BMW xDRIVE OffRoad Experience – Brașov

| 23 martie 2015 | 0 Comments

BMW xDRIVE OffRoad Experience a debutat oficial în România pe 23 februarie a.c. În perioada 20-22 martie 2015 dealerul Contempo Cars Brașov a fost gazda acestui eveniment de maxim interes pentru fanii mărcii dar și pentru potențialii clienți.

Încântat de posibilitate testării ultimelor modele BMW X1, X3, X4, X5 şi X6, la invitația dealerului Contempo Cars, m-am prezentat la acest inedit test drive programat în teren muntos.

Interfața mărcii BMW și a echipei care a pregătit acest test pentru invitați, au fost Radu David, Silviu Toma și Mircea Dumitrache, piloți și instructori atestați BMW.

Întâmpinați de managerul Contempo Cars – George Creangă, am pășit în lumea virtuală a mărcii și tehnologiei BMW. Filmele de prezentare și explicațiile instructorilor BMW au fost introducerea în universul mărcii BMW.

Repartizați în trei grupe, am pornit la drum spre Valea Doftanei. Pe asfalt am testat suspensia modelului BMW X5 în modulul sport dar și în cel de confort. Spre surprinderea mea, constructorul a reușit să îmbunătățească suspensia în modulul confort la noul X5 față de modelul precedent. Fără să fiu un fan al cutiei de viteze automate, am preferat modul manual, moment în care am simțit, la accelerări ferme, dezlănțuirea forței brute a hergheliei de sub capotă.

Răpit de suplețea și dinamica mașinii, atras de drumul șerpuit, nu am ezitat, respectând regulile de circulație, să încerc sistemele acesteia. Noul BMW X5 a răspuns cu brio solicitărilor mele și a avut grijă de mine și de pasagerii din mașină. Mi-a plăcut mult fermitatea direcției, acuratețea trasei, dar și modul cum a fost monitorizată distribuția tracțiunii între roțile din spate atât în sarcină dar și la folosirea frânei de motor.

În sfârșit, am ajuns în zona offroad. Indicațiile instructorilor, transmise radio, au fost de bun augur pentru cei aflați la volan. De la volan lucrurile se văd altfel. Tentația folosirii la extrem a tehnologiei BMW a fost înlocuită de aplicarea sfaturilor și indicațiilor primite prin sistemul radio. Dacă la începerea testului, privirile noastre reflectau concentrare și atenție sporită, la terminarea expediției, retinele noastre radiau de satisfacție și bucurie.

Traseul ales de instructori a implicat urcări și coborâri ale unor pante/rampe cu grad diferit de dificultate, mers sinuos, traversări ale unor zone frământate, cu apă și cu aderență aproape de zero.

Cu piciorul pe accelerație, atent la precizări, glisând pe terenul cu noroi, am simțit agilitatea, fermitatea, manevrabilitate foarte bună, comportamentul dinamic și siguranța sporită a noului model BMW X5.

Mulțumesc Contempo Cars Brașov și Emotions By Motion pentru această experiență.

Pentru a trăi experiența conducerii unui model BMW dar și pentru informații referitoare la modelele mărcii germane, vă invit să vă adresați dealer-ilor BMW. În Brașov – Contempo Cars – Str. Calea Bucureşti Nr.33.

Credit foto: Dan STRĂUȚI


Tags: , , , , , , ,

Category: Drive-Test, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Revenire în forţă pentru István Soós cu ocazia Trofeului Râşnov powered by Total

Trofeul Râşnov powered by Total va marca şi o schimbare majoră pentru István, cel care va lua startul cu un...

Închide