Daniel Domuta, un campion al performantei

| 7 mai 2013 | 0 Comments

Daniel Domuta este unul dintre tinerii pasionati de motorsport. La varsta de 16 ani, sustinut si incurajat de parinti si-a facut debutul in competitiile auto. A reusit sa se impuna prin seriozitate, perseverenta, pasiune si determinare.

Dupa 2 ani de experienta in competitiile judetene sau regionale a pasit cu incredere in competitiile seniorilor. La varsta de 18 ani a debutat in CNVC Dunlop la Marele Premiu al Orasului Brasov din acest an.

Autostiri.ro: Felicitari pentru rezultatele obtinute. Ce poti sa ne spui despre evolutia ta in competitiile auto?

Daniel Domuta: Debutul l-am avut in 2010 in Campionatul Judetean pe o Honda CRX, l-a prima etapa m-am clasificat al cincelea urmand ca la sfarsitul campionatului sa ajung pe doi in grupa mea. Am avut o evolutie peste asteptarile mele. Anul urmator m-am aliniat la start cu o masina noua, o Honda Civic 1.6 VTEC din 1991, au urmat 5 etape locale. Am castigat toate etapele si mi-am trecut in palmares si 5 recorduri de pista, la fiecare etapa. Astfel la sfarsitul anului (n.r: 2010) m-am clasat pe primul loc atat la categoria 1500-2000 cmc cat si la OPEN. 2011 a fost anul cand am inceput drumul si spre alte campionate. Am participat si in Campionatul Regional din Arad unde m-am clasat pe locul 1 la Juniori. In 2012 am sperat la ceva mai mult si am inceput sa frecventez competitile de viteza pe traseu montan din Alba Iulia, unde la cele 2 etape organizate am iesit pe locul 1 la Juniori locul 1 la OPEN si cel mai bun timp. In acelasi timp am reusit sa imi mentin si titlul de Campion Judetean, avand la sfarsitul lui 2012, 11 etape cu record de pista si locul 1 atat la 1500-2000 cat si la OPEN. In 2013 mi-am propus sa particip in Campionatul National de Viteza in Coasta. Din cauza unor probleme tehnice si lipsa de fonduri am abandonat campionatele din trecut pentru acesta de la Brasov din 27-28 aprilie 2013. A fost primul meu concurs de asemenea anvergura iar rezultatele obtinute de mine au fost mult peste asteptarile mele. Am obtinut locul 1 in cadrul categoriei Juniori, locul 2 la debutanti si locul 2 la H1.

Autostiri.ro: De unde provine pasiunea pentru motorsport?

Daniel Domuta: Pasiunea pentru motorsport o am de mic copil. Mereu mi-au placut masinile si orice are motor si face ca adrenalina sa creasca in mine. In trecut am frecventat alte sporturi, iar in 2010 cu ajutorul parintilor mei am reusit sa cumparam prima mea masina cu care sa si particip. Acest vis nu ar fi fost posibil fara parintii mei, carora mereu le voi ramane dator!

Autostiri.ro:  Cum ti s-a parut competitia de la Brasov?

Daniel Domuta: Competitia de la Brasov a fost extrem de frumoasa. O competitie bine organizata, o vremet numai buna pentru VTM. Cei 94 de concurenti aliniati la start au facut ca competitia sa devina una adevarata. Traseul a fost foarte frumos. Am fost incantat defaptul ca pe acest traseu am putut sa imbin atat viteza cat si tehnica.

Autostiri.ro:   Ai vreun idol?

Daniel Domuta: Nu pot sa spun ca am un idol anume. Cred ca pot invata ceva de la fiecare concurrent, mai ales ca sunt debutant. Incerc sa „fur” de la fiecare ce e bun si ce ma va face pe mine si mai bun. Concurentii din Campionatul National de Viteza in Coasta sunt foarte bine pregatiti iar eu îi urmaresc cu atentie. Oamenii care m-au ajutat sa imi imbunatatesc stilul sunt Danny Ungur si Vlad Cosma pe care îi admir si de la care am avut foarte mult de invatat.

Autostiri.ro:  Ce ti-ai propus pentru acest sezon?

Daniel Domuta: Obiectivele mele pentru acest sezon sunt sa particip la toate etapele din cadrul campionatului. Lipsa fondurilor si a sponsorilor fac ca obiectivele mele sa nu fie sigure, dar daca voi ajunge si la alte etape mi-as dori sa obtin rezultate asemanatoare cursei de debut.

Multumesc parintilor mei, prietenilor si tuturor celor care sunt alaturi de mine, ma incurajeaza si sustin. Sa vedem ce se va intampla in cursele urmatoare. Le voi trata cu multa seriozitate si determinare.

Autostiri.ro:  Multa bafta Daniel Domuta! Noi vom reveni cu stiri despre evolutia ta in acest campionat.

Credit foto: Dan Strauti – Autostiri.ro


Tags: , , , , , , ,

Category: Prima pagina, Special

Citește articolul precedent:
O nouă ediție Transilvania Rally va avea loc în această săptămână

Mai sunt puține zile până la startul celui mai important eveniment de motorsport din această parte a țării, Total Transilvania...

Închide