spot_img

Cum pot fi evitate blocajele în trafic sau radarele de pe şosele?

Compania AROBS Transilvania Software a dezvoltat o aplicatie care isi propune sa creeze o comunitate de soferi la nivel national, dornici sa contribuie la anuntarea evenimentelor din trafic. Solutia SpeedTraps este gratuita si se poate instala pe orice smartphone iPhone, Android sau Nokia cu Internet activat.

Noutatea acestei aplicaţii, constă în faptul că şoferii vor putea comunica între ei informaţii legate de trafic,. Astfel, ei vor raporta în timp real evenimente precum: accidente, blocaje în trafic, existenţa de patrule de poliţie şi amplasarea unor noi camere radar fixe sau mobile. De asemenea, vor avea posibilitatea să voteze evenimentele semnalate de către alţi conducători auto, să confirme sau să infirme alertele acestora. Toate avertizările se vor putea trimite şi prin reţelele de socializarea Twitter si Facebook.

Pentru a emite avertizări audio şi vizuale pe smartphone, aplicaţia are nevoie doar de conexiune la internet şi funcţia GPS sau A-GPS. Traficul estimat este de câţiva KB pe zi, în funcţie de utilizarea hărţii din aplicaţie şi de numarul de evenimente de trafic raportate. Dacă avem în vedere preţurile tot mai reduse practicate de operatorii de telefonie mobilă din România pentru abonamentele la internet, acest trafic generează costuri minore de utilizare.

Pentru cei care nu au conexiune la internet pe smartphone, aplicaţia va emite avertizări doar pentru camerele radar fixe din baza de date preinstalată. Deşi în România numărul acestor camere radar fixe este mic, în străinătate acestea sunt destul de numeroase iar amenzile foarte mari.

De la lansarea pe plan extern din martie 2010, şoferii din Marea Britanie s-au arătat cei mai interesaţi de aplicaţia dezvoltată de AROBS Transilvania. Peste 15.000 de utilizatori folosesc în momentul de faţă această aplicaţie şi contribuie la schimbul de informaţii din trafic.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,350FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,360AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri