Cupa Dacia, alearga romaneste in 2019

| 21 aprilie 2019 | 0 Comments

Desfasurata in Sala Plaza din World Trade Center, intr-o atmosfera destinsa si conditii excelente, lansarea Cupei Dacia s-a dovedit a fi un eveniment de succes.

In prezenta invitatilor si a mass – mediei, prezentarea partenerilor competitiei, a echipajelor si masinilor, a fost facuta in mod profesionist de catre domnul George Grigorescu, fondatorul cupei nationale monomarca, multiplu campion de raliuri si Maestru al Sportului, omul care si-a dedicat o mare parte din viata motorsportului romanesc.

Avand un numar de 16 echipaje inscrise in acest an, din care 12 vor evolua pe modelul Sandero si doar 4 pe Logan, editia a 13-a aliniaza la start atat piloti cu experienta, cat si debutanti, aceasta competitie fiind recunoscuta ca pepiniera pentru viitorii „grei” din Campionatul National de Raliuri.

Principalul partener al Cupei Dacia in acest sezon este ROMGAZ, furnizor de energie de 110 ani in Romania, DACIA FINANCE oferind servicii de leasing. Pe parte tehnica , se evidentiaza YATO – scule si echipamente, VALEO LICHTING – faruri auto, ORECA SI PILOT. Unicul furnizor de pneuri ramane si in acest an firma HANKOOK.

Si in acest an, printre echipajele ce vor evolua in Cupa Dacia, gasim unul in intregime feminin, format din Cristiana Oprea si Diana Hategan. Istoria motorsportului romanesc este mai bogata prin participarea acestui echipaj la Rally Silven Bulgaria in anul 2018.

De altfel, pilotul Cristiana Oprea este initiatoarea platformei – Femei in Motorsport, ea evoluand ocazional si in alte competitii auto publicandu-si impresiile pe blogul www.emoticar.ro si promovand implicarea mai accentuata a sexului frumos in motorsport. Totodata Cristiana face parte din echipa Mach 1 Sport, condusa de George Grigorescu, unde se ocupa de partea de comunicare si imagine din cadrul Cupei Dacia.

In a doua parte a serii, gazda evenimentului George Grigorescu a tinut un scurt briefing cu pilotii, informare in care a detaliat noile prevederi ale regulamentului, in special cele legate de partea tehnica. De asemenea, amfitrionul nostru a raspuns intrebarilor formulate de catre piloti, oferind sfaturi pentru ca pe viitor sa apara cat de putine descalificari sau abandonuri.

In concluzie, evenimentul cupei monomarca a fost unul de succes, toti participantii fiind pregatiti pentru urmatorul eveniment – Raliul Argesului, 2- 4 mai a.c.

Video: facebook, Boboaca Ilie-Marius – autostiri.ro

Credit foto: Boboaca Ilie-Marius


Tags: , , , , , ,

Category: Prima pagina, Rally

Citește articolul precedent:
Transalpina Challenge: 94 de piloți la start

Emil Nestor poate deveni, în premieră, campion național la viteză în coastă, iar pentru asta mai are nevoie de un...

Închide