’ Popescu și-a adjudecat victoria Grupei 6 – și pe cea a clasei 6A, fiind urmat pe podiumul grupei de învingătorul clasei 6BAlexandru Cazacu.

Cosmin Petre s-a impus în clasamentul Grupei 7 – dar și al clasei 7B, fiind urmat pe podiumul grupei de Adrian Coteanu respectiv Alexandru Andreoiu – acesta din urmă reușind victoria clasei 7A.

Același Alexandru Cazacu a bifat victoria ierarhiei dedicate Juniorilor, fiind urmat pe podium de Tudor Luca și Nicolas Benea, cel ce la debutul în naționalul de viteză în coastă și-a asigurat victoria clasamentului debutanților.

De cealaltă parte, în clasamentul bătrânelor doamne ale automobilismului sportiv, Marius Băltățeanu a triumfat în ierarhia OPEN a CNVCI, fiind urmat pe podium de Dan Nirișteanu respectiv Mircea Avrămescu – în ordinea enumerării. Victoria categoriei Dacia Revival a fost adjudecată de Lucian Răduț, urmat pe podium de Robert Adam și Marian Păun.

Sursa si imagine (credit foto neprecizat): comunicat remis Autostiri.ro

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,340FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,460AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri