20160704-friends-of-mx-5În septembrie, cinci piloţi aspiranţi din Europa se vor alinia la grila de start a legendarului circuit Mazda Laguna Seca din Statele Unite în modele MX-5 Cup cu specificații de curse, pentru o cursă specială Global Mazda MX-5 Cup. Timp de un weekend a avut loc o competiție eliminatorie la ParcMotor Circuit din Barcelona, acolo unde din 20 de calificaţi s-a ajuns la zece, ca mai apoi cinci finalişti să îşi pregătească bagajele pentru Statele Unite ale Americii.

Câştigătorii sunt: Moritz Kranz (Germania), Kamil Franczak (Polonia), Erik Blixt (Suedia), Oliver Allwood (Marea Britanie), Gabriele Gardel (Elveţia).

Piloţii în devenire au fost recrutaţi din toată Europa ca parte a proiectului Mazda Friends of MX-5 pentru creșterea interacţiunii între posesorii de MX-5 şi s-au întâlnit în etapa de pregătire din week-end pentru a se întrece într-o sesiune de probe eliminatorii. Instructori profesionişti de curse au evaluat competitorii la categorii precum: comportament dinamic, condus pe circuit, teste de reacţie, aptitudini fizice şi chiar în interacțiunea cu presa. Toate aceste competenţe trebuie dezvoltate pentru a face pasul spre cea mai spectaculoasă cursă din lume: Mazda Laguna Seca.

Jerome de Haan, Director Relații Publice, Mazda Motor Europe a declarat: “Suntem încântaţi să îi anunţăm pe cei cinci câştigători care vor concura pe circuitul Mazda Laguna Seca. Acest week-end intens de motorsport şi competiţiile premergătoare sunt doar o parte din amplul proiect Friends of MX-5, o iniţiativă ce combină cursele cu experienţele lifestyle şi recompense pe care le primeşti doar o dată în viaţă.”

Lansat în aprilie 2016, programul Friends of MX-5 aduce laolaltă iubitorii de maşini, fie că sunt sau nu posesori de MX-5. Invitaţia de a face parte din program este deschisă tuturor europenilor care împărtăşesc pasiunea pentru MX-5. Simulatorul de teste iRacing, atât de fidel realității, a fost o platformă optimă de testare pe toată durata week-end-ului de pregătire, la fel ca şi la evenimentele locale Mazda. Din cei 20 de calificaţi în tabăra de antrenament, 6 au venit de la competiţiile pe simulator, iar alți 7 provin de la competiţiile naţionale MX-5. Ultimii 7 piloţi aspiranți dintre cei 20 au fost entuziaşti MX-5 aleşi individual din întreaga Europă.

În timpul weekend-ului de evaluare, competitorii au încercat, de asemenea, şi noua versiune 2016 a Mazda MX-5 Global Cup, o maşină de curse pur sârge cu peste 200 de componente de competiție adăugate la specificaţiile de bază.

Reperele acestei versiuni sunt: suspensie coilover ajustabilă Dynamic, motor GEMS, frâne Bremboo reglate pentru curse şi roll cage aprobat de FIA. Toate acestea, precum şi o serie de alte componente de top, incluzând anvelopele BFGoodrich cu aderență crescută, au transformat deja agilul şi dinamicul MX-5 într-o maşină cu apetit de curse.

Cu maşinile lor de curse, cei 5 noi concurenţi Mazda Friends of MX-5 se vor alinia pe circuitul Mazda Laguna Seca împotriva unor adevărați piloţi Global Mazda MX-5 Cup, toți motivați să câștige. Competitorii Friends of MX-5 vor avea șansa să pătrundă în prim-planul acestui domeniu atât de competitiv, în cadrul a ceea ce va fi, cu siguranţă, una dintre cele mai palpitante zile din viaţa lor.