spot_img

CNR. Dan Gîrtofan, optimist înaintea Raliului Țara Bârsei Dunlop Seat

„Sperăm la un rezultat bun acasă”

Echipajul braşovean Dan Gîrtofan/Miță Lăzărescu (Subaru N15) abordează cu optimism Raliul Ţara Bârsei, etapa a 6-a a Campionatului Național de Raliuri Dunlop 2010, mai ales că se va disputa pe propriul teren. „Giri” şi Miţă vor să facă uitat rezultatul de la Sibiu şi să bifeze un nou rezultat important, pentru a putea continua lupta la titlul naţional cu Bogdan Marişca şi Gergo Szabo. Dan Gîrtofan s-a declarat un fan al sistemului de desfăşurare al Raliului Ţara Bârsei din 2010, cu o superspecială la Bucureşti şi cu probele apoi la Braşov. „Este rodul dorinţei comisiei de raliu, din care fac şi parte, să avem prima specială în Bucureşti. Ceea ce este foarte bine pentru partenerii noştrii, care ne susţin şi aici mă refer la Alexandrion Grup România, la BKP şi la ceilalți. E important ca şi publicul din Capitală să cunoască şi să fie mai aproape de acest sport”, a spus Dan Gîrtofan.

„Giri” este încântat că organizatorul a găsit o configuraţie în aşa fel încât spectatorii să vadă cât mai multe treceri pe probele speciale: „După superspeciala din Bucureşti, ne vom întoarce pe probele celebre de la Ţara Bârsei şi aici mă refer în special la foarte cunoscuta şi apreciata Săcele – Azuga. Organizatorul a găsit o configurație destul de bună, iar spectatorii au acces pe speciale şi pot vedea 4 treceri, ceea ce este destul de mult la un raliu şi mai ales într-o zi. Probele sunt aşa cum le ştiam, frumoase. Doar o singură porţiune de drum, de la intersecţie spre Predeal, este un pic mai dură, cu bolovani mai mari. Sperăm însă să trecem cu bine peste toate specialele raliului şi să obţinem un rezultat bun acasă”.

Driver-ul braşovean se concentrează foarte mult pe lupta pentru titlu cu Bogdan Marişca şi Gergo Szabo: „Şanse la titlu avem şi vor fi până în ultima etapă. Asta este clar şi nu dezarmăm. Sigur, Bogdan şi Gergo au luat deja un avans, dar noi sperăm până în ultimul moment că putem să refacem diferenţa. Oricum, la podium avem şanse foarte mari şi, chiar dacă sunt câţiva piloţi apropiaţi de noi şi se va da o luptă în această zonă a clasamentului, nu văd de ce nu am fi cel puţin pe podium la finalul campionatului”.

„Giri” a adăugat că au fost remediate toate deficienţele apărute la maşina de concurs la Raliul Sibiului şi că totul funcţionează foarte bine: „Chiar am făcut un pic de teste luni, am parcurs câţiva kilometri şi totul este ok. Beneficiem şi de o suspensie nouă, de la celebra companie japoneză Tein, care are mulţi ani de experienţă în motorsport. Sperăm ca maşina să se comporte bine, să prindem două zile bune fără evenimente neplăcute”.

Raliul Ţara Bârsei Dunlop Seat se va disputa vineri și sâmbătă la București și Brașov.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,346FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,380AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri