Caravana Campionatului National de Raliuri Dunlop in Banat

| 26 aprilie 2012 | 0 Comments

Lupta pe asfalt continua la Timis Rally 2012

Caravana Campionatului National de Raliuri Dunlop (CNRD) a ajuns in Banat, unde lupta cu timpii pentru un loc pe podium se desfasoara sub denumirea de „Timis Rally” si reprezinta cea de-a doua etapa a sezonului.

Timis Rally, cea de-a doua etapa a CNRD are loc in perioada 27-28 aprilie si este un eveniment sportiv care se desfasoara sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv (FRAS).

Timis Rally organizat de Mihai Leu

Organizat de fostul campion mondial de box la profesionişti Mihai Leu evenimentul va aduna la start inclusiv mai multe echipaje din Ungaria, dar şi pe celebrul pilot francez Francois Delecour, fost vicecampion mondial de raliuri.

Potrivit oradestiri.ro francezul este, dealtfel, şi favoritul lui Mihai Leu la câştigarea Raliului: „Francois Delecour este poate principalul favorit al Raliului, dar mai sunt cinci -şase echipaje care aspiră la titlu”…

Timişoara nu a mai găzduit un raliu din 2009.

”Organizarea acestei etape am decis-o după telefoanele repetate pe care mi le-a dat Cornel Ţiţ (n.r. primul campion timişorean din domeniul automobilismului)”, a mai spus Leu pentru banatsport.ro.

”În Timişoara avem etapă de campionat naţional încă din 1969, există o veche tradiţie. Nu se putea să rămânem şi în acest an fără un asemenea concurs!”, a declarat banatsport.ro şi Cornel Ţiţ,

Date tehnice Timis Rally 2012

Cu o lungime de 395,44 km, Raliul are 12 probe speciale , care insumeaza 108,10 km de competitie pura, dedicati performantei si spectacolului automobilistic.

Cu 68 de echipaje aflate pe lista de inscrieri, Timis Rally are premisele unei etape competitive, la Start anuntandu-se si echipaje din Ungaria sau Franta, care vor face lupta pentru podium si mai interesanta.Startul oficial al competitiei va avea loc in Timisoara, vineri 27 aprilie, la ora 15.31 la Iulius Mall, iar de la ora 15.59 este programata prima proba-Superspeciala, la Podul „Traian”.

La acest show va avea loc si o demonstratie de pilotaj pe monopostul Lola F3000, sustinuta de Lucien Hora, campion national absolut la viteza in coasta.

Despre Timiş Rally 2012, care la precedenta sa ediţie din 25 aprilie 2009 îl avea învingător pe maghiarul Georg Szabo, se mai poate spune că va demara în ziua sa plină, sîmbătă, deja la ora 8,01, în Lugoj, pe strada Făgetului 111, urmînd ca prima dintre cele 11 probe speciale, şi anume PS2, să demareze la 8,31 în Nădrag, în estul judeţului. Ultima va purcede la 16,21 în satul Hăuzeşti, din comuna Fîrdea, pe malul lacului Surduc.

Sursa: FRAS, comunicat de presa Octavian Stancioiu, oradestiri.ro, banatsport.ro

Un material publicat pe www.autostiri.ro


Tags: , , , , , , , ,

Category: Prima pagina, Rally

Citește articolul precedent:
O nouă ediție Transilvania Rally va avea loc în această săptămână

Mai sunt puține zile până la startul celui mai important eveniment de motorsport din această parte a țării, Total Transilvania...

Închide