spot_img

Debut la Monteblanco: de astăzi, Wittmann se va afla la comenzile Red Bull BMW M4 DTM

Wittmann - Red Bull BMW M4 DTM  (3)Începând de astăzi (marţi), BMW Motorsport a început trei zile de teste la Monteblanco (Spania), ca o primă fază de pregătire a sezonului 2016 din DTM. Marco Wittmann (Germania) a avut parte de o premieră specială: la testul din Spania, maşina campionului DTM din 2014 a purtat designul pentru stagiunea 2016. Începând de acum, el va concura la comenzile Red Bull BMW M4 DTM.

Aceasta înseamnă că maşina cu numărul de concurs 11 a echipei BMW Team RMG va purta designul Red Bull, partener premium al BMW Motorsport. Compania austriacă a susţinut BMW în DTM cu începere din 2014. În acelaşi an, Wittmann a sărbătorit obţinerea titlului după câştigarea a patru curse în acel sezon, la doar 24 de ani, cel mai tânăr pilot german care a devenit campion DTM.

„Sunt încântat să reprezint culorile Red Bull în 2016”, a spus Wittmann, citat de autostiri.ro, în timp ce analiza această nouă evoluţie. „Red Bull susţine numeroşi sportivi de top în multe discipline diferite – pretutindeni în lume. Acum, apartenenţa acest cerc privilegiat mă face să fiu extrem de mândru. A fost fantastic să lucrez cu colegii de la Red Bull pe parcursul testului meu în Formula 1, cu Scuderia Toro Rosso, în 2015. Pe de altă parte, aş vrea să profit de această ocazie pentru a-mi exprima recunoştinţa faţă de precedentul meu partener, Ice-Watch. Am sărbătorit succese importante împreună, în special câştigarea titlului în sezonul 2014. Acum, voi da totul pentru a fi sigur că la fel va fi şi în colaborarea cu Red Bull.”

Sezonul DTM 2016 va începe, conform tradiţiei, la Hockenheimring (Germania), pe 7 mai, cu prima dintre cele 18 curse ale anului. Pe parcursul stagiunii, disputa pentru titluri va duce piloţii BMW, în patru rânduri, pe circuite din afara Germaniei: la Spielberg (Austria), Zandvoort (Olanda), Moscova (Rusia) şi Budapest (Ungaria). Pe lângă acestea, în plus faţă de Hockenheim (Germania) – la începutul sezonului şi la finala acestuia -, Lausitzring (Germania), Norisring (Germania) şi Nürburgring (Germania) fac parte din calendarul variat al DTM.

Campionatul debutează pe 6-8 mai cu etapa tradiţională de deschidere de la Hockenheim. Calendarul va include şi în acest an 9 week-end-uri cu câte două curse. Competiţia poate fi urmărită în România pe canalele DigiSport.

Sursa si imagini: comunicat remis Autostiri.ro

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,332FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,460AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri