CNR Dunlop 2012, confruntarea aşilor pe primul macadam 100% al sezonului

| 17 august 2012 | 0 Comments

CNR Dunlop 2012, confruntarea aşilor pe primul macadam 100% al sezonului  începe astăzi la Arad

Bucureşti, 17 august 2012 – Programată în acest weekend la Arad, cea de-a şasea etapă a Campionatului Naţional de Raliuri DUNLOP 2012 va alinia la start piloţi atât din campionatul intern român cât şi din campionatul de profil maghiar. Ca şi în sezonul precedent, Raliul Aradului va conta ca etapă în ambele campionate de raliuri, din România şi Ungaria.

Cu o configuraţie 100% de macadam, Raliul Aradului numără 11 probe speciale după cum urmează: Superspeciala Arad şi probele Selin’s, Dental Star Clinic, Dunlop, Hansen şi Astra Vagoane Călători cu câte două treceri fiecare. Probele speciale vor avea loc pe cunoscutele trasee de macadam ce au consacrat această etapă de raliu: Şiştarovăţ, Zăbalţ, Lalaşinţ, Conop şi Nadăş. Cei 125,20 kilometri de probe speciale ale raliului vor fi parcurși în două zile de concurs, iar la start se vor alinia 44 de echipaje din CNR Dunlop 2012 şi 33 din campionatul maghiar.

Din punct de vedere sportiv, urcarea în clasamentul general la zi al Campionatului Naţional de Raliuri Dunlop 2012 a francezului Delecour, după confruntarea de forţă din Raliul Sibiului, pune presiune pe campionul naţional en-tritre, V. Porcişteanu, motivat să îşi conserve avansul fragil de numai 17 puncte.Absenţa lui Csaba Spitzmuller de la startul etapei sibiene nu i-a adus acestuia un dezavantaj considerabil în lupta la vârf, însă problemele de sănătate care au revenit chiar pe shakedown-ul arădean îl scot din cărţi şi pentru etapa a VI-a a campionatului intern.

În eşalonul secund, înaintea etapei de la Arad a CNR Dunlop 2012, D. Gârtofan, E. Keleti, B. Marişca şi G. Szabo îşi vor disputa revenirea în lupta pentru podium, unii dintre aceştia fiind printre înfrânţii de pe macadamul “distrugător” al Raliului Sibiului.

Sursa: comunicat de presa Izabela Ghita, PR Managing Partener

Foto: remis publicatiei autostiri.ro prin comunicatul de presa


Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Category: Prima pagina, Rally

Citește articolul precedent:
Maximilian Günther va concura pentru BMW i Andretti Motorsport în Formula E

Nou venit în echipă, Maximilian Günther a concurat în 10 curse pentru GEOX Dragon în 2018/2019, încheind de două ori...

Închide