Componente BMW M Performance la SEMA Show 2016. Premieră mondială: aerodinamică din motorsport pentru BMW M3

| 1 noiembrie 2016 | 0 Comments

Cu aproximativ 60.000 de vizitatori şi peste 92.000 de metri pătraţi la Las Vegas Convention Center, SEMA Show de la Las Vegas (statul Nevada, SUA) este organizat anual în prima săptămână a lunii noiembrie şi este considerată cea mai importantă expoziţie din lume pentru personalizarea şi tuningul automobilelor. Anul acesta, cel mai mare eveniment organizat de Specialty Equipment Market Association (SEMA / Asociaţia Pieţei de Echipamente Speciale) în perioada 1-4 noiembrie, îşi deschide porţile pentru reprezentanţii comerciali acreditaţi, cărora BMW le va prezenta gama vastă de componente M Performance şi accesorii BMW originale noi în standul 40247 de la parterul Pavilionului de Sud.

Automobilele BMW care vor fi expuse de-a lungul expoziţiei sunt BMW M2 Safety Car, BMW M3, BMW X5, BMW 340i în nuanţă Alpine White cu numeroase componente M Performance. În plus, BMW iPerformance îşi face debutul la SEMA prin prezentarea unui BMW Individual 740e xDrive iPerformance, care este finisat în nuanţa BMW Individual Frozen Black metalizat şi care dispune de accesorii M Performance.

Prezenţa BMW la SEMA Show are o însemnătate specială pentru companiei din mai SEMA Show are loc în centrul celei mai mari pieţe pentru accesorii BMW M Performance. De-a lungul precedentului an fiscal, datele de vânzări şi veniturile generate de componente în SUA au fost cu aproximativ 20% mai mari decât valorile comparabile pentru piaţa din Germania, a doua cea mai mare piaţă din lume.

În România, piaţa BMW M Perfomance este dimensionată de vânzările de automobile noi, dar cunoaşte un interes şi o dezvoltare tot mai mare. Faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în 2016 vânzările s-au dublat.

BMW M3 – M Performance

Concept nou de jante M Performance din aliaj uşor

Una dintre cele mai semnificative inovaţii ce vor fi prezentate de BMW la ediţia 2016 a SEMA Show este noua jantă din liaj uşor, expusă sub forma unui concept de jantă pe BMW M3 (19 ţoli pe puntea faţă, 20 de ţoli pe cea spate). Derivată direct din motorsport, janta M Performance, care este frezată şi cu masa optimizată integral dintr-o bucată de aliaj forjat, contribuie – prin comparaţie cu jantele echipate cu anvelope standard – la un comportament şi mai bun al direcţiei, având ca rezultat o creştere suplimentară a dinamicii.

Aceasta este completată de stilul exclusiv al setului de jante, disponibil în nuanţă negru mat şi cu inscripţia „M Performance” pe flanşa jantei şi combinat cu anvelope Michelin Pilot Sport Cup 2 pentru aderenţă şi performanţe maxime.

Această jantă nouă M Performance din aliaj uşor urmează să fie disponibilă din vara anului 2017 pentru modele BMW M2, BMW M3 şi BMW M4.

Premieră mondială: aerodinamică din motorsport pentru BMW M3

În cadrul SEMA, eleronul spate BMW M Performance va fi prezentat publicului în premieră. Componenta este realizată integral din fibră de carbon (aripa, secţiunile laterale, bazele) şi aduce aerodinamica din motorsport pe şosele la modelul de serie BMW M3. Benzile de curse de pe bazele eleronului spate BMW M Performance accentuează şi mai mult aspectul dinamic. Lansarea pe piaţă este planificată pentru mijlocul anului 2017.

BMW M3 – M Performance

O nouă suspensie cu arcuri elicoidale pentru BMW M3 şi BMW M4

Amortizoarele cu arcuri elicoidale contrastante de culoare roşie, disponibile la BMW M3 expus în standul BMW din Las Vegas, sunt o caracteristică distinctivă a noii suspensii sport ajustabilă cu accesorii M Performance pentru BMW M3 şi BMW M4. Această suspensie permite conducătorului să coboare garda la sol a automobilului cu 5 până la 20 de milimetri prin intermediul plăcii de reglare a arcului, oferind o aliniere optimă la diferitele condiţii de drum şi circuit.

Kitul M Performance Power & Sound îmbunătăţeşte performanţele şi acustica

Nou pentru piaţa nord-americană este kitul M Performance Power & Sound, deja disponibil pentru pieţele europene pentru BMW 340i şi BMW 440i şi variantele acestora, inclusiv modelele echipate cu tehnologia inteligentă de tracţiune integrală xDrive. Pentru prima dată în SUA, kitul cuprinde un software de gestiune modificată a motorului şi un sistem de evacuare cu supape gestionate electronic şi debit mai mare, care este acţionat în modurile Sport/Sport+ prin intermediul comutatorului Driving Dynamic Control.

BMW 340i M Performance

Aceste evoluţii de performanţă măresc efectiv puterea motorului de 3,0 litri, cu şase cilindri dispuşi în linie, cu tehnologie TwinPower Turbo cu 35 CP, la un maxim de 355 CP, în timp ce cuplul maxim creşte la 500 Nm (+53 Nm) pentru automobilele cu transmisie automată (+34 Nm la cele cu transmisie manuală). Rezultatul este o reacţie mai rapidă a motorului, precum şi acceleraţie vizibil îmbunătăţită de-a lungul întregului interval al turaţiilor, ceea ce permite ca sprintul de la 0 la 100 km/h să se realizeze într-un timp mai mic cu 0,2 secunde decât în versiunea standard.

Această creştere a performanţelor este accentuată acustic de sunetul robust al motorului care intensifică suplimentar experienţa condusului sportiv. În ciuda creşterii puterii, consumul de combustibil şi nivelul emisiilor în conformitate cu ciclul de testare ECE rămân neschimbate.

Pachetele M Performance combină opţiuni individuale atractive

Pachetele M Performance specifice pentru SUA sunt aliniate pentru fiecare gamă de model şi combină diferite opţiuni individuale într-un pachet general atractiv. Aceste pachete sunt disponibile pentru BMW Seria 2 Coupé, BMW Seria 3 Sedan, BMW Seria 4 şi BMW Seria 7, precum şi pentru BMW M2, BMW M3 şi BMW M4. Pachetele M Performance accentuează caracterul dinamic al fiecărui model, împrumutându-i o prezenţă distinctă, orientată spre motorsport.

Cu excepţia modelelor BMW M3 şi BMW M4, pachetele includ întotdeauna, de exemplu, o grilă a radiatorului de culoare neagră, un spoiler spate cu carbon vizibil – vopsit în culoarea automobilului în cazul BMW Seria 7 -, precum şi inscripţie „M Performance” pe pragurile laterale din spate.

Pachetele M Performance pentru BMW Seria 2 Coupé şi BMW Seria 3 Sedan includ ataşament de culoare neagră pentru spliterul frontal M Performance (PUR). Acesta este realizat integral din fibră de carbon pentru BMW Seria şi carbon/PUR pentru BMW M3 şi BMW M4. Capacele din carbon pentru oglinzile retrovizoare sunt incluse pentru BMW Seria 4 Cabriolet, BMW M4 Cabriolet şi BMW Seria 7. Pentru acesta din urmă sunt incluse şi jante BMW M Performance de 21 de ţoli, din aliaj uşor, cu design double spoke 650 M Bicolor.

Pachetul pentru BMW M2, BMW M3 şi BMW M4 cuprinde şi sistem de evacuare M Performance, care oferă un amortizor spate realizat integral din titan (M3 şi M4) sau oţel inoxidabil (M2), precum şi ţevi de eşapament M Performance din carbon, cu logo M inscripţionat. Sunt disponibile şi două setări pentru sistemul de amortizare BMW M Performance, fiecare fiind conectată la caracteristicile de performanţă ale motorului şi activată prin apăsarea unui buton.

Faţă de piaţa americană, în Europa componentele sunt disponibile individual, asigurând astfel o libertate totală de personalizare.

Detalii atractive completează gama de accesorii M Performance

Datorită gamei vaste de componente M Performance cu echipamente inspirate de şi derivate din motorsport, aproape nu există limită pentru personalizarea automobilului unui client. De exemplu, capota M Performance din carbon a motorului pentru modelele BMW M3 şi BMW M4 este dovada atenţiei mari acordată detaliilor. Componenta este realizată manufacturier din plastic ranforsat cu fibră de carbon (CFRP).

Alte componente din carbon sunt disponibile şi la interior. De exemplu, modelele BMW cu transmisie manuală pot fi rafinate cu ajutorul mânerului M Performance din carbon pentru schimbătorul de viteze cu manşon din Alcantara. Pe de altă parte, acesta poate fi completat în mod ideal cu mânerul M Performance din carbon pentru frâna de mână, cu manşon din Alcantara, şi cu volanul M Performance îmbrăcat în Alcantara, cu decoraţiuni din carbon, disponibil în versiuni diferite.

Funcţie inteligentă de pornire a motorului de la distanţă pentru utilizare convenabilă a aerului condiţionat

Mai mult, la SEMA de la Las Vegas, BMW prezintă în premieră facilitatea opţională Remote Engine Start (pornire de la distanţă a motorului). Iniţial, funcţia va fi disponibilă pentru modelele BMW Seria 5 (F10), precum şi pentru BMW X5 şi BMW X6. Datorită faptului că este posibilă pornirea motorului de la distanţă, conducătorii pot precondiţiona interiorul automobilului în zilele caniculare sau geroase, activarea simultană a sistemului de control automat al aerului condiţionat răcorind sau încălzind interiorul până la temperatura prestabilită.

Sistemul este operat folosind controlul de la distanţă al cheii standard – prin apăsarea de trei ori a butonului „lock” se porneşte motorul. Dacă automobilul nu este mişcat în decurs de 20 de minute, sistemul va opri automat motorul.

Sursa si imagini: comunica remis Autostiri.ro


Tags: , , ,

Category: Prima pagina, Tuning

Citește articolul precedent:
Câștigătorii etapei a IV-a

La eveniment au participat 46 de concurenți amatori și profesioniști, departajați în opt clasamente.

Închide