spot_img

Dan Gîrtofan, multă suferință la cursa de casă

Dan Gîrtofan și Tudor Mârza (Škoda Fabia Rally2) au încheiat pe locul 5 Tess Rally Brașov 2021. O etapă de casă care nu a mers deloc cum și-ar fi dorit cei doi brașoveni. Giri și Tudor au început bine, cu o primă probă în care au venit pe 3 în clasament, la o diferență mică de Mads Ostberg și Simone Tempestini, dar apoi a urmat PS2, unde totul s-a schimbat cu 180 de grade.

„PS2 a fost proba care ne-a spulberat toate șansele la un rezultat bun acasă. Mai întâi, pe acea săritoare am aterizat foarte rău, astfel că am simțit o lovitură foarte puternică la coloană ce pur și simplu mi-a blocat spatele. Și pentru ca ghinionul să fie complet, la vreo 3 kilometri după start mi s-a rupt maneta de la schimbătorul de viteze și a trebuit să fac toată proba doar în treapta a treia. Am pierdut astfel foarte mult timp, care combinat cu durerea de coloană din ce în ce mai puternică a făcut să terminăm doar pe locul 5. Nu e rezultatul pe care-l doream sau așteptam, dar sunt mândru de mine că aș reușit să termin acest raliu. Sper să mă refac cât mai repede din punct de vedere fizic și să fiu în cea mai bună formă la etapa următoare”, a declarat Dan Gîrtofan.

Dacă pentru Giri, Tess Rally 2021 a fost o rundă plină de ghinion, pentru fiul său Andrei, etapa de acasă a fost una de bun augur. Andrei, alături de Doru Vraja, și-au respectat statutul de favoriți și s-au impus la clasa RC2N, deși concurența a fost una mare. Mă bucur mult pentru Andrei. A arătat multă determinare, multă voință, dar și multă ambiție de a câștiga. Iar la final a fost răsplătit cu o victorie meritată la clasă. Sper să mențină aceste trend pozitiv și în etapele următoare”, a adăugat Giri.

Echipajele ProRally Team Brașov, Dan Gîrtofan/Tudor Mârza și Andrei Gîrtofan/Doru Vraja sunt susținute în sezonul 2021 de Hygienium, Castrol Service, Ramplast, Delcar – dealer Škoda, Pro-X, Mipa, Presto, Vitanimix, AdGo și AutoChelu.

Credit foto: Flavius Croitoriu – RallyArt.ro

Sursa: comunicat remis Autostiri.ro

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,301FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,430AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri