spot_img

Cupa Romaniei la Anduranta Moto

andurantaPrima cursa de anduranta moto din Romania tocmai s-a incheiat. Organizatorii acestui eveniment, Virgil Marin un pasionat al sporturilor cu motor impreuna cu echipa Century Team, au decis ca trebuie sa existe un inceput pentru aceasta ramura si la noi in tara, informeaza onrace.ro.

Nu a fost o cursa ca cea de 24 de ore Le Mans, nici 12 ore ca la Portimao sau 8 ore ca la Suzuka. Cupa Romaniei la Anduranta Moto s-a desfasurat pe circuitul de la MotorPark si a durat doar 3 ore. Au fost primele 3 ore de anduranta moto de pe meleagurile mioritice si primele aprecieri, evident negative, au venit din partea carcotasilor. Prea putine echipe, prea mare iarba, prea putine ore, prea slabe vocile prezentatorilor…   prea ca la tara. Cam asa stiu ei sa sprijine o initiativa pioniereasca, se pare ca din scoala au retinut doar lectia “sa moara capra vecinului”. Nu trebuie sa supere pe nimeni lucrul acesta. Hai sa ne bucuram de ce-am avut.

5 echipe formate din cate trei piloti au avut curajul sa se alinieza la startul primei competitii de gen de la noi din tara. Lipsa unor echipe specializate in astfel de competitii a facut ca acestea sa se formeze pe criterii de prietenie intre pilotii participanti in campionatul de viteza. Lipsa sponsorului de echipa si a suportului tehnic nu a permis existent unei motociclete unice pe echipa. Fiecare pilot a venit cu utilajul propriu indiferent de cilindree, intre 600 si 1200 cc.

Desi numarul mic de piloti anunta o cursa plata cu rezultate previzibile, imediat dupa start ne-am dat seama ca nu va fi asa. Am avut parte de o cursa interesanta care pe durata celor trei ore a oferit momente de bucurie, tristete si speranta celor prezenti la eveniment. Echipele chiar s-au  luptata pana la ultima tura pentru pozitia in clasamentul final. La sfarsitul cursei pilotii, organizatorii, cameramanii erau obositi. Pentru ei chiar a fost o prima experienta de anduranta chiar daca a durat doar trei ore.

Felicitari pilotilor pentru participare, spectacolul oferit si curajul de a fi pionierii andurantei moto romanesti.

Locul 1 The Challengers cu 99 ture

Mihai/ Petrovici/ Draghici

Locul 2 CSM Bucuresti

Vrajitoru/ Parloaga/ Novoceanu cu 99 ture

Locul 3 Igloo Team cu 93 ture

Buleandra/ Goidea/ Chirita

Locul 4 Supersport Team 93 ture

Mainescu/ Cacoveanu/ Versaci

Locul 5 Century Team cu 88 ture

Guta A/ Guta C/ Marin V

Text preluat integral de pe onrace.ro

Credit foto: Camelia Grozea

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,333FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,450AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri