Dan Gîrtofan își menține constanța și în Deltă

| 3 iunie 2014 | 0 Comments

foto_Bogdan_Barabas.Delta_Danube_Rally2014.Autostiri.ro (Copy)Echipajul brașovean Dan Gîrtofan/Eugen Rotaru (Škoda Fabia S2000) a demonstrat încă o dată că este cel mai constant din campionat, după ce a încheiat pe locul 4 Danube Delta Rally, runda a treia a Campionatului Național de Raliuri Dunlop 2014. Giri și Eugen au avut de luptat, pe lângă adversarii redutabili, și cu condițiile de aderență mereu schimbătoare de pe specialele tulcene, astfel că, în ciuda faptului că ținteau mai sus, poziția de la finalul cursei din Deltă este una mulțumitoare, care-i menține pe locul 2 în clasamentul general. „Sunt foarte bucuros că am terminat un raliu dur și foarte dificil. Sincer, a fost poate una din cele mai grele curse din carieră”, a declarat Dan Gîrtofan, care a adăugat: „Nu este un rezultat care să ne mândrească, dar punctele pe care le-am acumulat sunt foarte importante în economia campionatului. Am arătat încă o dată că suntem unul din cele mai constante echipaje din campionat, dar trebuie să facem mult mai mult pentru a temina sezonul acolo unde ne dorim”.

Giri a explicat de ce nu a plecat din Deltă cu un loc mai sus pe podium: „Ploaia care a căzut a schimbat calculele pe care ni le făcusem înainte de startul cursei. Sincer să vă spun, am avut niște rețineri pe cele două probe de vineri. Din cauză că aderența s-a schimbat foarte mult față de recunoașteri, am mers cu niște rezerve pe cel două trasee, astfel că n-am reușit să ne găsim un ritm care să ne mulțumească. Erau zone unde suprafața de rulare era ok, în sensul că pământul ținea foarte bine la condițiile de afară, dar apoi veneau porțiuni care se transformaseră pur și simplu într-un patinoar, astfel că nu am avut încredere sută la sută. Nu ne-au ajutat nici gumele folosite. Ne trebuiau unele mai moi, pe când noi am mers cu unele medii, am fost un pic nepregătiți. Ideea a fost să o luăm progresiv, ca să nu avem necazuri, dar din păcate, adversarii au mers tare din prima și asta s-a văzut la clasamentul final”.

Dan Gîrtofan a mai adăugat că „a fost o cursă ok din punct de vedere al punctelor obținute, dar dacă e să ne gândim la ce ne-am fi dorit, nu a fost bine. Este o lecție pentru noi, care ne obligă să ne pregătim și mai bine pentru următoarele etape din campionat. Vreau să le mulțumesc băieților din echipa tehnică pentru felul cum au pregătit mașina, lui Eugen pentru că s-a străduit foarte mult să facem un rezultat cât mai bun, lui Bogdan Militaru pentru ajutorul acordat, dar și fanilor pentru susținere și le promitem că la următoarea etapă, cea de la Cluj, ne vom prezenta mult mai bine”.

Vlad Rusu, directorul mărcii Škoda în România, principalul susținător al echipajului brașovean, a precizat: „Danube Delta Rally s-a dovedit un raliu foarte dificil pentru Giri și Eugen și asta din cauza vremii, ploaia schimbând suprafața de rulare de pe specialele cursei. Totuși, băieții noștrii au reușit un rezultat care le aduce puncte importante în clasamentul general, unde continuă să-și mențină a doua poziție. Așteptăm acum cu nerăbdare următoarea rundă, Transilvania Rally, unde sperăm ca piloții Škoda România Motorsport să ofere din nou o replică pe măsură”.

Giri și Eugen țin să le mulțumească partenerilor din 2014 Škoda România, Porsche Finance Group și Mobil 1 prin Lubexpert România.

Sursa: comunicat transmis Autostiri.ro

credit foto: Bogdan Barabas – www.bogdanbarabas.ro


Tags: , , , , , , , , , ,

Category: Prima pagina, Rally

Citește articolul precedent:
Adrian RĂSPOPA aproape de victorie în Raliul Moldovei Bacău

Cu un start excelent pentru Adrian RĂSPOPA, concretizat cu victorie pe prima probă specială a raliului, pilotul băcăuan anunța o...

Închide