Ce înseamnă „ţinta zero emisii de carbon” pentru orașe? Agenda Forumului Virtual de Energie Verde reunește experți care au răspunsuri la această întrebare-cheie

| 11 noiembrie 2020 | 1 Comment

Poluarea intensă și masivă la care este supusă populația urbană, cu urmări grave precum bolile respiratorii și chiar decese, este o realitate ce transformă Pactul Verde European pentru eliminarea emisiilor de carbon până în 2050 într-o miză vitală.

România, cea mai poluată țară din UE, găzduiește joi, 12 noiembrie, Forumul Virtual de Energie Verde – sursă reală de mobilitate electrică durabilă, la care participă experți străini și români.

Ministrul Mediului Mircea Fechet va deschide evenimentul joi, de la ora 9.45 vorbind despre conceptul de smart city și necesitatea de a avea transport electric. După ministru, va urma intervenția secretar de stat în Ministerul Economiei, Niculae Havrileţ. Acesta va vorbi despre fonduri și scheme de încurajare și sprijin al investițiilor în energie regenerabilă. Celor doi oficiali li se alătură și Dan Cătălin Vatamanu, președintele Administrației Fondului pentru Mediu.

Forumul va fi găzduit de Studiourile Stage-Expert și transmis live pe Facebook și pe siteul autosummit.org, începând cu ora 9.30. Vizionarea evenimentului este gratuită.

Alături de oficiali, alte voci competente în domeniul energiei regenerabile vor dezbate soluțiile alternative la carbon. Printre aceștia se numără Bogdan Badea, președintele Hidroelectrica, profesorul Anton ANTON, Martin Moise – Prim Vicepreședinte al Organizației Patronale a Producătorilor de Energie din Surse Regenerabile din România – PATRES, Adrian Sandu, secretar general al Asociaţiei Constructorilor de Automobile din România (ACAROM), Cristian Milea, președintele APIA și Gabriel Ioniță, CEO Axionet.

Line-up experților străini se deschide cu Greg Archer, directorul celui mai important grup european de campanii de transport ecologic Transport & Environment’s (T&E). Lista completă a speakerilor, precum și Agenda Formului sunt disponibile pe site-ul autosummit.org.

Formul este axat pe 3 direcții:

  • Soluții
  • Investiții
  • Perspective de energie regenerabilă: de la panouri și ferestre solare până la stații de încărcare și la transport electric individual și în comun.

Prin intermediul forumului virtual, participanții caută să găsească soluții concrete de planificare urbană ecologică, aplicate contextului local, luând în considerare un echilibru între dimensiunile economice, sociale și de mediu. După prelegerile experților bazate pe concepte și teorii, participanții vor fi invitați să-și împărtășească ideile și practicile.

Ulterior, concluziile forumului vor fi împărtășite cu factorii de decizie locali și naționali pentru a crea un dialog între business-cercertare-autorități și, pe termen mediu, baza unor viitoare propuneri legislative.

Jurnaliștii interesați sunt invitați să se înregistreze pe site autosummit.org pentru a putea intra în direct prin Zoom cu participanți sau să ne scrie pe Facebook Event


Tags: , , , ,

Category: News, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Sinaia, din nou in carti

Dupa ce in sezonul competitional 2020, din cauza pandemiei generata de noul coronavirus, cocheta statiune de la poalele Bucegilor a...

Închide