Continental, parteneriat cu Universitatea „1 Decembrie” din Alba Iulia

| 22 februarie 2014 | 0 Comments
Parteneriat

Parteneriat Continental – Universitatea 1 Decembrie Alba Iulia

Continental Automotive Systems Sibiu, subsidiară a corporaţiei Continental a încheiat un parteneriat cu Universitatea „1 Decembrie” din Alba Iulia

Continental Automotive Systems Sibiu, subsidiară a corporaţiei Continental, unul dintre furnizorii de top din industria automotive, a încheiat un parteneriat cu Universitatea „1 Decembrie” din Alba Iulia. Ceremonia de semnare a contractului a avut loc la sediul universităţii, în prezența reprezentanților celor două instituții. Din partea Continental Automotive Systems SRL au participat Oswald Kolb – director general, Lăcrămioara Dărăban – manager resurse umane, Bernhard Ratajczak– manager financiar și Liviu Bălan, coordonator al centrului de cercetare si dezvoltare Sibiu. Din partea universităţii  au participat la eveniment prof. univ. dr. Daniel Breaz – rectorul Universităţii, prof. univ. dr. Moise Ioan Achim – prorector, conf. univ. dr. Maria Popa – decanul Facultăţii de Ştiinţe şi conf. univ. dr. Ioan Ienciu – directorul Departamentului de  Ştiinţe Exacte şi Inginereşti, informeaza Continental Romania.

Pe lângă semnarea contractului, agenda evenimentului a inclus și organizarea unei adunări speciale a senatului Universității pentru a marca nominalizarea reprezentantului companiei, Liviu Bălan,  ca membru de onoare al senatului.

Parteneriatul dintre cele două instituții vizează, în primul rând, familiarizarea studenților cu mediul automotive și facilitarea accesului acestora la tehnologii de ultimă oră. Derularea în condiţii optime a programelor de practică profesională a studenţilor; activităţile tutoriale (în cadrul orelor de laborator) şi de mentorat profesional, în vederea pregătirii lucrărilor de diplomă şi de dizertaţie se afla de asemenea pe lista obiectivelor. Parteneriatul presupune şi schimburi de bune practici, dotarea cu echipamente de specialitate a unor laboratoare, activităţi de cercetare comune, organizarea unor manifestări ştiinţifice de tip conferinţe, seminarii şi workshopuri, cu participarea unor specialişti din cadrul companiei.

“La baza afacerii noastre stau cunoștințele angajaților noștri, de aceea este foarte importantă pentru noi colaborarea cu universităţile. Prin această nouă colaborare dorim să contribuim la dezvoltarea Universității „1 Decembrie” din Alba Iulia, cât și să le oferim studenților de acolo posibilitatea de a intra în contact  cu cele mai noi tehnologii din industria automotive” , a declarat Oswald Kolb, director general al Continental Automotive Systems Sibiu. „În contextul în care instituţia noastră  îşi propune diversificarea şi eficientizarea activităţilor ce au în vedere îmbunătăţirea inserţiei absolvenţilor pe piaţa muncii, colaborarea cu compania Continental Automotive Systems SRL reprezintă, pentru noi, un pas important în atingerea dezideratelor privind calitatea asocierii achiziţiilor teoretice ale studenţilor cu dobândirea abilităţilor şi deprinderilor practice în domeniul lor de activitate. Conştientizăm faptul că această colaborare defineşte, în fond, şansa studenţilor noştri şi a cadrelor universitare de a atinge performanţa alături de o companie, care reprezintă un pol de excelenţă în spaţiul economic românesc.”  a declarat prof. univ. dr. Daniel Breaz, rectorul Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.

La Continental Sibiu se dezvoltă și se produc echipamente electronice pentru industria auto

Mai mult de 2700 angajați, dintre care peste 760 de ingineri, lucrează  atât în producție cât și în centrul de cercetare și dezvoltare. Încă de la venirea companiei în Sibiu, Continental Automotive Systems SRL a investit permanent în dezvoltarea forței de muncă din județ, prin parteneriatele de succes încheiate atât cu universitatea locală cât și cu liceele din Sibiu. Colaborarea cu Universitatea din Alba Iulia, vine ca urmare a planurilor de creștere continuă pe care compania le prevede pentru următorii ani.

Cu o cifră de afaceri de 33,3 miliarde de euro în 2013, Continental se numără printre cei mai importanţi furnizori pentru industria auto la nivel mondial. Cu produsele sale din domeniul sistemelor de frânare, al sistemelor şi componentelor de propulsie şi de rulare, panouri de bord, soluţii infotainment, sisteme electronice pentru autovehicule, anvelope şi produse tehnice din elastomeri, Continental îşi aduce contribuţia la siguranţa deplasărilor şi protejează clima. În plus, Continental este un partener competent în comunicarea auto interconectată. Pentru Continental lucrează în prezent peste 177.000 de angajaţi în 46 de ţări.

Imagine: Continental Romania


Tags: , , , , , , , ,

Category: News, Prima pagina

Citește articolul precedent:
A doua ediție a Trofeului Valea Uzului – Dărmănești va avea loc în perioada 6-7 august 2021

Cea de-a doua ediție a Trofeului Valea Uzului – Dărmănești organizată de catre ACS Rally Spirit va avea loc in...

Închide