Marele Premiu al Orasului Brasov 2014 il va omagia pe Eugeniu Ionescu Cristea

| 3 iunie 2014 | 0 Comments

MP Brasov 2014Dupa ce a stabilit un nou record de participare la revenirea in Campionatul National de Viteza in Coasta Dunlop, in urma cu un an, Marele Premiu al Orasului Brasov se mentine la cote ridicate in privinta interesului venit din partea sportivilor, 88 de piloti fiind inscrisi in competitie cu cinci zile inainte de start. Drumul care leaga Brasovul de Poiana Brasov (DN1E) va fi inchis circulatiei publice in cele doua zile in care se desfasoara intrecerea, in intervalele orare in care sunt programate mansele competitiei.

88 de concurenti s-au inscris pentru etapa secunda a CNVC Dunlop, Marele Premiu al Orasului Brasov, competitie care se va desfasura la sfarsitul saptamanii pe drumul care leaga Brasovul de statiunea Poiana Brasov. Lista de inscrieri contine actorii principali ai campionatului de viteza in coasta, in frunte cu campionul ultimelor sezoane, Lucien Hora, iar fanii curselor auto vor putea vedea la lucru in chiar inima Brasovului, intrecerea avand startul la cateva sute de metri de centrul istoric, o pleiada de masini exotice, animate de sute de cai putere. Regalul automobilistic va beneficia de prezenta unor automobile special preparate pentru performanta pura, precum Mitsubishi-urile pilotate de Ovidiu Zaberca, Paul Andronic, sau invingatorul editiei de anul trecut, Lucian Radut, de cea a „clubului Ferrari” care ii include pe italianul Armando Battocchi si pe Horatiu Ionescu-Cristea, pilot care face trecerea la un modern si spectaculos Ferrari 458 Challenge, precum si a diferitelor automobile moderne si istorice deopotriva, care promit sa ofere un frumos spectacol.

Marele Premiu al Orasului Brasov va beneficia si de prezenta in efectiv complet a echipei de raliuri Napoca Rally Academy, care ii va alinia la start pe Marco Tempestini (Ford Fiesta R5), Simone Tempestini (Peugeot 207 S2000), Bogdan Marisca (Skoda Fabia S2000), Danny Ungur (Subaru Impreza R4) si Florinel Tincescu (Citroen C2R2 Max).

Eugeniu Ionescu CristeaMarele Premiu al Orasului Brasov il va omagia pe Eugeniu Ionescu Cristea, unul din cei mai mari alergatori din istoria sportului cu motor din Romania, disparut dintre noi in 2011. Dupa ce primele trei editii ale Memorialului Eugeniu Ionescu Cristea s-au desfasurat la Teliu, intrecerea se muta pe „Drumul Poienii”, traseu emblematic, de care se leaga numele legendei automobilismului romanesc, multiplu campion national de raliuri, viteza in coasta si viteza pe circuit, precum si detinator al titlului de Campion Balcanic la raliuri. Pilotul care stabileste cel mai rapid timp al weekend-ului va fi rasplatit cu trofeul care poarta numele marelui campion si care va fi oferit de Horatiu Ionescu Cristea, nepotul sau.

Intrecerea de la poalele Tampei va fi alergata pe un traseu de 5 km, un clasic intre traseele de concurs din tara, cu antrenamentele oficiale programate sambata si cele doua manse de concurs planificate sa debuteze duminica, incepand cu ora 14:00.

Marele Premiu al Orasului Brasov se desfasoara cu sprijinul Primariei si al Consiliului Local Brasov, partenerii principali ai competitiei, care au un program intens de sprijinire al competitiilor auto de la Brasov.

Contempo Cars, distribuitor al automobilelor BMW, sustine Marele Premiu al Orasului Brasov in calitate de partener oficial, asigurand masinile oficiale ale competitiei, iar partenerii evenimentului sunt Dunlop, Silnef Security, Comprest, Olmedo si Raph.

Marele Premiu al Orasului Brasov se desfasoara cu ajutorul nemijlocit al Gruparii de Jandarmi Mobila „Burebista” Brasov, al Serviciului de Politie Rutiera Brasov, al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, al Serviciul de Ambulanta Judetean Brasov si al RAT Brasov.

Restrictii circulatie

Pentru desfasurarea evenimentului se impun restrictii de circulatie rutiera si pietonala, pe sectorul DN1E – Calea Poienii (Sirul Livezii) – sectorul cuprins între Biblioteca Judeteana si Hotel Heraldic, Poiana Brasov, in intervalele orare:

Sâmbata 7 iunie – în intervalul orar 09:00 – 14:00, respectiv 15:00 – 20:00
Duminica 8 iunie – în intervalul orar 09:00 – 13:00, respectiv 14:00 – 20:00

 

Sursa: comunicat remis Autostiri.ro

 


Tags: , , , , , , , , , , , ,

Category: Altele, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Triumph intră în lumea enduro și motocross

Ricky Carmichael și  Iván Cervantes sunt două dintre numele mari care vor ajuta la dezvoltarea noilor modele Producătorul britanic de...

Închide