BMW Team RLL: prima victorie şi prima clasarea dublă pe podium pentru noul BMW M8 GTE

| 20 august 2018 | 0 Comments

BMW Team RLL obţine prima victorie pentru BMW M8 GTE, dar şi un podium în Michelin GT Challenge de pe Virginia International Raceway

După nouă curse disputate în sezonul de debut al celui mai nou model BMW destinat curselor, BMW Team RLL a scris un nou capitol în istoria sa după ce a reuşit prima victorie şi prima clasarea dublă pe podium pentru noul BMW M8 GTE, performanţe reuşit în Michelin GT Challenge ce a avut loc pe Virginia International Raceway (VIR).

#25 BMW M8 GTE, pilotat de Connor De Phillippi şi Alexander Sims, a parcurs 88 de tururi în cursa de două ore şi 40 de minute găzduită de Virginia International Raceway şi s-a impus cu un avans de 1,323 secunde faţă de maşina de pe locul al doilea. #24 BMW M8 GTE, în al cărui cockpit au urcat John Edwards şi Jesse Krohn, a încheiat pe locul al treilea, la doar 4,439 secunde de prima maşină a echipei, completând un week-end foarte interesant.

Piloţii care au luat startul în cursă – Edwards (#24 BMW M8 GTE) şi De Phillippi (#25 BMW M8 GTE), nu au stat prea mult pe gânduri astfel că imediat au urcat pe locurile al doilea, respectiv al treilea. Graţie saltul de trei locuri reuşit, De Phillippi, care s-a aflat pe poziţia a cincea a grilei de start, a obţinut „VP Fuels Stand on the Gas Award”.

Edwards a preluat conducerea atunci când #67 Ford GT a avut probleme în turul 28, iar un tur mai târziu a intrat la standuri şi i-a predat maşina lui Krohn. De Phillippi a efectuat pit stopul în turul următor, moment în care în cockpitul #25 M8 a urcat Sims.

După o oră de cursă, Krohn se afla pe poziţia a doua, iar Sims era al patrulea. Sims a fost încetinit de ieşire de pe pistă şi de coliziunea cu un model GTD, toate acestea aducându-i o penalizare drive-through pe care a efectuat-o în turul 39. Din acel moment, pilotul britanic şi echipa au adoptat un plan de rezervă care să-l readucă pe Alexander în frunte.

În timpul singurei neutralizări a cursei, Sims a intrat la standuri pentru realimentare şi schimbarea pneurilor, în timp ce Krohn a rămas pe circuit, devenind lider. Krohn a efectuat pit stopul în turul 54, revenind pe poziţia a cincea. Prin turul 62, publicul numeros de pe VIR a avut primele semne că ziua ar putea aparţine modelelor BMW. Sims, ajuns în frunte, a reuşit să-şi clădească un avans de 45 de secunde faţă de plutonul GTLM după următoarea serie de pit stopuri.

În turul 65, Krohn a urcat de pe locul al cincilea pe al treilea, în timp ce Sims a mizat pe pneurile Michelin pentru un stint dublu şi, profitând de avantajul important, a intrat la standuri doar pentru realimentare, astfel că a adus prima victorie pentru BMW M8 GTE – cu un avans de puţin peste o secundă.

„În primul rând şi cel mai important, felicitări tuturor celor de la BMW Team RLL”, a declarat Victor Leleu, directorul BMW of North America Motorsport, citat de autostiri.ro. „Cursa a arătat o execuţie perfectă din partea echipei, a inginerilor şi a piloţilor. Toţi s-au implicat trup şi suflet în proiectul M8 GTE şi nu puteam fi mai fericiţi să obţinem prima victorie a modelului aici, la VIR. Echipa a trebuit să se adapteze la multe schimbări intervenite odată cu acest program. Am avut câteva curse provocatoare în acest an, dar nimeni nu s-a îndoit de potenţialul noii maşini.

Chiar şi după rezultatul crud al cursei anterioare de la Road America, toţi au rămas încrezători şi conectaţi, ştiind că este doar o chestiune de timp. Astăzi a fost acea zi! Sunt foarte mândru că am dovedit valoarea noului M8 GTE în faţa celui mai competitiv pluton GT din lume.”

„Un efort de echipă deosebit! Toată lumea a făcut o treabă excelentă!”, a declarat Brandon Fry, director tehnic şi de operaţiuni în cursă al BMW Team RLL. „Am avut o strategie bună privind pit stopurile, iar piloţii au făcut o treabă minunată. Este ceva la care lucrăm de ceva timp şi am avut ceva ghinion, dar în cele din urmă am reuşit ce ne-am dorit. Astăzi a fost o zi excelentă pentru toată lumea. Sunt foarte mândru de echipă!”

Connor De Phillippi, pilot #25 BMW M8 GTE (locul 1): „Astăzi este prima victorie pentru BMW M8 GTE. Sunt foarte mândru de aceşti băieţi. Am fost atât de aproape la etapa anterioară, iar aceşti băieţi au lucrat la turaţie maximă din noiembrie anul trecut. Nu aş fi putut fi mai mândru pentru că fac parte din acest program. Este timpul să sărbătorim!”

Alexander Sims, pilot #25 BMW M8 GTE (locul 1): „O cursă plină de evenimente. Connor a făcut o treabă foarte bună la start, aducându-ne pe locul al treilea. Am intrat în cursă, am trecut de Corvette, am încercat să trec şi de Dirk, dar am făcut o eroare, fiind prea implicat şi pierzând controlul şi lovind din păcate un model Lexus. Am primit penalizarea drive-through, pe care o consider ca fiind o decizie corectă pentru că a fost greşeala mea.

La acel moment am crezut că este compromisă cursă, dar, în mod miraculos, neutralizarea a fost cea care ne-a readus în dispută. Din acel moment, ritmul nostru a fost foarte bun.

Am fost puternici şi am putut să ne duelăm cu cei din frunte şi da, pneurile Michelin au rezistat fantastic în ultimul stint, astfel că am putut face un stint dublu pe VIR, un circuit recunoscut că uzează excesiv anvelopele. O strategie foarte bună gândită de Rahal Team şi BMW, un ritm bun al maşini, aşa că prima victorie pentru M8 GTE este meritată şi trebuie savurată ca atare.”

John Edwards, pilot #24 BMW M8 GTE (locul 3): „Este deosebit să avem ambele maşini pe podium. Am fost competitivi pe durata întregii curse şi am avut un duel strâns la final. Am crezut că Jesse are o şansă în faţa Corvette, dar de fiecare dată când se apropia pierdea forţa de apăsare şi aderenţa. Chiar şi aşa, a făcut o treabă bună, recuperând câteva locuri pierdute la pit stop. Pe total, o zi excelentă, cu prima victorie pentru BMW M8 GTE şi un podium dublu pentru BMW.”

Jesse Krohn, pilot #24 BMW M8 GTE (locul 3): „Sunt foarte fericit pentru echipă, pentru BMW Motorsport şi pentru Alex şi Connor. Echipa merită acest rezultat. Ar fi meritat o dublă, dar, din păcate, timpul s-a terminat la final şi nu am putut urca încă un loc. Per total, o zi foarte bună pentru echipă şi BMW.”

A zecea etapă din IMSA WeatherTech SportsCar Championshipsionship va avea loc pe WeatherTech Raceway din Laguna Seca, duminică 9 septembrie.

Sursa si imagini: comunicat transmis Autostiri.ro


Tags: , , ,

Category: Altele, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Trei echipaje românești la Raliul Ungariei, penultima etapă din FIA ERC

Lotul României va fi reprezentat de trei echipaje la penultima etapă din Campionatul European de Raliuri, care va avea loc...

Închide