Cristi Constantin, de la spectator la concurent

| 24 februarie 2017 | 0 Comments

CCSe spune ca atunci cand familia te sustine in ceea ce faci si lucrurile decurg mult mai usor, iar de la spectator la participant in Campionatul National de Viteza in Coasta mai este doar un pas minor.

Cristi Constantin, pilotul craiovean a debutat in Campionatul National de Viteza in Coasta in sezonul 2016, la spectaculoasa etapa de la Sinaia.

“Dupa ce la Ranca am fost spectator alaturi de fiul meu, acesta mi-a spus ca si-ar dori sa ma vada si pe mine luand startul, asa ca i-am ascultat dorinta iar  la Sinaia ma vedeam plin de emotii la Start.”

Pentru ca fara emotii nu am putea trai, pilotul ne-a relatat faptul ca prima etapa a fost o dorinta devenita realitate. “Am debutat la o etapa cu un public spectaculos si conditii meteo foarte bune, ceea ce a insemnat un avantaj enorm pentru mine” si…ca in momentul de fata, fiul sau in varsta de 8 ani, cel care l-a impins sa faca acest pas, ii este cel mai aprig sustinator. “Ganduri si sentimente? Eram atata de “mic” si totusi…eram cel mai fericit om de pe Pamant pentru ca faceam ce imi place.”

Dupa cum stim, motorsportul se scrie in familie, asa ca, fiul a urmat exemplul tatalui iar urmatorul pas pe care il va face va fi inscrierea in Campionatul National de Karting. “Il voi sustine pe fiul meu cu tot ceea ce va fi nevoie atat material cat si moral. Daca va fi nevoie eu voi renunta fericit pentru ca el sa poata face performanta. Consider ca in acest caz puterea exemplului ne va ajuta pe amandoi sa facem performanta. Suntem un exemplu unul pentru celalalt iar asta va conta foarte mult,” a relatat Cristi Constantin despre fiul sau de doar 8 ani.

Pentru ca nu toate etapele din Campionat sunt insorite si cu conditii meteo favorabile, atat in cazul altor piloti cat si in cazul de fata, etapa de la Campulung a reprezentat pentru tanarul debutant o adevarata provocare, vremea fiind foarte mohorata si asfaltul foarte ud.

Tanarul pilot il considera pe Valentin Porcisteanu, cel care i-a deslusit tainele motorsportului, mentorul sau si doreste ca intr-o buna zi, Vali sa fie mandru de el. “Marele ajutor al lui Vali a fost ca m-a ajutat si din punct de vedere tehnic. Am debutat pe Dacia Logan, iar mi-a asigurat atat masina cat si asistenta tehnica si echipamentul necesar,” a declarat Cristi.

Pentru ca orice pasiune se cladeste in copilarie si, ca orice pasionat, principal dorinta este colectia de masini. In cazul de fata putem spune ca dorinta a devenit realitate, Constantin detinand in prezent un numar mare de autoturisme.

“Din placerea de a conduce am trecut la alt nivel. Stiu ca mai am foarte multe de invatat, dar sunt convins ca experienta se va aduna cu fiecare km parcurs pe coasta. Consider ca atata timp cat iti iubesti si respecti masina, aceasta iti va oferi satisfactii inimaginabile. Masina cu care voi veni la start anul acesta ma obliga sa am rezultate bune deoarece ceilalti trei piloti care au condus-o au fost campioni la grupa N.”

Noul sezon de Viteza in Coasta va debuta in luna aprilie cu etapa de la Rasnov, traseul acesteia fiind unul spectaculos iar nivelul acestuia de dificultate reprezentand o adevarata provocare pentru piloti.

Credit foto: Eduard  Popa


Tags: , , , ,

Category: Prima pagina, Special

Citește articolul precedent:
Ciprian Daniel Lupu On Board la Trofeul TOTAL Brasov 2019

Bine v-am regăsit! De această dată, cu ajutorul Lui Ciprian Daniel Lupu vă oferim imagini din interiorul mașinii sale de...

Închide