Directivă, schimbul transfrontalier de date privind încălcarea normelor de circulaţie

| 12 februarie 2015 | 0 Comments

Brasov_Foto_Dan_STRAUTI (Copy)Şoferii care vor încălca codul rutier în timp ce se află în alt stat membru UE nu vor mai putea scăpa de amendă, după ce Parlamentul European a adoptat, miercuri, o Directivă privind facilitarea schimbului transfrontalier de date privind încălcarea normelor de circulaţie, informează Mediafax.

Parlamentul European a adoptat, miercuri, propunerea de Directivă de facilitare a schimbului transfrontalier de informaţii privind încălcările normelor de circulaţie care afectează siguranţa rutieră, prin care se actualizează regulile referitoare la schimbul transfrontalier de date privind infracţiunile rutiere. În urma adoptării acestei Directive, şoferii care vor încălca codul rutier în timp ce se află în alt stat membru UE nu vor mai putea scăpa de amendă, se arată într-un comunicat al PE.  Regulile se vor aplica şi în Marea Britanie, Irlanda şi Danemarca, în următorii doi ani.

Regulile privind schimbul transfrontalier de date guvernează modul în are statele membre UE schimbă între ele informaţii din registrele auto naţionale pentru a găsi şoferii pasibili de amenzi pentru mai multe infracţiuni transfrontaliere: depăşirea vitezei, lipsa centurii de siguranţă, trecerea pe roşu, condusul sub influenţa alcoolului, condusul sub influenţa drogurilor, motociclişti care nu poartă cască de protecţie, folosirea unei benzi interzise şi utilizarea ilegală la volan a telefonului mobil sau a oricărui alt aparat de comunicare.

VIA: Mediafax

Credit foto: Dan STRAUTI


Tags: , , , ,

Category: News, Prima pagina

Citește articolul precedent:
NRA, lider detaşat la jumătatea sezonului în CNRD!

La jumătatea sezonului intern, Napoca Rally Academy conduce în clasamentul pe echipe cu 354,2 puncte, urmată de DTO-Tellur R.T. cu...

Închide