spot_img

Bogdan si Andrei Gheorghiu, tată și fiu împreună pe probele speciale din CNRB

Newton Rally Team este o echipă nou înființată care participă în Campionatul Național de Raliuri, la baza acesteia stând Bogdan și Andrei Gheorhiu-tată si fiu ce alergă în campionat alături de navigatorii săi pe care îi vom cunoaște în interviurile viitoare.

În materialul de astăzi vom povesti alături de Bogdan si Andrei despre experiența în calitate de piloți, Raliul Argeșului dar și planurile de viitor pentru acest sezon.

ANA: Bogdan, știm că Raliul Harghitei nu s-a petrecut tocmai cum v-ați dorit. Despre ce incident a fost vorba și cum ați reușit să vă reacomodați pe probele speciale?

BOGDAN: Bună ziua și mulțumim pentru invitația la interviu în primul rand. Într-adevar, la Raliul Harghitei am întampinat un incident, și aici vreau să subliniez incidentul de pe proba speciala Lueta. Este o proba extrem de tehnica și îngustă, total diferită de celelalte probe pe care le-am avut în acea zi. Fiind înca în perioada de acomodare cu modelul Skoda Fabia R5, intrarea intr-un viraj îngust și strâns cu o viteză poate puțin prea mare ne-a provocat ieșirea în decor. Din fericire, ne-am revenit imediat și am reușit să ne regăsim ritmul aici, la Argeș. în prima zi am încercat sa ne reobișnuim cu mașina, iar în cea de a doua zi am crescut ritmul treptat până la cel de la raliul precedent, Harghita. în concluzie, pot spune că am reușit să ne reacomodăm destul de repede.

ANA: Andrei, s-a încheiat Raliul Argeșului. Cum a fost această experiență pentru echipajul 60?

ADREI: Bună ziua și mulțumim în primul rând pentru invitația de a participa la interviu! În acest an Raliul Argeșului a fost spectaculos, cel puțin la clasa noastră RC5 și Cupa Clio. Am fost 4 echipaje ce au termină într-un interval de sub 30 secunde, fapt ce a făcut lupta să fie intensă până la ultima proba. Așadar, pot spune cu tărie că a fost un raliu muncit și foarte competitiv.

ANA: Care dintre probele speciale de la Argeș ți s-a părut cea mai solicitantă? Dar cea mai ușoară?

ANDREI: Cea mai solicitantă proba a fost de departe PS8-Lacul Vidraru ÎI, fiind o proba foarte lungă și pe final de raliu, unde eram deja obosiți. În general, cele mai puțin solicitante probe sunt superspecialele și nici aici nu a fost o excepție, așadar ps4 și ps9 au fost cele mai ușoare probe.

ANA: Bogdan, crezi că pentru Raliul Argeșului targetul a fost indeplinit?

BOGDAN: La Raliul Argeșului nu am avut decât un singur target, acela de a ne reacomoda cu mașină și de a ne regăsi ritmul pierdut. Fapt ce cu siguranță ne-a ieșit!

ANA: Din Raliul Argeșului care a fost cea mai solicitantă probă? Dar cea ce v-a plăcut cel mai mult?

BOGDAN: Toate probele au fost în egală măsură atunci când vorbim de cât de mult ne-au solicitat, deci nu aș putea alege doar una. Dacă e vorba de probele care mi-au plăcut cel mai mult, probabil sunt ultimele trei probe, coborârea Transfăgărășanului și ultima trecere pe Superspeciala, unde deja mi-am regăsit ritmul și am avut rezultate destul de bune.

ANA: Ce ne poți spune despre materialul de concurs cu care vei participa în acest sezon?

BOGDAN: În acest sezon, particip cu Skoda Fabia R5/Rally2, cel mai performant model prezent în campionatul nostru. După ce am ieșit vicecampion la Peugeot 208 R2 anul trecut, am considerat că merită să trec la următorul nivel. Este o mășînă foarte rapidă și prietenoasă până într-un punct, dar că să reușești să performezi cu ea, îți trebuie mult antrenament și o bună acomodare cu mașînă. Exact la acest lucru ma focusez in acest an, in care vreau să învăț cât mai bine R5-ul.

ANA: Împreună cu navigatorul tău și întreaga echipă plănuiți să faceți întreg sezonul in CNRB?

ANDREI: Alături de Andrei Brezoski și echipa Newton Rally avem de gând să participăm la întreg sezonul 2023, deoarece încercăm să țintim o clasare cât mai bună în Clio Cup și RC5.

ANA: Cine sunt partenerii tăi din acest an competițional?

ANDREI: În acest an competițional, avem câțiva sponsori ce ne susțîn in demersurile noastre și aș vrea să menționez aici Omniasig, Suv-Cars.Ro, MagAutomobile și Mega Auro Iași.

ANA: Cum te simți știind că și tatăl tău participă în acest campionat?

ANDREI: Nu poate decât să mă bucure faptul că și tatăl meu participă în CNRB, deoarece dincolo de bucuria practicării acestui sport, pentru noi fiecare plecare la un raliu înseamnă timp petrecut în familie. Avem o atmosfera relaxată în parcul service și la fel, în timpul recunoasterilor ne sincronizăm să facem probele în aceeași ordine, pe care ulterior le discutăm împreună. Deci nu văd decât un mare plus din faptul că și tatăl meu participa.

ANA: Formați o echipă foarte bine închegată. Cum reușiți să vă susțineți la fiecare competiție?

ANDREI: Cred cu tărie că am plecat la acest drum foarte uniți cu toții, și mă refer aici nu doar la relația mea cu Andrei, copilotul meu, ci la întreagă relație cu echipa Newton Rally Team. A fost un proiect destul de complex, la care s-a muncit încă de la finalul sezonului trecut. Acum putem să ne bucurăm de muncă depusă și de faptul că putem alerga în campionat în această formulă.

ANA: Andrei, cum reușești să te adaptezi atât de ușor tuturor situațiilor ce îți apar în cale?

ANDREI: Această întrebare o văd din două perspective. Prima, în cazul unei probe de raliuri, unde bineînțeles apar multe variabile și multe lucruri la care trebuie să te adaptezi repede. Această abilitate o formezi în timp, prin mulți kilometrii parcurși de proba specială. Pe de altă parte, dacă ar fi să vorbesc de cum pot să mă adaptez tururor situațiilor în viață de zi cu zi, aș putea spune că mă ajută firea mea dinamică și deschisă la orice este nou.

ANA: Care este planul echipajului 52 pentru acest an competitional?

BOGDAN: Planul echipajului nostru în acest an este unul de acomodare și de învățare a felului în care se pilotează o mașină cu tracțiune integrală. Nu țintim spre un loc anume, încercăm doar să progresăm.

ANA: Cum te simți știind că Andrei participă în aceași competiție cu tine?

BOGDAN: Pe Andrei l-am susținut încă de la început în acest sport. Sunt încântat că participa în campionat și sunt mândru de el, pentru că a demonstrat maturitate în abordarea probelor speciale încă de la primul raliu din viață lui, în 2019. Bineînțeles că am și unele emoții, să văd dacă a terminat cu bine fiecare proba, dar cred că e un lucru normal. Subliniez și faptul că practicând amândoi acest sport, avem parte și de un timp de calitate în familie.

Pe  membrii echipajului Newton Rally Team îi veți putea urmări la etapa maramureșana a campionatului Betano ce se va desfășura în perioada 23-25 iunie, iar în materialele viitoare prezentate pe site îi vom avea alături pe navigatorii celor două echipaje, în seria dedicată acestora-„Jurnal de Navigator”.

Credit foto: Mihnea Tatu

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,347FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,380AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri