spot_img

Danube Delta Rally: Csongor Szabo si Robert Maior pornesc cu entuziasm si dorinta de victorie

  • Dupa un inceput excelent de sezon, cu victorii la Brasov si Sibiu, Csongor Szabo si Robert Maior au avut parte de un rezultat negativ la Raliul Aradului
  • Abandonul de la Arad creste miza in lupta in clasamentul clasei 9 si cel al Swift Sport Cup
  • Echipajul porneste in Danube Delta Rally 2016 cu optimism si dorinta de victorie in ambele clasamente

CP1 - Csongor Szabo & Robert Maior - Danube Delta Rally 2016Dupa Raliul Aradului, etapa desfasurata in vestul tarii, Campionatul National de Raliuri “Dunlop” isi muta pentru cateva zile cartierul general in Dobrogea, la Tulcea, unde va avea loc a patra etapa din 2016, Danube Delta Rally. Raliul debuteaza joi cu City Demo-ul, actiune prin care echipajele vor defila cu masinile de concurs pe strazile din Tulcea, urmat de prezentarea oficiala a concurentilor, eveniment la care mii de spectatori iau parte in fiecare an in centrul orasului. Desfasurat in perioada 10-11 iunie, Danube Delta Rally este unul din cele mai importante evenimente din orasul si din judetul Tulcea, fiind un adevarat magnet pentru fanii motorsportului din Romania.

Cu un total de aproape 140 de kilometri cronometrati grupati in 11 probe speciale, Danube Delta Rally va duce echipajele pe drumurile de macadam din judetul Tulcea, in zona oraselor Babadag, Isaccea, dar si intr-o superba zona impanzita de centrale eoliene, unde spectacolul e sportit din cauza peisajului care anual atrage foarte multi spectatori. Un alt pol de interes pentru fani este amplasarea service-ului pe Faleza din Tulcea, pe malul Dunarii, o zona turistica cunoscuta din oras, in timp ce superspeciala raliului va avea loc pe strazile din zona centrala din Tulcea, in data de 11 iunie, sambata, incepand cu ora 17:05, urmand a fi transmisa live pe postul TV DIGI 24 Constanta.

Inainte de a lua parte la City Demo si apoi la startul festiv din Piata Civica din Tulcea, Csongor Szabo si Robert Maior vor participa la testele private organizate de catre Danube Delta Rally 2016. Prima zi de concurs, vineri, debuteaza la ora 14:00 cu startul din zona de service de pe Faleza din Tulcea, echipajul avand de parcurs 4 speciale in lungime de 75 de kilometri cronometrati. Ziua secunda, sambata, va include parcurgerea de 2 ori a unui numar de trei speciale, printre care si “Eoliene”, foarte spectaculoasa de urmarit de catre fani, ce va conta si ca PowerStage, o proba pe care echipajele pot strange puncte suplimentare in clasament. Danube Delta Rally se incheie cu superspeciala din centrul orasului Tulcea, moment ce va fi transmis LIVE la TV si urmarit de catre mii de tulceni.

Csongor Szabo si Robert Maior pornesc in Danube Delta Rally cu acelasi obiectiv cu care iau startul la toate etapele Campionatului National de Raliuri “Dunlop” 2016 – victoria la clasa 9 si in cadrul Swift Sport Cup. Dupa doua victorii in cele doua clasamente la Tess Rally Brasov si Raliul Sibiului, dar si un abandon la Raliul Aradului, echipajul se afla pe pozitia secunda in cadrul clasei 9, foarte aproape de lider, si in fruntea Swift Sport Cup. In aceasta situatie, echipajul isi doreste victoria pentru a reveni in fruntea clasamentului clasei 9 si a-si consolida pozitia de lider in cupa monomarca.

“Mergem la Tulcea hotarati, cu mult optimism si increzatori ca vom putea sa ne luptam pentru acelasi obiectiv – podiumul la clasa 9 si Swift Sport Cup si, de ce nu, victoria, iar apoi sa plecam fericiti spre casa. Dupa abandonul de la Arad trebuie sa gestionam corect cursa si sa nu mai repetam greseala, mai ales ca Raliul Deltei este unul care imi place mult si asta imi da un plus,” a spus Csongor, citat de autostiri.ro, inaintea recunoasterilor raliului.

Pentru Danube Delta Rally 2016, echipajul Csongor Szabo – Robert Maior s-a pregatit in mod special, de la pregatirea masinii de concurs si pana la pregatirea morala si corectarea greselilor din trecut: “Masina a fost refacuta si verificata complet dupa incidentul de la Raliul Aradului si ne-am pregatit foarte bine pentru raliul de la Tulcea. Am studiat probele, greselile din trecut si am discutat mult cu Robert despre abordare, astfel incat sunt cu moralul ridicat! La clasa 9 o sa fie o lupta interesanta, cu foarte multe echipaje prezente, iar noi vom aborda raliul clar si hotarat – spre o victorie,” a incheiat Csongor Szabo, citat de autostiri.ro.

Echipajul Csongor Szabo / Robert Maior este sustinut in sezonul 2016 de partenerii: Ferroli Romania, Instal-Dac, Instal Carpatica,Transilvania Broker, Gother Service, Szaboek, Brenntag si Observatorul de Covasna.

Sursa: comunicat remis Autostiri.ro

Credit foto: RallyCow

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,302FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,430AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri