spot_img

Dakar 2015: a cincea victorie de etapă pentru MINI

P90171369-lowResVladimir Vasilyev şi navigatorul Konstantin Zhiltsov, aflaţi la comenzile unui MINI ALL4 Racing, au câştigat etapa a cincea a Raliului Dakar 2015. Cei doi ruşi, care au câştigat Cupa Mondială FIA pentru Raliul Cross-Country cu MINI ALL4 Racing în 2014, s-au dovedit a fi unii dintre cei mai buni navigatori de-a lungul probei speciale cu o lungime de 458 de kilometri, astfel că au urcat patru locuri în clasamentul general. Acum, cei doi ocupă poziţia a şaptea.

Echipajul Nasser Al-Attiyah (Qatar) – Mathieu Baumel (Franţa) a fost la patrulea în etapa de joi şi şi-a extins avansul în clasamentul general. Cu o bogată experienţă în competiţiile off-road, au ocupat locul al treilea la finalul ediţiei anterioare, cei doi au un crescut avansul în clasamentul general la 10 minute şi 35 de secunde faţă de echipajul de pe poziţia a doua, format din Giniel de Villiers şi Dirk von Zitzewitz.

În etapa a cincea a Raliului Dakar 2015, concurenţii au avut de parcurs neiertătorul Deşert Atacama din Chile. Traseul cu o lungime de 697 de kilometri a dus caravana de la Copiapo la Antofagasta. Proba specială a fost organizată pe un traseu de macadam, dar şi pe dune înalte cu nisip foarte fin – aşa-numitul „fesh fesh” -, totul la o altitudine de până la 3.000 de metri. Solul în continuă schimbare a reprezentat o provocare majoră pentru anvelope, astfel că mulţi piloţi s-au confruntat cu pene de cauciuc.

În aceste condiţii dificile, MINI a obţinut maximum posibil şi a încheiat ziua cu rezultate foarte bune: şase modele MINI ALL4 Racing s-au clasat în Top 10, inclusiv echipajul Krzysztof Holowczyc (Polonia) – Xavier Panseri (Franţa), care a ocupat locul al şaptelea şi a urcat până pe poziţia a patra a clasamentului general. Joan „Nani” Roma (Spania) şi navigatorul Michel Périn (Franţa) au terminat pe locul al optulea.

Echipajul olandez format din Erik van Loon şi Wouter Rosegaar a fost al nouălea şi mai urcă un loc în ierarhia generală. Acum, cei doi se află pe treapta a cincea a clasamentului. Orlando Terranova (Argentina) – Bernardo Graue (Argentina) au încheiat Top 10 la finalul etapei de joi.

Etapa a şasea va purta concurenţii de la Antofagasta spre nord, la Iquique. Cu o lungime de 277 de kilometri, proba specială va fi una scurtă, dar foarte intensă. Piloţii vor avea de trecut peste numeroase dune cu nisip fin. Navigaţia va fi principalul factor pentru succes, pentru că multe dune arată la fel.

Clasament general după etapa 5 (Top 5)

1. Al-Attiyah – Baumel (MINI ALL4 Racing) 16h53:26
2. De Villiers – Von Zitzewitz 17h04:01
3. Al Rajhi – Gottschalk 17h13:55
4. Holowczyc – Panseri (MINI ALL4 Racing) 17h42:21
5. Van Loon – Rosegaar (MINI ALL4 Racing) 17h46:51

Ce urmează…

Ziua a şasea (9 ianuarie 2015)
Start/sosire: Antofagasta – Iquique (etapa 6)
Distanţă totală: 647 km, probă specială: 277 km, traseu de legătură: 370 km

Echipajele MINI ALL4 Racing în Raliul Dakar 2015

Monster Energy Rally Raid Team
#300 Nani Roma/Michel Périn (ES/FR)
#305 Orlando Terranova/Bernardo „Ronnie“ Graue (AR/AR)
#306 Krzysztof Holowczyc/Xavier Panseri (PL/FR)

X-raid Team
#310 Vladimir Vasilyev/Konstantin Zhiltsov (RU/RU)
#314 Erik van Loon/Wouter Rosegaar (NL/NL)
#319 Boris Garafulic/Filipe Palmeiro (CL/PT)
#329 Aidyn Rakhimbayev/Anton Nikolaev (KZ/RU)
#332 Zhou Yong/Andreas Schulz (CN/DE)
#334 Stephan Schott/Holm Schmidt (DE/DE)

Qatar Rally Team
#301 Nasser Al-Attiyah/Mathieu Baumel (QT/FR)

Sursa si imagini: comunicat transmis Autostiri.ro

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- MetalShow 2022 -
- FII CALM LA VOLAN -
15,113FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,160AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Partener – GT Auto Club Sportiv -

Parteneri Autostiri