CNK: etapa a 4-a, schimbări importante

| 5 iulie 2012 | 1 Comment

Taxe de licenta si de inscriere zero. Modificari importante

În week-end-ul 14-15 iulie va avea loc cea de-a patra etapă a Campionatului Naţional de Karting. Dacă iniţial locul de desfăşurare era circuitul din Prejmer, din cauza faptului că circuitul nu este încă practicabil pentru karting (din punct de vedere al siguranţei şi al lipsei paddock-urilor), etapa a fost mutată pe AMC Kart, în Bucureşti.
Jumătatea campionatului vine însă cu veşti bune pentru toţi practicanţii acestui sport.

Într-o recentă adunare generală extraordinară a FRK, a fost validată o hotărâre importantă a Consiliului Federal. Taxa de eliberare a primei licenţe FRK şi taxa de înscriere în competiţiile Campionatului naţional, au fost reduse la ZERO ! Deasemenea, multe alte taxe FRK au suferit reducei semnificative.

Vocile „prietene” FRK-ului, s-au grăbit să speculeze că acesta ar fi doar rezultatul „concurenţei” ocazionate de implicarea abuzivă a FRAS în karting-ul sportiv.

Nimic mai fals! Întârzierea cu care acest deziderat al FRK a devenit realitate, se explică doar prin procedura complicată prin care ANST a aprobat schimbarea destinaţiei unora dintre capitolele bugetului alocat FRK. Aprobarea redistribuirii acestor fonduri, pentru organizarea CNK, va facilita accesul sportivilor la titlurile de campioni ai României.

Odată anihilat cest „argument” care a făcut mai atractivă „oferta” FRAS, sportivii care doresc cu adevărat să practice acest sport, în condiţii de compatibilitate cu restul lumii şi cu CIK-FIA, nu mai au nici un motiv serios de a nu se înscrie în CNK.

Din păcate, lipsa rigorii în respectarea reglementărilor tehnice internaţionale, continuă să fie convingătoare pentru unii dintre aderenţii karting-ului practicat la FRAS.Accesibilitate si pentru cei cu resurse modeste

Orice pasionat de karting cu resurse mai modeste, care îl obligă să utilizeze material mai vechi şi ieşit din omologare, dacă ar fi avut minima bună voinţă să studieze regulamentele CNK, ar fi descoperit că FRK a inclus în programul CNK şi clase „naţionale” la care participarea cu un astfel de material este admisă.

La etapa din 14-15 iulie, clasele admise pentru participare sunt PUFO, MINI, KF3, KF2, KZ2, N100 şi Rotax. Pe langă taxa de participare ZERO şi gratuitatea primei licenţe FRK, surprizele plăcute includ şi benzina pentru concurs,care va fi gratuită pentru persoanele care se înscriu până pe data de 10 iulie, iar ca premii, primii trei clasaţi la clasele care au peste 10 piloţi la start vor primi câte un set de anvelope.

Informaţii referitoare la eliberarea licenţelor se găsesc pe www.frk.com.ro, alături de regulamentul particular al etapei. De asemenea, pentru orice nelămuriri aşteptăm întrebările voastre pe office@frk.com.ro.

Îi aşteptăm pe toţi iubitorii karting-ului să se reunească într-un singur Campionat Naţional, sub egida federaţiei înfiinţată doar pentru ei şi în care cuvântul lor nu va fi al unei minorităţi, într-o majoritate covârşitoare de automobilişti care au ştiut să-şi facă o federaţie proprie, cu o activitate cât se poate de respectabilă.

Sursa: comunicat de presa Ana Grozea, Federatia Romana de Karting

Credit foto: Ana Grozea

Un material publicat pe www.autostiri.ro


Tags: , , , ,

Category: Altele, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Victorie, în premieră, pentru Bogdan Micu la Promo Rally

Participare scăzută, spectacol maxim. Această propoziție exprimă succint cele întâmplate la cea de-a treia etapă a Promo Rally powered by...

Închide