Danube Delta Rally® – Conferinta de presa

| 9 iunie 2016 | 0 Comments

Danube Delta RallyMihai Tanase, Director Organizatoric Danube Delta Rally: “Repet ceea ce spun de patru ani de zile, Tulcea nu ar fi avut niciodata din nou Raliul Deltei fara Horia Teodorescu, Presedintele Consiliului Local Tulcea, Constantin Hogea, Primarul Municipiului Tulcea si Marin Badita, Prefectul Judetului Tulcea. Spun asta pentru ca intr-un oras mic, cum este Tulcea, nu ar fi putut avea loc ceea ce se intampla acum, motivatia fiind una extrem de simpla: s-au investit bani, logistica, oameni, depunandu-se eforturi foarte mari in fiecare an. Aceste lucruri, cum imi place sa spun, pentru ca toti cei care vin la Tulcea pentru acest raliu, sa vina cu zambetul pe buze si sa plece cu zambetul pe buze. Asta inseamna ca trebuie sa ne facem treaba foarte bine si credem ca ne-a iesit pana acum. Principala noutate a editiei o reprezinta Superspeciala din oras, care este organizata si conceputa dupa un model de campionat european, respectiv mondial si care va oferi un plus de spectaculozitate. Vom avea permanent doua masini pe traseu, in urmarire si va invit sa urmariti aceasta proba, care va fi extrem de interesanta si spectaculoasa.“

Horia Teodorescu, Presedintele Consiliului Judetean Tulcea: “Urez bun venit la Tulcea atat pilotilor cat si oficialilor competitiei. S-a spus ca daca oficialitatile locale nu s-ar fi implicat acest raliu nu ar fi revenit la viata. Eu spun ca daca nu exista Mihai Tanase acest raliu nu ar fi existat. Poti sa aloci sume si sa depui efort, insa daca nu ai stiinta, unele lucruri nu se pot realiza. Sper ca anul acesta sa avem si vreme buna, inteleg ca toate probele sunt pe placul sportivilor, ca amenajare si pregatire, de aceea cred ca va fi un raliu reusit, care sa creasca si sa obtina puncte, astfel ca stabilizarea unui raliu de interes la Tulcea sa se mediatizeze si sa se mentina pe o pozitie fruntasa intre raliurile din Romania. Doresc succes tuturor participantilor, sa castige intotdeauna cel mai rapid.
Sper ca acest raliu sa fie pe placul tulcenilor, sa nu avem niciun fel de eveniment. Sunt convins ca Mihai [Tanase] a avut grija ca organizarea sa fie impecabila, asa cum a fost in cei trei ani anteriori, sper sa continue si pe viitor si, de ce nu, sa putem sa crestem acest frumos eveniment.”

Constantin Hogea, Primarul Municipiului Tulcea: “Suntem onorati de atentia pe care putem sa o inducem in media sportiva nationala. Este o provocare, la fel ca in fiecare an, insa este un privilegiu pentru Primaria Tulcea si Consiliul Judetean sa putem sa ne asumam aceasta provocare. Ma bucura aprecierile pentru modul cum arata la inceput de competitie probele. Ne dorim cu totii sa fie un spectacol pe masura eforturilor noastre, atat pentru tulceni, pentru turisti si pentru cei carora am reusit sa le creem un interes pentru acest eveniment. Sper sa nu avem probleme deosebite, cum nu s-a intamplat nici pana acum si frumusetea spectacolului sa incante pe toti cei care urmaresc pe viu sau prin intermediul mass-media aceasta competitie de la Tulcea. Merita mentionat nu numai efortul Primariei si al Consiliului Judetean Tulcea, exista o serie intreaga de institutii publice de care depinde buna derulare a acestui eveniment. Se cuvine sa le multumim tuturor si lui Mihai Tanase pentru incapatinarea cu care se tine de acest raliu, in ciuda unor probleme deosebite cu care s-a confruntat in aceasta perioada.”

Marin Badita, Prefectul Judetului Tulcea: “Institutia prefectului a avut intalniri repetate cu toate institutiile care se ocupa de securitatea si ordinea publica in perioada desfasurarii probelor, indeosebi a superspecialei si vreau sa le multumesc domnului Horia Teodorescu, Presedintele Consiliului Judetean si Primarului Constantin Hogea pentru initiativa de a investi in aceasta actiune de promovare a sportului si a judetului Tulcea. Consider ca toate aceste institutii, care vor asigura sub diferite forme protectia echipajelor, dar si a tulcenilor si a turistilor care vor fi in oras, vor contribui la derularea in cele mai bune conditii a evenimentului, astfel incat concurentii sa isi poata demonstra maiestria si sa ne bucuram cu totii de acest spectacol deosebit.”

Kamen Mihailov, Observator FIA: “Astazi am avut posibilitatea sa merg pe traseu. Impresia initiala este ca organizatorul a depus eforturi sustinute pentru organizarea unui eveniment de calitate. Doresc succes organizatorilor si tuturor participantilor!”

Dan Girtofan, pilot CNR Dunlop: “Ma bucur sa fiu din nou la startul acestei etape minunate si tin sa ii felicit pe cei care sunt alaturi de noi la aceasta conferinta. Fara ajutorul lor, sunt convins ca nu se putea organiza acest eveniment. Ma bucur ca se reuseste in aceste vremuri nu tocmai linistite sa se mentina unele etape de acest nivel, intrecerea de la Tulcea fiind deja o etapa constanta in Trofeul European, lucru foarte important pentru motorsportul din Romania. Venim cu placere aici de fiecare data si am gasit probele speciale impecabile, la fel ca in fiecare an. Speram sa nu ploua, pentru a ne bucura de pilotajul pe aceste probe frumoase si a bucura si publicul, care speram sa fie in numar cat mai mare.“

Raul Badiu, pilot CNR Dunlop: “In primul rand felicitari organizatorului si autoritatilor locale pentru efortul depus in aceasta perioada. Am vazut imagini cu probele din saptamana trecuta, care pareau a fi transee de lupta, canale navigabile, numai probe de raliu nu. Acum, spre surprinderea mea, specialele aratau impecabil, lucru care nu poate fi decat benefic pentru spectacol, pilotajul putand astfel iesi in evidenta, pentru ca ne vom concentra pe a merge cat mai tare si nu pe menajarea masinii.”

Adrian Raspopa, pilot CNR Dunlop: “Fiind si organizator de raliu, chiar peste trei saptamani, stiu prin ce calvar a trecut Mihai [Tanase], din cauza ploilor si a drumului care s-a stricat foarte mult. Tin sa felicit autoritatile locale, care ii sunt alaturi de atata timp si care fac impreuna o echipa formidabila. Din punct de vedere sportiv, tin sa va spun ca anul acesta traseul se prezinta incredibil si sunt convins ca in spatele acestul traseu foarte ofertant pentru noi sta un volum de munca urias.”

Georgi Geradzhiev (Bulgaria) pilot Trofeul European de Raliuri: “Doresc sa multumesc organizatorului pentru felul in care arata probele raliului. Sunt pentru a doua oara aici, la Tulcea si cunosc mult mai bine acum probele, astfel ca voi incerca sa atac mult mai mult. Competitia este una stransa in Campionatul Romaniei si ma bucur sa ma aflu aici alaturi de piloti foarte rapizi.”

Program Danube Delta Rally:

Joi, 9 iunie 2016

19:15 – Sesiune de autografe – Faleza Tulcea
20:30 – City Demo – parada masinilor de concurs – Faleza – Piata Civica
20:45 – Start Festiv – Piata Civica

Vineri, 10 iunie 2016

08:00 – 11:30 – Antrenamente oficiale (Shakedown) – Dealul Pietros / Agighiol
14:00 – Start Danube Delta Rally 2016 – plecarea concurentilor de pe Faleza catre probele speciale – ZIUA 1
14:41 – Start Proba Speciala Telita 1
15:14 – Start Proba Speciala Cocosu 1
Probele speciale Telita si Cocosu vor fi parcurse de 2 ori, intre cele 2 treceri concurentii vor ajunge la Tulcea pentru Service la 16:30
18:02 – Start Proba Speciala Telita 2
18:35 – Start Proba Speciala Cocosu 2

Sambata, 11 iunie 2016

08:30 – Start Danube Delta Rally 2016 – plecarea concurentilor de pe Faleza catre probele speciale
09:45 – Start Proba Speciala – Slava Rusa 1
10:28 – Start Proba Speciala – Babadag 1
11:36 – Start Proba Speciala – Eoliene 1
Probele speciale Slava Rusa, Babadag si Eoliene vor fi parcurse de 2 ori, intre cele 2 treceri concurentii vor ajunge la Tulcea pentru Service la 12:40
14:11 – Start Proba Speciala – Slava Rusa 2
14:54 – Start Proba Speciala – Babadag 2
16:02 – Start Proba Speciala – Eoliene 2 Power Stage
17:05 – Start Super Speciala Tulcea
18:00 – Podium castigatori – Faleza
21:15 – Festivitatea de Premiere – Piata Civica Tulcea

Danube Delta Rally®2016 este organizat de Clubul Sportiv Nautic Motorsport sub egida Federației Internaționale a Automobilului prin Automobil Clubul Roman, și a Federației Române de Automobilism Sportiv, în parteneriat cu Consiliului Judeţean Tulcea și Primăria Tulcea, cu sprijinul Direcției Județene pentru Sport și Tineret, a Direcției Silvice Tulcea, a Primăriei Jurilovca, dar şi cu sprijinul partenerilor privați: Hyundai Auto România, Via Viticola Sarica Niculitel,  Țiriac Leasing, Țiriac Energy, Enel Green Power, Blueline Energy, Hankook,  Maritimo Shopping Center – Constanța,  Boat & Yacht, Nex Pack,  Zip Escort, DDS Group, JT Grup, Constantin Nautics, Kaercher Romania, Motul, Pure by Daiana Anghel,  Sail Adventures, Marina Eforie, Conex Trans, Bloom Story, Winmarkt, Unika, Terra Hercinica, Rockstar, Eboda, Dr. Comm, Ivan Pescar,  Pensiunea  Mojito, Casa Pescarilor,  Pescăria lui Matei, și bineînteles a partenerilor media: Digi 24 HD, Digi 24 Constanța, Digi Sport, ProFm , AutoExpert, Yacht Expert, Flote Auto, Autorally, Rally Max,, 4×4 Wheels, Radio Delta, Radio Constanta, IVB Media.

Sursa si imagine: comunicat remis Autostiri.ro


Tags: , ,

Category: Prima pagina, Rally

Citește articolul precedent:
Sinaia, din nou in carti

Dupa ce in sezonul competitional 2020, din cauza pandemiei generata de noul coronavirus, cocheta statiune de la poalele Bucegilor a...

Închide