Campionatul National de Karting, rezumatul etapei a IV-a

| 17 iulie 2012 | 0 Comments

Rezumatul etapei a IV-a a Campionatului National de Karting

In week-end-ul trecut a avut loc, pe circuitul AMC Kart din Bucuresti, cea de-a IV-a etapa a Campionatului National de Karting.

In ciuda taxelor de participar ereduse la zero, canicula si perioada concediilor au avut un impact negativ asupra prezentei la start. Printre absentii etapei au fost Andrei Margarit (Real Racing – Pufo), David Dugaesescu (Dumagas Racing Team – KZ2), Kristopher Schlett si Mihai Popescu Tariceanu (Real Racing – Mini).

Sambata au avut loc antrenamentele cronometrate si mansele de calificare, unde suprizele placute au venit din partea clubului Urban Fast. Pole-position-ul si ce-a de-a doua pozitie pe grila in mansele calificative ale clasei Mini au fost ocupate de Tudor Pitulea si Vladimir Simion.

In urma celor doua manse calificative, grilele de start pentru duminica i-au avut in pole-position pe Andrei Carcea (JMS Performance – Pufo), Simion Vladimir (UrbanFast – Mini), Andrei Vajda (Go Kart Team – KF3) si Viktor Stefan (CSSK – KZ2).

Din pacate canicula si lipsa de antrenament au facut duminica doua victime, ambii piloti ai clasei KF3. Dupa o zi de calificari grea, Gabi Tomescu (JMS Performance) a fos tnevoit sa priveasca mansele finale de pe margine, fiind rapus de insolatie. Iar TiberiuTotu (CSSK), care nu a participat anul acesta la nicio etap aa cedat efortului fizic din cauza lipsei de antrenament.

ClasaPufo s-a desfasurat fara incidente, podiumul final fiind Andrei Carcea (JMS Performance), Mario Petrache (JMS Performance) si DragosCiobanu (SelenaMotorsport). Andrei isi mentin eastfel avansul in clasamentu general provizoriu al campionatului.

Dupa doua manse spectaculoase, podiumul clasei Mini a fost ocupat de Vladimir Simion (UrbanFast), care a confirmat rezultatele obtinute sambata in calificari, Daniel Vasile (JMS Performance) si Tudor Pitulea (UrbanFast). Protagonistii clasei, Leo Borlovan (ABAS Timisoara), Alexander Prelea (Real Racing) si Andrei Ponta (Real Racing) au avut un week-end ma iputin fericit, ocupand in final locurile 5, 6 si 7.

Andrei Vajda (Go Kart Team) nu a avu tprobleme in castigarea etapei la clasa KF3 si se apropie cu pasi repezi de liderul clasamentului intermediar, George Pintea (Transkart Racing), care a reusit in aceasta etapa o clasare pe locul 3. Intre cei doi s-a intercalat RazvanPopiel (UrbanFast), care se afla la prima cursa in sezonul 2012.

Podiumul clasei KZ2 a fost unul fara surprize. Viktor Stefan (CSSK) aocupat prima pozitie, fiind urmat de Eduard Birloiu, care a inregistrat cel mai bun rezultat al clubului Real Racing si Lucian Babaioana (Transkart Racing).

Urmatoarea etapa va avea lo cpe 11-12 august, tot pe circuitul AMC Kart din Bucuresti.

Sursa: comunicat de presa Ana Grozea, Federatia Romana de Karting

Credit foto: Ana Grozea, FRK

Un material publicat pe www.autostiri.ro


Tags: , , , , , , , ,

Category: Altele, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Trei echipaje românești la Raliul Ungariei, penultima etapă din FIA ERC

Lotul României va fi reprezentat de trei echipaje la penultima etapă din Campionatul European de Raliuri, care va avea loc...

Închide