Bogdan Moldovan și Sergiu Rogozan devin vicecampioni ai clasei 11 la Raliul Moldovei Bacău

| 30 octombrie 2020 | 0 Comments

Sezonul 2020 din Campionatul Național de Raliuri Betano a reprezentat revenirea echipajului format din Bogdan Moldovan și Sergiu Rogozan pe scena principală a raliurilor din România. La bordul unui Mitsubishi Lancer EVO VII de clasa 11, echipajul Danny Ungur Racing a luat startul la cele șase curse din acest an competițional, încheiat cu Raliul Moldovei Bacău, etapă desfășurată pe macadam în weekend-ul încheiat.

Cu peste 100 de kilometri cronometrați și 12 probe speciale, competiția a fost scena duelului pentru titlul de campion național al clasei 11, luptă în care Moldovan și Rogozan au fost implicați datorită rezultatelor din 2020. Cu un parcurs constant, cei doi au încheiat fiecare cursă a sezonului și au acumulat treptat puncte prețioase, care i-au propulsat în vârful clasamentului categoriei înaintea ultimei curse.

Bogdan și Sergiu au luat startul în premieră pe probele de macadam din județul Bacău, o cursă nouă pentru cei doi. Probele speciale dure din prima zi de concurs sau suprafața alunecoasă și înșelătoare din a doua parte a competiției au fost obstacole peste care Moldovan și Rogozan a trecut cu succes. Obiectivul de a ajunge la sosire a fost îndeplinit, ritmul constant, timpii buni de pe probele speciale și determinarea celor doi fiind recompensată cu un loc patru în cadrul clasei 11. La finalul ultimei competiții din sezon, echipajul Danny Ungur Racing a reușit un excelent loc 13 în clasamentul general open, care include toate modelele prezente în cursă, fiind cea mai bună clasare a celor doi din carieră.

„Raliul Moldovei Bacău ne-a plăcut foarte mult, deși am participat în premieră aici. Probele au fost foarte frumoase, tehnice, de viteză, dar și destul de dure. Am încercat să ne distrăm, să ne bucurăm de probe, dar și să menajăm mașina pentru a ajunge la sosire. Una peste alta, suntem foarte mulțumiți de rezultat și de ritm, reușind cei mai buni timpi în clasamentul general de când particip la raliu,” a spus Bogdan Moldovan la finalul Raliului Moldovei, ultima etapă CNRB 2020.

Punctele acumulate de-a lungul celor șase raliuri ale sezonului 2020 au fost suficiente pentru ca Bogdan Moldovan și Sergiu Rogozan să devină vicecampioni ai clasei 11, categorie în care 15 echipaje au luat startul în acest an competițional. Cu un ritm constant și progresiv, cu podiumuri și cu fiecare cursă din 2020 încheiată, Bogdan și Sergiu reușesc o performanță excelentă la revenirea în Campionatul Național de Raliuri Betano, dar și îndeplinirea unui vis.

„La final de sezon, dacă facem o scurtă analiză, a fost un an dificil, dar cu ajutorul partenerilor am reușit să luăm startul la toate etapele. Mai mult, am reușit să le terminăm pe toate fără niciun abandon, iar constanța ne-a adus cel mai mare punctaj în clasamentul clasei National 11. Din cauza regulii n-1, cel mai slab rezultat a fost scăzut din total, iar în final am terminat în postura de vicecampioni ai clasei, la 9 puncte de lider,” a completat Bogdan.

„Pentru sezonul viitor ne propunem, în primul rând, să evoluăm și să fim mai rapizi. De asemenea, ne dorim să îmbunătățim mașina, cu condiția asigurării bugetului necesar. Mulțumesc tuturor celor care ne-au ajutat și au fost alături de noi în acest an: Ferro România, Gebo Tools, echipelor tehnice, echipei Danny Ungur Racing, familiei și prietenilor, dar și lui Andrei, copilotul de la Brașov-Harghita,” a încheiat Bogdan Moldovan.

În 2020, Bogdan Moldovan și Sergiu Rogozan sunt susținuți de către partenerii Ferro România și Gebo Tools.

Credit foto: RallyPhoto

Sursa: comunicat transmis Autostiri.ro


Tags: , , ,

Category: Prima pagina, Rally

Citește articolul precedent:
Interviu de debutant: Alexandru Andreoiu – „Eu doar puteam visa sa fiu la start peste ani si ani”

Debutantul interviului de astazi ne aduce o poveste interesanta despre pasiunea pentru motorsport in toate formele ei. Pilotul Alexandru Andreoiu...

Închide