California Superbike School organizeaza primele cursuri in Romania

| 10 septembrie 2018 | 0 Comments

Pentru prima data in Romania, instructorii California Superbike School, una dintre cele mai premiate scoli moto din lume, va asteapta in aceasta toamna pe circuitul Motorpark – Adancata la doua sesiuni de instruire intensiva, pe 21 septembrie si 15 octombrie.

In peste 45 de ani de activitate, mai mult de 65 de campionate mondiale ori regionale au fost castigate de absolventii cursurilor scolii de pilotaj infiintata de catre Keith Code.

California Superbike School este renumita la nivel mondial nu doar pentru tehnicile pe care le transmite cursantilor sai, ci si pentru metodologia folosita in predarea lor. Scopul trainingului este descoperirea si intelegerea artei virajelor de catre toti mototociclistii. Antrenori calificati special pentru astfel de cursuri sunt dedicati imbunatatirii abilitatilor riderilor, oferind feedback precis si constructiv, imediat in momentul efectuarii exercitiilor. Tehnicile predate pot fi folosite de catre oricare motociclist si se aplica oricarui tip de motocicleta.

”Scopul nostru este sa avem cea mai bine organizata scoala profesionista din lume. Concentrarea zilnica este ca elevii nostri sa plece cu o mai buna intelegere a procesului de abordare a curbelor, mai putine incertitudini si o buna incredere in propriile lor abilitati. Acesta este standardul prin care judecam propria noastra performanta Keith Code, fondator.

Cursurile California Superbike School duc la imbunatatirea intelegerii privind abilitatile de care riderii au nevoie pentru a conduce motocicleta cu incredere si in siguranta. Exercitiile pot fi efectuate de catre toti cursantii, iar abordarea noastra in transmiterea informatiilor este in maniera “pas cu pas”.

Cursurile scolii sunt structurate pe patru niveluri, de la identificarea si abordarea celor mai frecvente sase erori facute atat de incepatori cat si de pilotii profesionisti, pana la dezvoltarea unui program personalizat pentru fiecare cursant in parte, in ultimul stagiu.

Abilitatile pe care riderii le deprinde la cursurile California Superbike School sunt aplicabile oricarui tip de motocicleta. Asa ca oricine isi poate lua motocicleta din dotare, fie ca este una sportiva, un touring, cruiser ori un supermoto si poate veni la cursul de pe 21 septembrie sau la cel de pe 15 octombrie. Curusurile vor avea loc pe circuitul Motorpark Adancata (situat la doar 40 de km de Bucuresti), de la ora 8 dimineata pana la 6 seara.

Motocicletele instructorilor, alesi din echipa europeana, vor fi puse la dispozitie de catre Automobile Bavaria.

“Gama de motociclete BMW Motorrad este structurata in sase segmente – Adventure, Tour, Sport, Roadster, Heritage si Mobilitate Urbana. Odata cu extinderea ei, Automobile Bavaria, primul dealer BMW Motorrad din Romania, cu o experienta de 20 de ani, incepand cu anul 1998, continua implicarea activa in proiecte sociale, proiecte de siguranta rutiera sau campanii de educare atat a motociclistilor, cat si a celorlati participanti la trafic. Viata este o aventura, iar acest sentiment este si mai intens in saua unei motociclete BMW, dar trebuie sa stim cum sa gestionam aceasta libertate si mobilitate, in deplina siguranta. Din acest motiv am ales sa fim parteneri la una dintre cele mai bune experiente de instruire din lume pentru cursanti moto.” – George Dorobantu, CEO Automobile Bavaria Group, citat de autostiri.ro.

Despre fondatorul CALIFORNIA SUPERBIKE SCHOOL – In anii ’70, dupa multi ani de experienta ca pilot profesionist, Keith Code a inceput sesiuni de instruire cu sportivi amatori, dintre care cativa au devenit rapid campioni nationali, iar cartile sale de instructaj “A Twist of the Wrist” (Vol. I si II) si „Soft Science of Roadracing Motorcycles” sunt best seller-e internationale. Dupa ce s-a retras din viata competitionala, Keith a infiintat in 1980 California Superbike School, cu scopul de a dezvolta cea mai profesionala scoala pentru entuziastii motocicletelor.

Cartile si lucrarile sale au fost inovatoare la inceputul anilor 80 si continua sa ne impinga la limitele intelegerii si astazi. Keith a formulat un program educational pas cu pas care combina principii teoretice cu aplicatii practice in scopul instruirii.

Un program aplicabil tuturor tipurilor de motociclete si tuturor nivelurilor de experienta in randul cursantilor. De la infiintare, scoala a fost prezenta in peste 48 de tari din intreaga lume si a pregatit cu succes peste 250.000 de rideri.

Sursa si imagini: comunicat remis Autostiri.ro


Tags: , ,

Category: Moto GP, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Trei echipaje românești la Raliul Ungariei, penultima etapă din FIA ERC

Lotul României va fi reprezentat de trei echipaje la penultima etapă din Campionatul European de Raliuri, care va avea loc...

Închide