spot_img

Determinare și încredere pentru DTO Rally Team înaintea Raliului Sibiului

A doua jumătate a sezonului 2019 de raliuri începe în acest weekend cu o nouă cursă, de această dată programată într-o regiune care a reprezentat dintotdeauna unul dintre polii motorsportului în România. La doar două săptămâni după Raliul Perla Harghitei, caravana raliurilor se mută în centrul țării pentru Raliul Sibiului, a cincea etapă a Campionatului Național de Raliuri.

După rezultatul excelent de la Raliul Moldovei, cursa din Harghita a fost una dezamăgitoare pentru DTO Rally Team, care nu a obținut rezultatele propuse și meritate din cauza unor probleme sau ghinioane. Gruparea va lua startul în acest final de săptămână în competiția sibiană care se desfășoară pe asfaltul din județele Sibiu și Alba și care anunță o luptă strânsă cu cronometrul. Cu startul festiv programat joi, în superba Piață Mică din Sibiu, cursa va debuta vineri și se desfășoară pe o lungime de 125 de kilometri cronometrați grupați în 15 probe speciale.

DTO Rally Team se aliniază la startul competiției sibiene cu cele cinci echipaje care au demonstrat în prima jumătate a sezonului că viteza și determinarea sunt principalele caracteristici. Toți cei 10 sportivi își doresc victoria și vor lupta pentru ea de pe primul kilometru cronometrat până în ultimul control orar, obiectivele fiind aceleași ca la raliurile anterioare.

Vali Porcișteanu și Dan Dobre revin cu încredere în Citroen-ul C3R5 după ce dezamăgirea din cursa anterioară a fost uitată de echipajul DTO Rally Team. Cei doi se bazează pe performanțele modelului francez în Raliul Sibiului, o competiție care programează trasee noi de concurs, probe speciale diversificate și o superspecială stradală în Sibiu, acolo unde fanii sunt prezenți întotdeauna în număr mare.

”La Raliul Sibiului avem parte de unele probe noi, pe care n-am mai concurat niciodată. Am auzit că sunt rapide, dar încă nu am ajuns pe ele deoarece doar astăzi le vom parcurge la recunoașteri. Ne așteaptă un raliu nou, cu drumuri pe care n-am mai evoluat și cu un traseu de concurs diversificat. Va fi o provocare pentru noi și echipa DTO Rally Team, dar pornim cu determinare și ne vom juca șansa,” a spus Vali Porcișteanu după prima zi de recunoașteri a Raliului Sibiului, citat de autostiri.ro.

”După toate problemele de la Raliul Perla Harghitei, ne dorim să evoluăm din nou la ritmul în care suntem obișnuiți și pe care-l avem cu Citroen-ul C3 R5. Mașina este 100% pregătită înaintea startului și ne propunem să fim rapizi și să demonstrăm că victoria de la Bacău se poate repeta. Am încredere că vom evolua fără stres și fără rețineri și astfel rezultatul va veni de la sine,” a încheiat Vali Porcișteanu înaintea startului.

Cristi Dolofan și Mihai Sandu au avut parte de rezultate foarte bune la începutul sezonului, ca mai apoi ghinioanele să se țină lanț de echipajul care concurează cu un Peugeot 208 R5. Raliul Sibiului reprezintă începutul celei de-a doua jumătăți a sezonului, astfel echipajul își propune un re-start și țintește o nouă serie de rezultate bune care să confirme ritmul și viteza ridicată pe care cei doi au avut-o la cele patru curse din 2019.

Aflați pe locul secund în cadrul clasei RC4 după patru raliuri în care au crescut ritmul și s-au luptat pentru victorie în clasamentul clasei și cel al mașinilor cu tracțiune față, Eugen Cărăgui și Robert Fus revin la Sibiu în acest weekend, locul unde echipajul a concurat pentru prima dată cu modelul Peugeot 208 R2. Cei doi au acumulat suficientă experiență pentru a ținti prima victorie din 2019, după ce la Raliul Perla Harghitei au fost la un pas de a obține maximul pe probele de asfalt.

La Raliul Sibiului, în dreapta lui Bogdan Năstase revine Delia, soția sa și copilotul său obișnuit, cu care pilotul DTO Rally Team va ținti a patra victorie consecutivă în cadrul clasei 11, acolo unde este lider cu un avans confortabil. Echipajul a demonstrat că este cel mai rapid în categoria mașinilor integrale din categorie și asfaltul de la Sibiu reprezintă doar următoarea provocare, pe care cei doi o așteaptă cu nerăbdare și entuziasm.

După ce în 2018 și-a adjudecat, la bordul aceluiași model Sandero, titlul Campionatului Național Rally2 pe probele speciale de la Sibiu, Cristi Șugar pornește în Cupa Dacia alături de Vlad Colceriu cu determinare și încredere că vor obține un nou rezultat în fruntea cupei monomarcă. Echipajul își propune un parcurs constant, progresiv, prin care să evite posibilele pene de cauciuc care le-au răpit o victorie la etapa anterioară, dar care să aducă și maximul de puncte cu ajutorul unei strategii inteligente.

În sezonul 2019, DTO Rally Team are alături o serie de parteneri puternici: Dolo Trans Olimp, Trust Motors – Importator Peugeot, Citroen si DS Automobile, Imbold, Catena, Oscar Downstream, Tellur, Hidro Gaz Pipe și Total Lubricants Romania.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- MetalShow 2022 -
- FII CALM LA VOLAN -
15,115FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,160AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Partener – GT Auto Club Sportiv -

Parteneri Autostiri