Britanicii prezinta lumii noua generatie MINI

| 19 noiembrie 2013 | 0 Comments

Cu doar cateva ore inaintea prezentarii sale oficiale, imagini ale noii generatii Mini Cooper au iesit la iveala, dezvaluind un model nou ce pastreaza insa trasaturile „rasei” pure britanice.

In ciuda denumirii, modelul reprezentativ al industriei auto din Insula, nu mai este demult un model „mini”, iar noua generatie vine sa intareasca acest trend.

Potrivit informatiilor oficiale, dimensiunile masinii, lungime, latime, inaltime au crescut, fapt ce a dus la un spatiu interior semnificativ marit, alaturi de un portbagaj de 211 litrii, cu 30% mai mare decat al generatiei anterioare.

Modelul complet nou, potrivit spuselor oficialilor britanici, este propulsat, in versiunea de baza, de catre un motor in trei ciclindrii de 1.5 litrii, ce dezvolta nu mai putin de 135 CP, pentru care sunt necesari aproximativ 4,4 litrii de carburant la ficare 100 de kilometrii parcursi. Varianta diesel vine cu un consum mai mic, cu aproximativ un litru, insa si cu o putere redusa la 115 CP.

Dupa cum ne-am obisnuit, britanicii ne rasfata insa si cu o versiune Cooper S, echipata cu un motor de doi litrii, in patru cilindrii, de 190 CP. Pentru anul viitor, Mini pregateste variantele mai economice One si One D, dar si sportivele Cooper SD si JCW.


Tags: , , , , , , , ,

Category: Noutati, Prezentare

Citește articolul precedent:
Mazda CX-5 2021 – conectivitate crescuta

Mazda CX-5 2021 dispune de tehnologia Human Machine Interface (HMI) îmbunătățită pentru un confort mai ridicat și un plus de...

Închide