Danube Delta Rally® pe podium și în 2016!

| 15 iulie 2016 | 0 Comments
  • Danube Delta Rally® 2015 – un nou succes, conform Raportului de Evaluare al FIA și FRAS
  • O noua structura pentru ediția evenimentului din 2017
  • Trofee de Excelență pentru autorități și partenerii privați implicați  în eveniment

Delta RAllySub patronajul Consiliului Județean Tulcea, a avut loc conferința de presă prilejuită de rezultatele rapoartelor de evaluare ale Federației Internaționale a Automobilului și Federației Romane de Automobilism Sportiv, pentru evenimentul Danube Delta Rally® – 2016. 
La conferința de presă au participat Dl. Horia Teodorescu – Președintele Consiliului Județean Tulcea, Dl. Constantin Hogea – Primar al Municipiului Tulcea, Dl. Marin Bădiță – Prefect al Județului Tulcea, Dl. Mihai Tănase – Organizator al Danube Delta Rally®, precum și reprezentanți ai autorităților locale și ai partenerilor privați implicați în organizarea și desfășurarea evenimentului.

Desfășurat la Tulcea în perioada 9-11 Iunie 2016, sub egida Federației Internationale a Automobilului și contând ca etapa a VII-a în cadrul FIA European Rally Trophy 2016, dar și a Federației Române de Automobilism Sportiv, contând ca etapa a IV-a în cadrul Campionatului Național de Raliuri Dunlop, Danube Delta Rally® s-a aflat și in acest an sub atenta supraveghere a oficialilor FIA și FRAS, sosiți la Tulcea pentru evaluarea evenimentului.

Punctajul primit de către organizatori a fost, din nou, unul peste media raliurilor europene de marcă. Astfel evenimentul de la Tulcea se clasează și in 2016, în topul primelor 5 raliuri din cadrul FIA European Rally Trophy. Deasemenea, pe baza punctajului obtinut din partea Federației Romane de Automobilism Sportiv, până în acest moment, Danube Delta Rally® pe primul loc în Campionatul Național de Raliuri Dunlop – 2015.  Ambele punctaje confirmă faptul că parteneriatul dintre organizatori și autoritătile locale, Consiliul Județean Tulcea, Primăria Tulcea, Prefectura Tulcea, dar și implicarea partenerilor privați, este rețeta ideală pentru parcursul ascendent al evenimentului de la Tulcea.

Din raportul celor două federații, reiese clar faptul că Danube Delta Rally® se îndreaptă în direcția corectă, a unui raliu-eveniment de succes, aceasta reflectându-se si in punctajele maxime primite pentru: implicarea financiara și logistica a autorităților locale, pentru amplasamentul Parcului de Service și al Comandamentului pe Faleza din Tulcea, pentru calitatea probelor speciale și a întregului traseu, securitatea generală a competiției (in special in contextul unei interventii in prima zi de concurs), notorietatea evenimentului dar si pentru calitatea documentelor specifice (roadbook, carnete de bord, hărți, plan de securitate, etc.) si a startului festiv și prezentararii echipajelor.

Deasemenea au fost specificate în raport și aspectele care trebuie îmbunătățite pentru edițiile viitoare și tin în general de corelarea regulamentului Federației Române de Automobilism Sportiv cu regulamentele FIA, pregătirea și instruirea arbitrilor conform standardelor internaționale ale FIA  sau pregătirea și instruirea membrilor Dispozitivului de Securitate conform standardelor FIA.

Ținând cont de tradiția desfășurării evenimentului la inceputul sezonului estival, dar și de calendarul FIA pentru European Rally Trophy 2017, organizatorii vor inainta Federației Internaționale a Automobilului propunerea pentru perioada 9-11 Iunie, în vederea desfășurării  etapei din 2017 de la Tulcea.

Data certă a desfășurării raliului de la Tulcea va fi anunțată după definitivarea calendarelor competiționale ale FIA și FRAS.

Horia Teodorescu – Presedintele Consiliului Judetean Tulcea: 
“Vreau să îmi exprim bucuria că, prin astfel de evenimente auto, numele județului nostru ajunge în toate colțurile lumii iar în calitate de preșe“Danube Delta Rally® este dovada clară că atunci când se dorește ca un lucru să funcționeze, se poate. Am spus-o și o repet: Avem la Tulcea o echipă de organizare de care, personal, sunt extrem de mândru, începând cu Domnul Președinte Horia Teodorescu alături de Domnul Primar Constantin Hogea, oameni dedicați afectiv și efectiv acestui eveniment,  până la senzaționala echipă de voluntari care au muncit “pe branci” timp de o săptămână.dinte al Consiliului Județean Tulcea, nu pot decât să fiu mândru că acesta este cel mai mediatizat raliu din România.  Având în vedere că Danube Delta Rally  este deja marcă înregistrată pentru tulceni, doresc să vă asigur, atât personal cât și în numele Consiliului Județean, în calitate de cofinanțator, de toată deschiderea și sprijinul nostru pentru ca această competiție să rămână unul  dintre cele mai mari evenimente automobilistice ale României.”

Constantin Hogea – Primarul Municipiului Tulcea: Si în acest an CS Nautic Motorsport a reușit sa ne depășească așteptările prin organizarea unui adevărat spectacol sportiv. Ne bucuram ca am putut fi alături de organizatori în realizarea acestui eveniment deosebit,  care an de an reușește sa impresioneze prin calitate.  Mulțumim domnului Mihai Tănase pentru ardoarea  cu care continua sa promoveze acest sport, reușind sa aducă Tulcea în atenția internațională.

“Danube Delta Rally® este dovada clară că atunci când se dorește ca un lucru să funcționeze, se poate. Am spus-o și o repet: Avem la Tulcea o echipă de organizare de care, personal, sunt extrem de mândru, începând cu Domnul Președinte Horia Teodorescu alături de Domnul Primar Constantin Hogea, oameni dedicați afectiv și efectiv acestui eveniment,  până la senzaționala echipă de voluntari care au muncit “pe branci” timp de o săptămână.  Sigur că există aspecte de retușat, sigur că ne nemulțumeste profund situația actuală din motorsportul autohton, situație datorată în special lipsei bugetelor sportivilor, dar avem convingerea că într-un viitor apropiat lucrurile vor reveni pe un făgaș normal și firesc. Cu riscul de a deveni plictisitor, țin totuși să multumesc tuturor celor care au fost, sunt și vor fi alături de noi în încercarea noastra de a fi cei mai buni. Mulțumesc Domnului Horia Teodorescu, domnului Primar Constantin Hogea și nu în ultimul rând domnului Prefect Marin Bădiță, pentru dedicarea față de evenimentul Danube Delta Rally, dar in egală măsură trebuie menționate toate instituțiile implicate în organizarea și desfășurarea evenimentului de la Tulcea (Inspectoratul Județean de Jandarmi împreună cu Gruparea Mobilă de Jandarmi Constanța, Inspectoratul de Polțtie Județean, Serviciul Județean de Ambulanță, Direcția Silvică Tulcea, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret, Primăria Jurilovca, Primăria Isaccea și Primăria Niculitel și bineinteles actorii principali ai ediției 2016: Inspectoratul pentru Situații de Urgență Delta Tulcea),”  a declarat Mihai Tănase, organizatorul Danube Delta Rally®, citat de autostiri.ro.

Pastrând tradiția, în cadrul conferinței de presă organizatorii au înmânat trofee de excelență reprezentanților autorităților locale și  partenerilor privați implicati în organizarea și desfășurarea Danube Delta Rally® 2016. Danube Delta Rally®2016 este organizat de Clubul Sportiv Nautic Motorsport sub egida Federației Internaționale a Automobilului prin Automobil Clubul Roman, și a Federației Române de Automobilism Sportiv, în parteneriat cu Consiliului Judeţean Tulcea și Primăria Tulcea, cu sprijinul Direcției Județene pentru Sport și Tineret, a Direcției Silvice Tulcea, a Primăriei Jurilovca, dar şi cu sprijinul partenerilor privați: Hyundai Auto România, Via Viticola Sarica Niculitel,  Țiriac Leasing, Țiriac Energy, Enel Green Power, Blueline Energy, Hankook Europe,  Maritimo Shopping Center – Constanța,  Boat & Yacht Cleaning & Maintenance, Nex Pack,  Zip Escort, DDS Group, JT Grup, Constantin Nautics, Kaercher Romania, Motul, Pure by Daiana Anghel,  Sail Adventures, Marina Eforie, Conex Trans, Bloom Story, Winmarkt, Unika, Terra Hercinica, Rockstar, Eboda, Dr. Comm, Ivan Pescar,  Pensiunea  Mojito, Casa Pescarilor,  Pescăria lui Matei, și bineînteles a partenerilor media: Digi 24 HD, Digi 24 Constanța, Digi Sport, ProFm , AutoExpert, Yacht Expert, Flote Auto, Autorally, Rally Max,, 4×4 Wheels, Radio Delta, Radio Constanta, IVB Media.

Sursa: comunicat remis Autostiri.ro


Tags: ,

Category: Prima pagina, Rally

Citește articolul precedent:
Trei echipaje românești la Raliul Ungariei, penultima etapă din FIA ERC

Lotul României va fi reprezentat de trei echipaje la penultima etapă din Campionatul European de Raliuri, care va avea loc...

Închide