spot_img

Denis Mihai: „ROTAC RACE 3 a fost o cursă grea dar încheiată unde mi-am propus, am reușit să îmi bat propriul record pe acest circuit cu peste 1.6 secunde!”

Rotac Race 3 s-a incheiat iar Denis Mihai, copilul femomen al motorsportului romanesc aduce acasa un nou record fantastic.

Asa cum ne-a obisnuit la fiecare cursa, juniorul rasnovean atrage pe langa numeroasele premii, si numeroase aventuri si experiente unice.

In materialul de astazi vom povesti despre aceasta etapa, lupta cu cronometrele dar si despre luptele cu adversarii.

Pentru Rosenau Racing weekend-ul 9-10 iulie a însemnat a 3-a etapă din Campionatul Național de Time Attack ROTAC. După două etape desfășurate pe MotorPark România, etapa a 3-a ne-a adus pe circuitul Transilvania Motor Ring, un circuit pe placul pilotului râșnovean. Deși prognoza arăta ploaie în cele două zile de concurs, aceasta a stat departe de circuitul mureșan, condițiile fiind excelente pentru a stabili noi recorduri. „ROTAC RACE 3 a fost o cursă grea dar încheiată unde mi-am propus, am reușit să îmi bat propriul record pe acest circuit cu peste 1.6 secunde, ceea ce mă face foarte fericit, iar pe această cale vreau să îi felicit pe Victor Ionescu și Andi Mararu pentru că împreună avem o competiție acerbă și niște bătălii frumoase în cursele de Sprint, și aștept cu nerăbdare următoarea etapă”

Ziua de Sâmbătă avea în program Cursa 1, formată din 4 sesiuni a câte 15 minute fiecare, cel mai bun timp din toate contând pentru clasamentul zilei întâi. Denis pornește încrezător, reușind de la o sesiune la alta să scadă timpii, astfel acesta reușește să își doboare propriul record de anul trecut cu peste 8 zecimi de secundă, 1:51:730 fiind best-ul realizat în a 4-a sesiune, timp cu care a încheiat ziua pe locul 1 la clasa Pocket Rocket S6.

Ziua de duminică avea în program Race 2 formată din două sesiuni de 20 minute fiecare, apoi SuperLap-ul și cursa de Sprint. Denis începe ziua așa cum a terminat-o pe cea de Sâmbătă, cu record încă din prima sesiune a zilei, 1:50:920 fiind cel mai bun timp al zilei și noul record al clasei Pocket Rocket S6.

Astfel, pentru SuperLap obiectivul era o clasare în top 3 pentru a asigura victoria de etapă, fapt care s-a întâmplat, Denis obținând locul 2 în această sesiune.

Clasa Pocket Rocket a fost cea care a încheiat etapa a 3-a de ROTAC cu o cursă de Sprint, 13 piloți fiind aliniați pe grila de start. Deși obiectivul era îndeplinit, Denis aștepta cu nerăbdare cursa de Sprint, bătăliile avute la etapa trecută făcând deliciul celor care au urmărit cursa. Iar acestea au continuat și pe Transilvania Motor Ring, un start perfect a făcut ca acesta să urce pe locul 2, fiind mai apoi devansat de către două mașini de la clasa superioară, Pocket Rocket.

Au urmat câteva tururi intense, în care Denis a reușit depășirea pentru locul 3 la general și locul 1 la clasa Pocket Rocket S6, iar până la finalul cursei Denis a pilotat fără să își asume riscuri, reușind să aducă cele 5 puncte acordate învingătorului din cursa de Sprint.

Pilotul Rosenau Racing încheie etapa mureșană cu o nouă victorie la clasa Pocket Rocket S6 dar și în clasamentul dedicat Juniorilor, ceea ce îi oferă un avans de 48 de puncte față de locul 2 la clasă cu două etape rămase de disputat. Urmează o mică pauză, următoarea etapă fiind în weekend-ul 13-14 August tot pe circuitul Transilvania Motor Ring, acolo unde va avea loc ROTAC RACE 4.

Foto: MS moments

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- MetalShow 2022 -
- FII CALM LA VOLAN -
15,113FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,160AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Partener – GT Auto Club Sportiv -

Parteneri Autostiri