Camioane electrice pentru uzina BMW Group din München: 100% electric, curat şi silenţios

| 5 decembrie 2017 | 0 Comments

BMW Group începe utilizarea a trei camioane electrice pentru operaţiunile de logistică ale principalei uzine BMW Group. Toul a început cu un prim camion electric de 40 de în 2015. Prin utilizarea acestor camioane electrice, compania reduce emisiile CO2 cu aproximativ 82 de tone pe an. utilizate pe drumurile publice din zona metropolitană München.

Camioanele sunt o dezvoltare specială a parteneriatului BMW Group cu ARS Altmann AG şi SCHERM Group şi răspunde problemei speciale a fabricii BMW Group din München, aflată acum în centru oraşului. Transportul realizat cu camioane electrice de mare tonaj asigură deplasări cu emisii zero şi zgomot minim în zona urbană, ceea ce reduce impactul pe care fabrica îl are asupra mediului. În plus, utilizarea camionului electric în zonele urbane, la viteze mici şi pe distanţe scurte, s-a dovedit deja pentru BMW Group o soluţie logistică viabilă.

Cu primul său camion electric, furnizorul de servicii de logistică ARS Altmann AG transportă automobilele noi pe un traseu de 15 kilometri prin München: pe drumul său din Garching, localitate din nordul Münchenului, către BMW Welt, camionul este încărcat cu maşinile ce urmează a fi livrate clienţilor; la întoarcere, transportă automobilele finisate de la uzina BMW la Garching, pentru a fi ulterior transferate către reţeaua de vânzări din Europa. O caracteristică specială a noului camion electric este semiremorca acoperită.

SCHERM Group este partener al BMW Group de peste doi ani, cooperând în problemele de logistică sustenabilă a oraşului. Cele două companii sunt foarte mulţumite de experienţele dobândite prin utilizarea primului camion electric, care s-a dovedit foarte fiabil de la punerea lui în funcţiune în iulie 2015.

La o viteză maximă de 40 km/h, camionul electric acoperă, de opt ori pe zi, traseul dintre centrul de logistica SCHERM şi uzina BMW Group din München, asigurând o reducere anuală a emisiilor cu circa 48 de tone CO2 în comparaţie cu un camion convenţional.

Odată cu cel de-al doilea camion, firma de logistică livrează acum componente de automobile din centrul său de aprovizionare din Karlsfeld, aflat la 12 kilometri de oraş, către uzina din München. La o viteză maximă de 64 de km/h, noul camion electric are o autonomie de aproximativ 160 de kilometri.

Alături de reprezentanţii ARS Altmann AG, SCHERM Group şi BMW Group, Kurt Kapp, directorul de dezvoltare a afacerilor al Municipalităţii München, a pus în funcţiune oficial cele două camioane noi: „Tema reducerii emisiilor CO2 este mai relevantă ca niciodată. Prin urmare, suntem încântaţi că BMW Group, împreună cu furnizorii de servicii de logistică, îşi extinde flota de camioane electrice şi contribuie la reducerea emisiilor în oraşul München”, a declarat Kapp, citat de autostiri.ro. „Avem nevoie de concepte logistice inovatoare şi sustenabile pentru a proteja sănătatea cetăţenilor şi, în acelaşi timp, pentru a permite producţia viitoare în oraş.”

Datorită combinaţiei de energie verde şi propulsii alternative, camioanele electrice de 40 de tone sunt fără emisii, silenţioase şi nu generează aproape nici o poluare cu particule. Comparativ cu camioanele cu motorizare diesel, cele trei camioane electrice economisesc anual 82 de tone CO2.

Acest lucru este echivalent cu distanţa pe care un BMW 320d ar parcurge-o atunci când merge de aproape 20 de ori în jurul lumii, în jur de 800.000 de kilometri. În funcţie de utilizare, bateriile camionului au nevoie de trei până la patru ore pentru a se încărca. Când sunt încărcate complet, fiecare camion electric are o autonomie de până la 160 de kilometri.

Dr. Milan Nedeljkovic, directorul uzinei BMW Group din München: „Prin cele trei camioane electrice, dăm încă un exemplu elocvent referitor la producţia care economiseşte resurse în inima oraşului München. Suntem mândri că încă din 2015 suntem un pionier în logistica sustenabilă a oraşului şi contribuim la reducerea emisiilor în oraş cu aproximativ 82 de tone”.

Jürgen Maidl, reţeaua de logistică şi producţie SVP a BMW Group, a subliniat potenţialul dezvoltării durabile în logistică: „Această extindere a flotei noastre de camioane electrice demonstrează clar că vom continua punerea în aplicare a obiectivelor BMW Group în ceea ce priveşte dezvoltarea durabilă a transportul feroviar şi rutier. La cele trei locaţii de producţie din München, Landshut şi Leipzig, operăm acum un total de şapte camioane electrice”.

Dr. Maximilian Altmann, directorul executiv al ARS Altmann AG, a subliniat: „Prin sistemele noastre de transport feroviar, de ani de zile contribuim la preluarea traficului de mărfuri grele de pe şosele. Acum este timpul să jucăm un rol şi în ceea ce priveşte prezenţa pe şosea a camioanelor cu emisii zero. Împreună cu BMW Group, dorim să reducem emisiile în traficul urban din München”.

Kurt J. F. Scherm, director executiv al SCHERM Group, a explicat: „Proiectul-pilot de succes cu primul nostru camion electric lansat în 2015 ne-a motivat să continuăm şi să folosim vehicule electrificate şi pe alte rute. Noul centru de aprovizionare din Karlsfeld este ideal pentru acest scop”.

Prin strategia NUMBER ONE > NEXT, BMW Group a acordat prioritate mobilităţii electrice, digitalizării şi condusului autonom ca tehnologii ale viitorului. În acest sens şi pe baza rentabilităţii sale durabile, compania întăreşte Germania ca principal vector al mobilităţii şi al tehnologiilor de mâine. Mobilitatea urbană – iar pentru Grupul BMW, acest lucru include şi logistica şi transportul urbane – este un subiect cu un mare potenţial viitor. De la sfârşitul anului 2013, brandul BMW i reprezintă concepte vizionare de automobile, servicii de mobilitate conectată şi o nouă înţelegere a conceptului premium, care se concentrează puternic pe dezvoltare durabilă.


Tags: ,

Category: Noutati, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Napoca Rally Academy demareaza in format online programul de conducere preventivă ‘BeCool – Gândește înainte!’

Napoca Rally Academy si Ford România, prin latura sa filantropică - Ford Motor Company Fund, alaturi de Inspectoratul Școlar Județean...

Închide